Csepp a tengerből

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.09.23. 00:29
Címkék
Kótai Mihály (32-1, 16 K. O.-T. K. O.) pénteken Manchesterben először próbálja megvédeni az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) nagyváltósúlyú világbajnoki övét, ellenfele az argentin Sebastián Andrés Lujan (23-2-1, 15).
Kótai Mihály az idén másodsz bokszol, ezúttal is argentin riválissal
Kótai Mihály az idén másodsz bokszol, ezúttal is argentin riválissal
Kótai Mihály az idén másodsz bokszol, ezúttal is argentin riválissal
Kótai Mihály az idén másodsz bokszol, ezúttal is argentin riválissal
Kótai Mihály az idén másodsz bokszol, ezúttal is argentin riválissal
Kótai Mihály az idén másodsz bokszol, ezúttal is argentin riválissal

Hetek óta tartó videós feltérképezés után Kótai Mihály csütörtökön Manchesterben testközelből is megismerhette Sebastián Andrés Lujant, aki először próbálja elvenni tőle az IBO koronáját. Az első párbajt Kótai nyerte meg, hiszen ő 69.4 kilóval jutott túl a mérlegelésen, míg riválisa csak” 68.9-et nyomott, de ami a legfontosabb, mindketten az előírt határon belül maradtak. Szintén biztató lehet, hogy a magyar nagyváltósúlyú a korábbi címmeccsein kivétel nélkül diadalmaskodott, igaz, ezek a találkozók a legutóbbi, Raúl Eduardo Bejarano elleni meccset leszámítva nem ilyen rangos trófeáért zajlottak.

Ettől függetlenül ez a mérkőzés sem igényelt speciális felkészülést, legfeljebb az ellenfél tűnik komolyabbnak - mondta lapunknak Veres László, Kótai edző-menedzsere. - Az IBO keményebb szabályokat állított fel a riválisokkal szemben, és ha azt vesszük, hogy a számítógépes rangsor első tíz helyezettje jelenleg gyakorlatilag elérhetetlen a számunkra, a huszadik Lujant nagyon meg kell becsülnünk és komolyan kell vennünk.”

Szegény ember vízzel főz, mondhatnánk, Veres azonban árnyaltabban fogalmazott. Az ellenfél személyére, kimondottan Lujanra ez nem igaz, mert már ő is szinte mindenhol Misi előtt áll a rangsorban - így a tréner. - Szántó Öcsi bácsival nézegettük a papírokat, és megállapítottuk, hogy Argentínában ötvenhat nagyváltósúlyú bokszoló van, ezenkívül váltósúlyban ötvennyolcan, középsúlyban meg ötvenhárman, így Lujannak legalább százötven bunyóson kellett átverekednie magát, hogy ilyen magasra jusson. Nálunk nagyváltóban Misivel együtt hatan bokszolnak, olyanok is, akik tízből egyet sem nyertek… Ezt nem lehet és nem is szabad figyelmen kívül hagyni.”

Ettől még a lengyel és angol edzőpartnerek mellett ketrecharcosokkal(!) is készülő Kótainak meg kell nyernie a találkozót, ha valóban meg akarja valósítani álmát. Aki a mi régiónkból a négy nagy szervezet egyikénél vb-övet akar nyerni, ritkán hibázhat kétszer az oda vezető úton. Kótainak pedig az egy baki már megvolt, és reméljük, Musiyiwa csak egy van.

Majdnem Florida

Ahogyan Kótai Mihály fogalmazott, náluk általában azt jelentik be, ami biztos, ettől függetlenül érdemes megemlíteni: a Polish Boxing Promotion a magyar öklöző címvédő mérkőzését az eredeti tervek szerint október 1-jén, Tampában szerette volna megrendezni, az Antonio Tarver-Roy Jones Junior félnehézsúlyú csúcstalálkozóval fémjelzett gálán.

Augusztusban tárgyaltunk róla, de a későbbi egyeztetésekből én kimaradtam - ismerte el lapunknak Veres László. - Szerintem az időeltolódás lehetett a legnagyobb ellenfél, mi hat órával előrébb járunk, és Magyarországon még nem olyan stabil a közönség, hogy egy hajnali gála jelentős létszámú szurkolótábort ültessen a képernyők elé. De most, az időjárást elnézve, örülök, hogy Misinek Manchesterben, nem pedig Tampában kell bokszolnia.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik