A Bayern és az unalom ellen

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.09.24. 05:25
Címkék
Sorozatban 16. győzelmére, egyúttal a Bundesliga rajtrekordjának a beállítására készül a Bayern München. A hat forduló után hibátlan bajoroknak csúcsrangadón kell folytatniuk a menetelésüket, hiszen a második helyezett Hamburg vár rájuk, ráadásul idegenben.
Némiképp sarkosan fogalmazva, a bajnokság megmentését várja a Hamburgtól Németország nem Bayern München-érzelmű része, hiszen ha a bajorok az északi túrájukat is győzelemmel zárják, minimum ötpontos előnyre tesznek szert a tabellán (és akkor még azt feltételezzük, hogy a kedden megbotló Werder Bremen megveri a Bayer Leverkusent), ami, még csak az idény negyedéhez közeledve, sokkolhatja az ellenfeleket.

Ez azonban egyáltalán nem zavarja a Bayern illetékeseit. "A riválisok azt kérdezik, meddig tart a sorozatunk, de mi ezzel nem foglalkozunk - mondta Uli Hoeness menedzser. - Megy a szekér, és a szerencse is a mi oldalunkon áll. A csapatunk a nemzeti ligában igazán nagy klasszis."

Felix Magath vezetőedző ugyanakkor igyekszik csökkenteni a rekordot jelentő 15-ös sikersorozat jelentőségét. "Megvan a rekord, rendben, de ez már semmiféle jelentőséggel sem bír számunkra - fogalmazott a tréner. - Különben is, a győzelmek többségét még az előző szezonban értük el, és az idén ezekkel nemigen tudunk mit kezdeni. Most csak az a fontos, hogy gyűjtsük a pontokat, és növeljük az előnyünket a tabellán. A szezon még nagyon hosszú, nem hiszem, hogy tömény unalom fenyegetné a ligát."

Michael Ballack eddig három gólt szerzett az idényben, és mind a három vezetést jelentett a Bayernnek
Michael Ballack eddig három gólt szerzett az idényben, és mind a három vezetést jelentett a Bayernnek
Michael Ballack eddig három gólt szerzett az idényben, és mind a három vezetést jelentett a Bayernnek
A bajorok a legutóbbi két meccsüket vezérük, Michael Ballack nélkül nyerték meg, és ez meg is látszott a játékukon, hiszen a Hannover és az Eintracht Frankfurt ellen is vérszegény futballal rukkoltak ki. Szombaton viszont minden bizonnyal ismét ott lesz a csapatban a szezon során háromszor betaláló (és rendre az első gólt szerző) karmester, ami Uli Hoeness szerint hihetetlenül fontos. "Bár Ballack nélkül is tudunk győzni, vele erősebbek vagyunk. Életbevágóan fontos a jövőnk szempontjából a játéka. Jó látni, hogy akkor is tudunk mecscseket nyerni, ha ő nincs a pályán, de azt nem szabad elhinnünk, hogy Michael nélkül is mindig megy majd" - vélte a menedzser, aki szerint három héten belül eldőlhet, hogy az idény végén szabadügynökké" váló középpályás megy-e vagy marad.

A Münchner Merkur című lap által a "német Chelsea-ként" (a nagy európai bajnokságok közül csak a londoni sztárgárda hibátlan még hazája bajnokságában) aposztrofált bajorokat, akik 16 tétmérkőzés óta veretlenek, most a Hamburgnak kellene megállítania. Ha úgy tetszik: a HSV a szezon során a Bundesligában, a Német Kupában és az Intertotó-, illetve az UEFA-kupában sem kapott még ki.

"Tudjuk, hogy jó úton járunk, öröm látni, hogy a fiúk mennyire bíznak önmagukban - mondta a Stuttgart legyőzését követően Thomas Doll, a Hamburg vezetőedzője. - De tudomásul kell vennünk, hogy a Bayern uralja a Bundesligát. Hatalmas feladat vár ránk, nagy a kihívás, de a bajorok csillaga áll a legmagasabban, teljes joggal."

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?

---- J ---- F
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik