Elromlott a nyerőautomata

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.09.25. 03:41
Címkék
Hamburgban megállították a Bayern-expresszt: a HSV 2-0-ra megverte a 15-ös győzelmi sorozatát eltemető címvédőt, és ismét izgalmassá tette a Bundesligát. Az már a játéknap előtt biztos volt, hogy az élvonal két leghosszabb sorozata közül az egyik megszakad Hamburgban, hiszen a HSV 16 meccses veretlenségi szériáját, illetve a Bayern München 15-ös győzelmi sorozatát egyszerre lehetetlen volt prolongálni. A papírforma inkább az utóbbi folytatását ígérte, ugyanakkor a Bayern-érzelműeket leszámítva egész Németország az előbbi életben maradásáért szorított. Végül nyert a többség - és nyert a Hamburg!
Az egykori bayernes Trochowski (jobbra) szerezte a Hamburg megnyugtató, második gólját
Az egykori bayernes Trochowski (jobbra) szerezte a Hamburg megnyugtató, második gólját
Az egykori bayernes Trochowski (jobbra) szerezte a Hamburg megnyugtató, második gólját
Az egykori bayernes Trochowski (jobbra) szerezte a Hamburg megnyugtató, második gólját
Az egykori bayernes Trochowski (jobbra) szerezte a Hamburg megnyugtató, második gólját
Az egykori bayernes Trochowski (jobbra) szerezte a Hamburg megnyugtató, második gólját

Az immár deklaráltan első számú Bayern-üldözővé előlépő északi gárda motiváltan kezdte az egykori játékosa (csak" BEK-győzelmet érő gólt szerzett a Hamburgban, még 1983-ban), illetve volt edzője, Felix Magath által irányított listavezető elleni öszszecsapást. Óvatos terepfelmérést követően már a 10. percben meg is lett az eredménye: Jarolim paszszát, illetve Demichelis bizonytalanságát követően Van der Vaart és Lauth is helyzetbe kerülhetett volna, végül utóbbi a holland karmesternek nyitott zöld utat, aki élt is a lehetőséggel, és Kahn mellett a jobb alsó sarokba gurított. Az idény előtt az Ajaxtól vett légiósnak a Bielefeld, Mainz és a Stuttgart után a Bayern már a negyedik áldozata volt ebben a szezonban!

A Bayernnek ezután elvileg jönnie kellett volna, jött is, de a támadásaiból az átütőerő és az elképzelés is hiányzott. Magath még kettős cserét is végrehajtott a második félidőre, átállt a megszokott kétcsatáros játékra, gólt viszont megint a Hamburg szerzett. Szemet gyönyörködtető passzolgatás végén a nem is olyan régen még a riválisnál játszó Trochowski tört be balról a büntetőterületre, majd 15 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

Nem szabad elszállnunk magunktól - mondta a 2-0-s diadalt követően Trochowski. - Megvertük, de biztos, hogy a Bayern még erősebb nálunk. Nem most játszotta a legjobb meccsét. Szupermérkőzést produkáltunk, hátul biztosan álltunk a lábunkon, elöl pedig kihasználtuk a lehetőségeinket."
Felix Magath is elismerte a vetélytárs sikerének jogosságát: Az első gól megadta a szükséges önbizalmat a Hamburgnak. Mi, részben emiatt, szétestünk. Az első félidő az eddigi legrosszabbunk volt, egyszerűen nem találtuk a ritmust. Így pedig a tabella második helyezettje ellen eleve vesztésre van ítélve a csapat. Megérdemeltük a sorsunkat, a Hamburg jobb volt. De tizenöt győzelem után ki lehet kapni…"

Thomas Doll, a Hamburg vezetőedzője ugyan azt mondta, a győzelem után sem változik a terv, és a csapat továbbra is csak a nemzetközi kupaszereplést próbálja megcélozni, ettől még tény: egy pontra csökkent a Bayern München előnye. Ráadásul immár a Werder Bremen is újra látótávolságon belül van, amely a Bayer Leverkusen elleni 2-1-es sikerrel két pontra közelítette meg a bajorokat.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?

Írja be az itt látható számot!
Az idény eddigi menete alapján nyugodtan mondhatjuk, szokás szerint Miroslav Klose és Ivan Klasnic szállította a zöld-fehéreknek a győzelmet. A német a hetedik, a horvát pedig a hatodik gólját könyvelhette el a hetedik fordulóban, a Werdernek pedig öszszejött az ötödik diadal. A Leverkusen viszont először kapott ki Rudi Völler irányításával, a megbízott edző így sem volt a végletekig letörve: Remek csapattal voltunk majdnem egy szinten. Nüanszokon múlt a találkozó sorsa."

A Hamburg mellett szintén veretlen Schalkénak sem jött rosszul a Bayern botlása, a már-már égő házra emlékeztető (zsinórban négy döntetlen a ligában!) gelsenkircheni társulatnak a Hannover legyőzésével sikerült közelebb kerülnie nagy riválisához. A karmester Lincoln fejjel megszerezte az első gólját ebben a szezonban (majd kihagyott egy tizenegyest), utóbb Kuranyi hathatós támogatásával Vinícius összehozott egy öngólt, és megszületett a Schalke idénybeli második hazai győzelme. ---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik