Ez igazi mestermunka volt

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.09.26. 01:56
Címkék
Nem lehet azt állítani, hogy pazar mérkőzést hozott volna a Vasas-Pécsi MFC mérkőzés. Igaz, az angyalföldi szimpatizánsokat ez aligha érdekli. Csapatuk ugyanis nyert, ráadásul Gyánó Szabolcs mesterhármassal rukkolt ki.
- Az elmúlt héten a Pécs öt góllal verte meg a Diósgyőrt. Nem tartott attól, hogy meg kell majd szenvedniük a három pontért?
- A pécsiek a legutóbbi bajnoki fordulóban jól teljesítettek, majd, ha nehezen is, de továbbjutottak a Magyar Kupában, mégis arra számítottam, hogy hazai pályán felülmúljuk őket - mondta Gyánó Szabolcs. - A Vasas keretét ugyanis egyénileg jobb képességű labdarúgók alkotják, s hittem benne, hogy ez a találkozón érvényre jut.

- Az első gólja annyira szép volt, hogy a lelátón sokan azt mondták: ez a találat jó esélylyel pályázik az év gólja címre.
- Korábban egyszer jobb lábbal már megpróbáltam célba venni a pécsi kaput, de az a lövésem gyatrára sikeredett. Amikor Rósa Henriktől megkaptam a labdát, igyekeztem koncentrálni, és már a lövés pillanatában éreztem, hogy ebből a próbálkozásból gól lehet. Az ellenfél kapusát egyáltalán nem lehet hibáztatni a találatért, és szerénytelenség nélkül mondhatom, ezt a lövést talán senki sem hárította volna.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
- Volt-e olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor arra gondolt, hogy a Pécs esetleg kiegyenlítheti a hátrányát?
- Ezen a meccsen a vendégek nagyon kevés veszélyt jelentettek a kapunkra, és ez elsősorban a védekezésünket dicséri. Amikor előnyhöz jutottunk, azt gondoltam, ez a találkozó már megvan, ugyanis végig fölényben futballoztunk, mi irányítottuk a játékot. Szerencsére nem tévedtem, persze az is igaz, hogy ha jobban figyelünk a pécsi kapu előterében, még fölényesebbé tehettük volna a sikerünket.

- Korábban szerzett-e már három gólt egyetlen élvonalbeli mérkőzésen?
- Ez eddig még nem sikerült, így most különösen boldog vagyok. Persze nem az a fontos, hogy én három gólt szereztem, hanem az, hogy a Vasas begyűjtötte a három pontot. Őszintén mondom, akkor is elégedett lettem volna, ha valamelyik csapattársam rúgja a győztes találatot. Bár azt sem tagadom, különösen boldoggá tesz, hogy három góllal tudtam hozzájárulni a győzelmünkhöz.

- A következő fordulóban a bajnoki címvédő Debrecen vendégei lesznek. Milyen mérkőzésre számít a Loki otthonában?
- Azon a meccsen nem mi leszünk az esélyesek, de ettől függetlenül bízom benne, hogy legalább egy pontot szerzünk Debrecenben. Éppen itt az ideje, hogy végre egy igazi bravúrral hívjuk fel magunkra a figyelmet.

Az 5. forduló válogatottja
Végh (MTK) 8 - Schindler (PMFC) 6, Salamon (Vasas) 6, Máté P. (DVSC) 7, Vincze Z. (Fehérvár) 7 - Nagypál (Kaposvár) 6, Dancs (Bp. Honvéd) 7, Bori (MTK) 7, Tóth N. (Újpest) 7 - Priskin (Győr) 7, Hrepka (MTK) 8
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor 9 (Fehérvár-Pápa)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik