Dárdai a hajráig örülhetett

Vágólapra másolva!
2005.10.02. 00:27
Címkék
Lépéshátrányba került a dobogóért folyó versenyben a Hertha, amely Dárdai Pál gólja ellenére otthon kapott ki a Werder Brementől, miközben a brémaiak mellett az éllovas Bayern München és a Schalke is nyerni tudott.
"A gól nem bolondít meg, teszem a dolgom, mint eddig" – mondta Dárdai
"A gól nem bolondít meg, teszem a dolgom, mint eddig" – mondta Dárdai
Reuters
"A gól nem bolondít meg, teszem a dolgom, mint eddig" – mondta Dárdai
"A gól nem bolondít meg, teszem a dolgom, mint eddig" – mondta Dárdai
"A gól nem bolondít meg, teszem a dolgom, mint eddig" – mondta Dárdai
Reuters
"A gól nem bolondít meg, teszem a dolgom, mint eddig" – mondta Dárdai
Pedig berlini szempontból sokáig nem alakult rosszul a találkozó, szinte semmitmondó első félidő után, a második elején Dárdai Pál megtörte a 2003. április 12. óta tartó gólcsendjét, és vezetést szerzett a hazaiaknak. "A gólomról az jut eszembe, hogy akkor voltam legutóbb eredményes, amikor ezen a poszton játszhattam - mondta lapunknak a magyar középpályás. - Most ugyanis, akárcsak régebben, valamivel előrébb kerültem, több támadófeladattal bíztak meg, azóta csak bekkelhettem - jó esetben. Szóval, amíg itt játszottam, többször felértem a kapu elé, idényenként három-négy gólt szereztem, több gólpassz mellett. Most egy kapufáról kipattanó labdánál éreztem, odaérhetek, berobbantam, és teli csűddel: bumm. A sok mellőzés után lelkileg jót tett a gól, örültem is nagyon, de az igazi boldogsághoz hiányzott öt perc."

A hajrá ugyanis a látogatóké volt. A 85. percben a Samba által röviden kifejelt labdát Borowski kapásból bombázta a kapuba, majd röviddel a lefújás előtt Micoud beadásából Valdez is eredményes volt, és ezzel megszakadt a Hertha 2004. október 26. óta tartó veretlensége a berlini Olimpiai Stadionban.
"Nagy meccs, igazi rangadó volt, hatalmas előrelépés lett volna a diadal - sajnálkozott Dárdai. - Csend volt az öltözőben, közel voltunk ahhoz, hogy nyerjünk, de két hiba sokba került. Elég öreg vagyok már ahhoz, hogy megéljem, gyorsan feldolgozzam ezt is, öt hónap mellőzés után egy hét alatt háromszor voltam kezdő, mindháromszor dicsértek, jól ment, veregetik a vállam. Ha győztes gól maradt volna, akkor ez hab lett volna az én kis tortámon. De… Hétfőn ugyanúgy edzeni kell, egy napig örülhetsz a gólodnak, ám az gyorsan elmúlik, itt senki sem lehet kiskirály. Attól sem szédültem meg, hogy ennyi szünet után újra kezdő lettem, ez a gól sem bolondít meg. Teszem a dolgom tovább, mint eddig."

Dárdai és valószínűleg egész Berlin mellett a Bayern München is örült volna, ha a magyar légiós győztes gólt szerez. Akkor ugyanis a brémaiak öt pontra leszakadtak volna az éllovastól, amely szombaton a Wolfsburgot intézte el, és továbbra sem veszített pontot hazai pályán a 2005-ben. (További adalék, hogy Oliver Kahn, illetve a szombati meccsen az első számú hálóőr sérülése miatt szóhoz jutó Bernd Dreher még gólt sem kapott az Allianz Arenában.) A tudósítások szerint az addig semmit sem mutató Santa Cruz fejjel szerzett vezetést a bajoroknak, majd a finisben Guerrero passzából Lúcio állította be a végeredményt. "Nem megy jól a szekerünk, ahhoz túl sokan sérültek a keretből, szombaton is többen hiányoztak, ezért elégedettnek kell lennem a teljesítményünkkel" - hangzott Felix Magath vezetőedző kommentárja.

A Schalke lassan kezd bajnokesélyeshez méltó eredményeket elérni, négy iksz után sorozatban már a második győzelmét aratta, ezúttal is kapott gól nélkül. A frankfurti siker a jó védekezés mellett az új gólzsáknak, Sören Larsennek köszönhető: a dán a 11. tétmeccsén a hetedik találatát könyvelhette el a "királykékeknél".

Bundesliga 1., 8. forduló
Bayern München-Wolfsburg 2-0 (Santa Cruz 66., Lúcio 90.)
Hertha BSC-Werder Bremen 1-2 (Dárdai 48., ill. Borowski 85., Valdez 89.)
Frankfurt-Schalke 0-1 (S. Larsen 64.)
Leverkusen-Bielefeld 1-1 (Voronin 84., ill. Boakye 58.)
Mönchengladbach-Mainz 1-0 (Zé Antonio 32.)
Nürnberg-1. FC Köln 2-1 (Kiessling 32., 67., ill. Helmes 75.)
Hannover-Duisburg 1-1(Delura 7., ill. Ahanfouf 14.)
A Dortmund-Stuttgart és a Kaiserslautern- Hamburg mérkőzést vasárnap játsszák.

Következik (október 15-és és 16-án) a 9. forduló: Schalke- Bayern München, Hamburg-Wolfsburg, Kaiserslautern-Borussia Dortmund, Werder Bremen-Nürnberg, VfB Stuttgart- Mönchengladbach, Mainz-Bayer Leverkusen, Arminia Bielefeld-Hertha BSC; 1. FC Köln-Hannover, Duisburg-Eintracht Frankfurt ---- T ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik