Örültek az egy pontnak is

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.10.02. 23:07
Címkék
Csak tippelgetni lehet, hogy vajon milyen eredménnyel ért volna véget a Pápa-Kaposvár mérkőzés, ha nem kilenc játékossal fejezik be a hazaiak a meccset.
A Pápa csapatában Facskó Balázs és Szkukalek Igor piros lapos büntetése ugyanis alapjaiban borította fel a szakmai igazgató, Szentes Lázár elképzeléseit. Noha a Lombard FC arra készült, hogy a bajnokság során megszerzi az első győzelmét, kettős emberhátrányban az is bravúrnak számított, hogy egy ponttal gazdagodott.

A találkozó két kulcsmozzanata kétségtelenül az volt, amikor az első játékrészben Facskó Balázs lerántotta a kezdőkörnél a vendégek támadóját, Oláh Lórántot, majd a második félidőben Szkukalek Igor egy rossz ütemű becsúszást követően megkapta a második sárga lapját.

"Egész héten úgy készültünk, hogy a Kaposvár ellen megszerezzük első bajnoki győzelmünket - mondta Facskó Balázs. - Eleinte minden az elképzeléseink szerint alakult. Amikor valamivel több mint félórai futballt követően a felezővonal tájékán összecsaptam Oláh Lóránttal, meg sem fordult a fejemben, hogy a játékvezető megmozdulásomat piros lappal bünteti. A labdáért vívott harcban egyformán használtuk a kezünket, ilyen meccshelyzetért sehol sem jár kiállítás. Dühös voltam a játékvezetőre, amikor kiállított, a második játékrészben pedig már a lelátóról szurkoltam a társaknak azért, hogy megszerezzék a győzelmet. Erre ugyanis még emberhátrányban is volt esélyünk, bár az is igaz, hogy amikor Szkukalek Igort is kiállította Dubraviczky Attila, akkor már azzal is megelégedtem volna, ha döntetlen marad az állás. Az egy pontot sikerült megtartanunk, s remélem a következő fordulóban, az MTK vendégeként már bravúrra is képesek leszünk.”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Ami Szkukalek Igor kiállítását illeti: a rutinos középpályás még az első játékrészben reklamálásért kapta az első sárga lapját, majd a szünetet követően egy rossz ütemű becsúszás után mehetett az öltözőbe.

Nem tagadom, az első félidőben a sárga lapomat megelőzően reklamáltam a partjelzőnél, ám semmi olyat nem mondtam, amit lappal kellett volna büntetni - mondta Szkukalek Igor. - Amikor Dubraviczky Attilától megkérdeztem, miért adott sárga lapot, azt felelte, túlzottan gesztikuláltam, s ezt ő köteles büntetni. Aztán amikor a második félidőben becsúsztam Máté Péternek, már sejtettem, hogy mehetek zuhanyozni, hiszen sajnos a vendégek futballistája egy ütemmel előbb már elrúgta a labdát. Kétségtelenül igaz, büntethető volt a szerelési kísérletem, ám az is biztos, hogy a labdát akartam eltalálni. Az utolsó negyedóra kettős emberhátrányban már nagyon nehéz volt, és nem lehetünk elégedetlenek, hogy csak egy pontot szereztünk. Tudom, a mi helyzetünkben a döntetlenek pillanatnyilag nem sokat érnek, de remélem, hamarosan kijövünk a hullámvölgyből. Ha meglesz az első győzelmünk, biztosan elindulunk felfelé a tabellán. Jó lenne, ha ezt már a következő fordulóban, az MTK otthonában elérnénk …”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik