A múltat végképp eltörölni

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2005.11.09. 02:42
Címkék
A női bajnokságban az alapszakasz utolsó őszi fordulóját vívják szerdán a csapatok. A fordulóból kiemelkedik a CornexiGraboplast ETO találkozó. A bajnoki címvédő Győr eddig hiba nélkül vette az akadályokat, míg az EHF-kupa-győztes székesfehérváriak már hét pontot vesztettek. A legutóbbi, Debrecenben elszenvedett vereségük után jelenleg nem tagjai az elitnek, vagyis nincsenek a legjobb négy között, holott egyértelműen az a céljuk, hogy ott végezzenek. Ezért Szabó Edina edző fehérvári játékosainak létfontosságú a szerdai találkozó.
A gyôri Görbicz Anita (balra) és Simona Gogirla az eddigi rangadókon ragyogó formában kézilabdázott
A gyôri Görbicz Anita (balra) és Simona Gogirla az eddigi rangadókon ragyogó formában kézilabdázott
Czagány Balázs
A gyôri Görbicz Anita (balra) és Simona Gogirla az eddigi rangadókon ragyogó formában kézilabdázott
A gyôri Görbicz Anita (balra) és Simona Gogirla az eddigi rangadókon ragyogó formában kézilabdázott
A gyôri Görbicz Anita (balra) és Simona Gogirla az eddigi rangadókon ragyogó formában kézilabdázott
Czagány Balázs
A gyôri Görbicz Anita (balra) és Simona Gogirla az eddigi rangadókon ragyogó formában kézilabdázott

"Arra készülünk, hogy nagyon erős, kitűnően felkészített csapatot fogadunk szerdán – mondta Sugár Tímea, a válogatott kapusa. – Az sem vitás, hogy a Győr idegenben ugyanolyan kiemelkedő teljesítményre képes, mint otthonában. Nekünk tehát az lesz a dolgunk, hogy szinte a parkettát is felszedve küzdjünk. Csak így lehet esélyünk a győzelemre. A győrieket jól ismerem, hiszen évek óta védek ellenük, illetve a válogatottban együtt készülünk. Ugyanakkor ez fordítva is igaz, ők is tudják, mire vagyok képes. Ismerjük egymás erősségeit és gyengéit, ezért a jobb, egységesebb csapatmunka döntheti el a két pont sorsát."

Győri szempontból is jelentős tétje van a találkozónak. Róth Kálmán edző és kézilabdázói emlékezetében még élénken él a májusi EHF-kupa-döntő nekik igen fájdalmas emléke: hatgólos előnnyel érkeztek a fehérvári visszavágóra, amelyet 28–19-re elvesztettek, és ezzel a rangos sorozat történetében a harmadik fináléjukat – amelynek nagy esélyesei voltak – is elbukták. Igaz, utána javítottak, s a bajnokság megnyerésével kárpótolták önmagukat és szurkolóikat. Azóta tétmérkőzésen még pontot sem vesztettek, így már majdnem fél éve hibátlanul menetelnek. Most kettős cél vezérli őket: visszavágni az európai kupafináléban elszenvedett vereségért és százszázalékos teljesítménnyel zárni az őszi fordulókat.

A Graboplast ETO KC játékosai is bizakodnak. Véleményüket a legutóbbi, pénteki bajnoki forduló legjobbja, a román válogatott Aurelia Bradeanu összegezte.
"Szerda este Székesfehérvárott éppen olyan forró hangulatú csatára számítok, mint amilyet legutóbb a Fradi ellen vívtunk – mondta az átlövő. – Valamennyien emlékezünk az EHF-kupa döntőjében elszenvedett fájó vereségre, amelyért vissza akarunk vágni. Tudjuk, hogy a bajnokságban jelentős hátrányba került a Cornexi, és így mindent el fog követni a felzárkózásért. Nekünk azonban fel kell vennünk az elénk dobott kesztyűt. Egy pillanatra sem szabad lazítanunk, végig fegyelmezetten kell védekeznünk, támadásban pedig gyorsan, minél kevesebb hibával kell játszanunk. A bajnokságban az eddigi tíz mérkőzésünkön ez a játék vezetett bennünket sikerre, és így tehetjük fel a koronát eddigi szereplésünkre."

Mindenhová különgéppel

Győrött már megkezdték a január 7-én induló BL-sorozatra való felkészülést. Eldőlt, hogy a Graboplast mindhárom idegenbeli mérkőzésére (Szkopje, Volgográd, Aalborg) különgéppel repül, ezért néhány szurkoló is a csapattal tarthat Macedóniába, Oroszországba és Dániába. Akiknek nem jut hely, azoknak mindhárom mérkőzésre autóbuszt indítanak. A győri BL-mérkőzésekre külön bérletet bocsátanak ki, az árusítást már megkezdték. A BL-mérkőzésekre szeretne jól felkészülni a Győr, ezért december 28-án és 29-én nemzetközi tornát rendez. Ezen a román Oltchim Valcea, a vágsellyei Duslo Sala és az FTC lesz a vendége.

Égetően kellenek a pontok

Szabó Edina, a fehérváriak edzője:"A legutóbbi EHF-kupa-döntő eredménye mindkét csapatot motiválhatja – mondta. – A Győrt a visszavágásra, bennünket a tekintélyünk megőrzésére. Becsülettel, szorgalmasan dolgozó együttesem csak dicséretet érdemel, mert valamennyi mérkőzésén derekasan küzd, és egy-egy minimális különbségű veresége a balszerencsén is múlott. Most azonban különösen kell igyekezni, hiszen égető szüksége lesz a Győr ellen szerezhető pontokra. Elégedett leszek, ha csapatom a lehető legtöbbet kihozza magából, s majd meglátjuk, milyen eredmény sül ki belőle. Hiányozni fog Tápai Szabina, akinek a bokája sérült, valamint Lőw Andrea, akinek a térdét még ebben a hónapban megműtik."

Róth Kálmán, a Győr edzője: "A jelek szerint a Debrecentől elszenvedett vereség alaposan felpaprikázta ellenfelünket – vélekedett a bajnokcsapat trénere. – Ezt a légkört éreztük a múlt héten a Ferencváros ellen is, amelyet szintén legyőzött a Loki. A lányokkal megbeszéltük, hogy elsősorban a védekezésünkön kell javítanunk, továbbá arra is ügyelünk a Fehérvár ellen, hogy már az első perctől kezdve teljes erőbedobással, motiváltan küzdjünk. Nem úgy, mint legutóbb a Ferencváros ellen tettük, amikor csak a második játékrészben játszottunk igazi tudásunkhoz méltóan. Több jobb képességű játékossal állhatunk fel, és megfelelő hozzáállással ennek a pályán is meg kell mutatkoznia."

A 11. forduló további műsora

A fővárosi csapatok találkozóján biztos FTC-siker várható. A Fáy utcában háromesélyes a mérkőzés. Az újonc csabaiak hazai pályán megszerezhetik második győzelmüket. Vásárhelyen a vendégek az esélyesebbek.

November 9., szerda
FTC Klub Petrol - Bp. Kőbánya-Spartacus 18.00
Vasas-Invitel - Váci NKSE 18.00
Békéscsabai ENK - Kiskunhalasi NKSE 18.00
Hódmezővásárhelyi NKC SE - Dunaferr NK 18.00
A DVSC szabadnapos

Szavazás

Melyik csapat nyeri a női bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik