Mehetett volna a Fradiba, de a ZTE-nél kötött ki

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.12.29. 00:57
Címkék
Azt már december 19-e óta tudjuk, hogy Dajka László távozása után Szentes Lázár kezébe került a szakmai munka irányítása Zalaegerszegen, az azonban csak mostanra dőlt el, hogy a szakember munkáját Kiss László segíti majd segédedzőként. A hazánkban "mini Menottiként" ismert tréner az elmúlt éveket külföldön  Dubaiban, Jordániában és a Maldív-szigeteken  töltötte, Magyarországon legutóbb 2002-ben, a Vasasnál vállalt edzői munkát.
„Minden rezdülésemmel a ZTE és Szentes Lázár segítségére leszek”
„Minden rezdülésemmel a ZTE és Szentes Lázár segítségére leszek”
„Minden rezdülésemmel a ZTE és Szentes Lázár segítségére leszek”
„Minden rezdülésemmel a ZTE és Szentes Lázár segítségére leszek”
„Minden rezdülésemmel a ZTE és Szentes Lázár segítségére leszek”
„Minden rezdülésemmel a ZTE és Szentes Lázár segítségére leszek”

Miután Dajka László közös megegyezéssel szerződést bontott Zalaegerszegen, a klubot működtető részvénytársaság elnöke, Nagy Ferenc azt mondta: az új idényben erős szakmai stáb irányítja majd a ZTE-t. Nos, a sportvezető betartotta a szavát, hiszen előbb az egyik legfelkészültebbnek tartott honi trénert, Szentes Lázárt nyerte meg a szakmai munka irányítójának, majd meghatározatlan idejű megállapodást kötött Balázs Zsolt kapusedzővel és Kiss Lászlóval is (az eddigi másodedző, Szabó Imre, és Tamás Gyula kapusedző ugyanakkor távozott a klubtól). Nagy Ferenc a döntés meghozatala után hangsúlyozta: "…mert engem egyáltalán nem érdekel, hogy Kiss Lászlónak milyen híre van a magyar futballban, számomra csak az a fontos, hogy Szentes Lázárral karöltve eredményes munkát végezzen Egerszegen. Abban biztos vagyok, hogy az újdonsült másodedzőnk szakmailag magasan képzett…"

Aki ismeri a két szakembert, az tudja, Szentes Lázár csendes, visszahúzódó ember, aki nemigen szeret szerepelni, Kiss László ugyanakkor teljesen az ellentéte. Hogy ez – az első pillantásra furcsának tűnő – páros miként tud együttműködni, arra majd a tavasz adja meg a választ, az azonban biztos, hogy a két tréner hosszú idő óta jó kapcsolatot ápol egymással.

"Kiss László volt az ETO másodedzője, amikor még a nyolcvanas években Győrött futballoztam, azaz meglehetősen régóta ismerjük egymást – mondta a választása hátteréről Szentes Lázár. – Hosszú ideje jó a viszonyunk, mindkettőnk számára nagy kihívást jelent a közös munka."

"Szentes Lázárral sok közös tulajdonságunk van, kettőt megemlítenék: szeretjük a gyümölcsrizst, de ami a futball szempontjából hangsúlyosabb, mindketten munkamániásak vagyunk…" (Kiss László az új kihívás hátteréről)
Az a kapcsolat, amely kis híján létre sem jött, ugyanis Kiss Lászlónak január 22-ére szólt a repülőjegye, amellyel a Maldív-szigetekre utazott volna, hogy átvegye a 2004-es bajnokcsapat, a New Radiant irányítását. A szakember azonban mindig is hangoztatta, a magyar futballban szeretne dolgozni, és erre most Szentes Lázárnak, valamint az egerszegi elöljáróknak köszönhetően lehetősége adódott. A nyáron még arról volt szó – Rácz Gábor Üllői úti szerepvállalása esetén –, hogy Kiss László a Ferencvárosnál kap szerepet, ma már viszont tudjuk, szakmai felkészültségét a ZTE akarja kamatoztatni.

– Minden bizonnyal tudja, sokakat meglepett az egerszegi szerepvállalásával…
– Csaknem három éve mentem el Magyarországról, és nem gondoltam, hogy ilyen gyötrelmesen nehéz lesz a visszaút – felelte Kiss László. – Örülök neki, hogy Rácz Gábor a magyar futballba való visszatérését csak velem tudta elképzelni, megköszönöm a bizalmát, de most legalább megszabadul attól a lelki tehertől, amelyet az ellenségeim okoztak neki az állandó telefonhívásokkal. Nem szeretném, ha holt tőkeként veszne el mindaz, amit a futballból tudok, mostantól minden rezdülésemmel a ZTE és Szentes Lázár segítségére leszek.

– Amikor a közelmúltban találkoztunk a Ferencváros– DVSC bajnoki találkozón, azt mondta, sokkal inkább klubvezetőként, mint edzőként képzeli el a jövőjét.
– Nézze, egyet akarok, mégpedig dolgozni. Valóban nem csak edzőként tudnám magam elképzelni a futballban, de mert megmaradt az a szokásom, hogy továbbra sem hódolok be senkinek, számomra csak ez a munka maradt. Most ennek a feladatnak kell a legjobb tudásom szerint megfelelnem.

– Ott lehet a ZTE a bajnokság előtt célként kitűzött első hat hely valamelyikén?
– Mindenképpen. Szentes Lázárral sok közös tulajdonságunk van, kettőt megemlítenék: szeretjük a gyümölcsrizst, de ami a futball szempontjából hangsúlyosabb, mindketten munkamániásak vagyuk…

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik