A léc rögtön magasra került

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2006.01.20. 01:29
Címkék
Bár igazán csak a jövő hét végi nemzetközi versennyel kezdődik a hazai fedett pályás idény, kedden a téli sátorban a rúdugrók már bemutatkoztak. A KSI és a Honvéd versenyén Molnár Krisztina remekelt, 443 centimétert teljesített.
– Még sohasem ugrottam ekkorát az idény első viadalán, 420 centiméter körül szoktam kezdeni – mondta Molnár Krisztina. – Nagyon bizakodó vagyok.– Minek köszönhető az előrelépés?
– Korán kezdtük a felkészülést, ám az újdonság inkább az, hogy már szeptember óta technikázom. Néhány dolgot megváltoztattunk az ugrásomban, úgy tűnik, ez beválik. Néha ugyan még bizonytalan a mozgásom, de többnyire megfelelő a technikám.

– A moszkvai fedett pályás világbajnokság nevezési szintje négyszáznegyven centiméter, de a kiutazáshoz négyszáznegyvenöt centimétert kell elérnie.
– Ennél magasabbra szeretnék jutni, az a célom, hogy négyszázötven centimétert stabilan teljesítsek. Ehhez viszont az kell, hogy a legjobbam ennél is több legyen, vagyis hogy megjavítsam a négyszázötvenegy centis fedett pályás országos rekordot. Ha mindez sikerül, Moszkvában döntős lehetek. Az persze nem biztos, hogy a világbajnoki selejtezőben négyszázötven centit kell ugrani a fináléba jutáshoz, de stabil formára biztosan szükség lesz.

– Hol indul legközelebb?
– Jövő pénteken a budapesti nemzetközi versenyen, két nappal később Karlsruhéban lépek pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik