Óriási! Nagy kontra Barrios

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.01.25. 00:53
Címkék
Több mint féléves tárgyalássorozat után eldőlt, hogy Nagy János (23–0, 14 K. O.–T. K. O.) érvényesítheti hivatalos kihívói jogát, és harcba indulhat az argentin Jorge Barrios (45–2–1, 32), a WBO (Bokszvilágszervezet) kiskönnyűsúlyú világbajnoka ellen. A találkozót március 25-én a bokszvilág egyik központjában, a Las Vegas-i MGM Grandben rendezik meg, és a WBO öve mellett az IBC (Nemzetközi Boksztanács) koronája is ott lesz a díjalapban.
Nagy János az IBC öve után sokkal rangosabb szervezetét is megszerezheti
Nagy János az IBC öve után sokkal rangosabb szervezetét is megszerezheti
Czeglédi Zsolt
Nagy János az IBC öve után sokkal rangosabb szervezetét is megszerezheti
Nagy János az IBC öve után sokkal rangosabb szervezetét is megszerezheti
Nagy János az IBC öve után sokkal rangosabb szervezetét is megszerezheti
Czeglédi Zsolt
Nagy János az IBC öve után sokkal rangosabb szervezetét is megszerezheti
– Nem volt egyszerű, de végül megállapodtunk, és meglett a csaknem hét hónapos munkánk gyümölcse – mondta lapunknak Rácz Félix, Nagy János promotere. – Február harmadikán, New Yorkban írjuk alá a szerződést, akkor tisztázzuk a részleteket is, de az már most biztos, hogy az argentin televízió és a magyar TV2 mellett az HBO is közvetíti a meccset. Nem pay-per-view rendszerben, azt én nem akartam, mert tanultam a nálam okosabbaktól. Emlékezhetünk, Manny Pacquiao is úgy robbant be Amerikában, hogy mindenki láthatta a mérkőzését, nem csupán a kétszázezer előfizető.

– Korábban azt mondta, a vágóhídra, tízezer argentin drukker elé, Buenos Airesbe semmiképpen sem mennek, sőt ha lehet, Magyarországra hozzák Barriost. Most elégedett?
– Összességében igen. A négy célom közül három és fél megvalósult. Legfeljebb semleges helyszínbe mentem volna bele, ez összejött. Legyen beleszólásom a bíróválasztásba, hogy vegyes legyen a bírói kar, ez is megvan. A pénzelosztás ne a WBO-nál rögzített nyolcvan kontra húsz százalék alapon történjen, hanem igazságosabban, erre sem lehet panaszom…

– Mert?
– Mert nem úgy bánnak majd velünk, mint a jöttmentekkel, hanem fizetik a költségeinket, és nem aprópénzt kapunk. Ha nem is fele-fele arányban osztozunk, de nem lesz ráfizetéses a kirándulás.

– Korábban ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy elmondja, mekkora lesz a díjalap.
– A szerződésben viszont szerepel egy klauzula, amely szerint erről egyik fél sem beszélhet. Sem az argentinok, sem mi, sem a rendező Golden Boy Promotion. Nem akarom megszegni a szerződést, hogy emiatt essen kútba az üzlet. Biztosan jelennek majd meg összegek, hogy ki mit mond, ki mennyit írt, de én nem akarok belemenni a számháborúba.

– A célok közül még egyet nem említett.
– És arra vagyok a legbüszkébb. A Barrios–Nagy mérkőzés győztese ugyanis Marco Antonio Barrerával bokszolhat, a tervek szerint az ősszel.

– Gondolom, azt is az Egyesült Államokban, csak már főműsoridőben.
– Természetesen. Azért egy ilyen kaliberű bokszolót már csak dollármilliókért lehetne Magyarországra csábítani, de tudomásul kell venni, hogy hazánknak még nincs olyan gazdasági potenciálja, hogy Barrerát, Erik Moralest vagy éppen Manny Pacquiaót elhozhassuk ide. Sőt már Barriosnál is sokat kellett blöffölnöm, taktikáznom azért, hogy egyáltalán esély legyen a magyarországi rendezésre. De már az is önmagáért beszél, hogy eljutottunk idáig, hogy bebizonyíthatom, nem csupán külföldi, hanem magyar menedzsmenttel is el lehet jutni eddig.

– Felért menedzseri karrierje csúcsára?
– Az eddigire feltétlenül. Erős Lajos bokszolt már Vladimir Klicskóval, Nagy Jani pedig Julio Pablo Chacónnal, de a Barrios–Nagy biztosan viszi a prímet. Ebből szerencsével még az év mérkőzése is kisülhet.

– Nem félti Nagyot?
– Az egyik internetes forrás azt írta, ő lehet az év meglepetése, és Barrios ellen ötven százalékot adott neki. Ha lehet, most én erre hivatkoznék. Janit még sohasem láttam alárendelt szerepben, és szerintem nem is fogom. Biztosan látványos csata lesz, és bárki nyer, a rivális alaposan megkeseríti az életét. ---- A ---- T
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik