Hiába a sorozatos sikerek, magára marad a klub

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2006.01.31. 00:32
Címkék
Az immár tizennégy éve a Müllermilch Langweidben légióskodó Bátorfi Csilla neve olyannyira összeforrt a klub nevével, hogy nélküle szinte elképzelhetetlen a Bundesliga elmúlt másfél évtizedének legeredményesebb egyesülete.
Bátorfi nem aggódik a helyéért
Bátorfi nem aggódik a helyéért
Bátorfi nem aggódik a helyéért
Bátorfi nem aggódik a helyéért
Bátorfi nem aggódik a helyéért
Bátorfi nem aggódik a helyéért
A Langweid ezen idő alatt háromszor nyert BEK-et (1997, 2004, 2005), háromszor ETTU-kupát (1995, 1996, 1999) és hatszor lett aranyérmes a kontinens legerősebb bajnokságának számító Bundesligában (1996, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004). A kilencszeres Európa-bajnoknő 350 találkozón lépett asztalhoz a Langweid színeiben, s ezzel a Bundesliga 1973 óta íródó történetében az ugyanazon csapat színeiben lejátszott mérkőzések alapján összeállított listán Simon Ágnes (DSC Kaiserberg) mögött a második helyen áll. A 37 esztendős Bátorfi Csilla ma már játékos-edzőként segíti klubját, ám elképzelhető, hogy gondok adódnak a folytatással, ugyanis az együttes főszponzora, a Müllermilch – hiába a szenzációs eredmények – a tavaszi idény végén megválik a csapattól. Támogató nélkül még Németországban sem létezhet minőségi sport, ezért a klub vezetői egyedi módját választották annak, hogy megmentsék a BEK-címvédő együttest: a világ egyik legismertebb aukciós internetes honlapján (www.ebay.de) árulják a szponzori helyet.

„A kikiáltási ár százötvenezer euró, de kétszázötvenezerért már a csapat nevét is megkaphatja a licitáló – mondta Bátorfi, aki bízik benne, hogy az árverés végéig (február 6., 19 óra) sikerül megtalálni a Müllermilch utódját, s így a csapat együtt maradhat. – Bár erről még nem beszéltem a vezetőkkel, úgy gondolom, nekem talán nem kell aggódnom a helyem miatt, legfeljebb az ősztől nem az újabb bajnoki cím, hanem – megfiatalított csapattal – a bentmaradás lesz a cél.”

A Langweid egyébként jelenleg 12 mérkőzésből szerzett 21 ponttal vezeti a Bundesligát, a Bajnokok Ligájában pedig öt forduló után veretlen, így már biztosan csoportelsőként jut be az elődöntőbe. Ami nem is csoda, tekintve, hogy a csapat – Bátorfi Csilla mellett a japán Umemura Aja, a német-kínai Ding Yaping és Schreiner-Yunli, valamint a kínai Hszü Lin is Langweidben játszik – a kontinens egyik legerősebb játékoskeretével büszkélkedhet. A kérdés csak az, hogy a licitálók mennyit hajlandóak áldozni ezért az ötösfogatért…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik