Elkeltek a dobogós helyek?

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.02.05. 03:04
Címkék
Bár egy ideig még az is kérdéses volt, hogy a Bayern Münchenhez képest lesz-e valaki tíz ponton belül, hiszen jó 35 perccel a forduló nyitánya után a Werder Bremen 0–2-re állt a Mainz ellen, a Hamburg pedig 0–1-re az Arminia Bielefelddel szemben, míg a Bayern München vezetett a Bayer Leverkusen ellen. Azokban a pillanatokban pedig 11 (Werder) és 12 (HSV) volt az éllovas bajorok fórja két fő üldözőjükkel szemben.
Klasnic (balra) szerezte meg a vezetést a 0?2-rôl felálló Werdernek
Klasnic (balra) szerezte meg a vezetést a 0?2-rôl felálló Werdernek
Klasnic (balra) szerezte meg a vezetést a 0?2-rôl felálló Werdernek
Klasnic (balra) szerezte meg a vezetést a 0?2-rôl felálló Werdernek
Klasnic (balra) szerezte meg a vezetést a 0?2-rôl felálló Werdernek
Klasnic (balra) szerezte meg a vezetést a 0?2-rôl felálló Werdernek
A trióból végül a Bayern volt az egyetlen, amely „konzerválta” az állást a lefújásig, Michael Ballack pazar gólja – a karmester Willy Sagnol jobb oldali, ballábas beadását követően mellre vette a labdát, majd dropból, szintén ballal a léc alá bombázott – három pontot hozott a konyhára. „A gólomnál minden összejött, Willy jól vett észre, pontos labdát adott, nekem pedig szerencsém volt – szerénykedett az egykori csapatát a padlóra küldő Ballack. – A Bayer elleni meccseink valamiért ugyanarra a kaptafára mennek. A Leverkusen tartja a lépést, jól futballozik, de kevés a helyzete, mi pedig türelmesen kivárjuk az időnket. Mint ma…”

Az időtényezőt a Werdernél is érdemes megemlíteni, hiszen a zöld-fehérek a 39. percig még hátrányban voltak a Mainz ellen, a szünetre viszont már ők mentek előnnyel, méghozzá a Miroslav Klose sérülését követően gólfelelőssé előlépő Nelson Valdez, Johan Micoud, Ivan Klasnic triumvirátus jóvoltából. A Mainz a második félidő utolsó öt percében kapott gólok miatt eddig nyolc pontot bukott, most az első játékrész végén összeszedettek miatt is elszórt hármat…

A Werderrel ellentétben a Hamburg a második félidőt pörgette meg, a pihenőre Isaac Boakye góljával még az Arminia Bielefeld mehetett előnnyel, aztán jöttek a hamburgi nehéztüzérek. Az 53. percben Piotr Trochowski beadásnak szánt lövése akadt meg a bal felső sarokban, majd Sergej Barbarez bombája talált utat a kapuba, és máris megvolt a HSV zsinórban elért ötödik hazai sikere.

A Schalkén viszont senki és semmi sem segített, a királykékek nem tudták feltörni a Borussia Dortmund védelmi reteszét, és a Bayernnel szembeni 15 pontos hátrányukat látva már felesleges a salátástálról beszélniük. Pedig a BVB az idény során korábban egyetlen túrát sem úszott meg kapott gól nélkül… Most, a presztízs szempontjából legfontosabb meccsen viszont hozta magát a védelem.

Távirati stílusban
  • l A négy magyar légiós összesen egy perc játéklehetőséget kapott a Herthába a 90. percben beszálló Dárdai Pál révén. A sérült Lisztes Krisztián (Mönchengladbach), továbbá Szabics Imre (1. FC Köln) és Bódog Tamás (Mainz) nem jutott szóhoz.
  • l Hiába vezetett lesről, illetve jogtalan tizenegyesből született góllal 2–0-ra a Duisburg, a Kaiserslautern az élete első és második Bundesliga-találatát jegyző, csereként beszálló Daniel Halfar révén pontot mentett.
  • l Tíz bajnoki után nem a Frankfurt szerezte meg a meccs első gólját, de a hesseniek Jermaine Jones révén az ikszet azért kicsikarták a Hertha BSC ellen.
Bundesliga 1., 19. forduló

Bayern München–Bayer Leverkusen 1–0 (Ballack 36.)

Schalke–Borussia Dortmund 0–0

Werder Bremen–Mainz 4–2 (Valdez 39., 69., Micoud 45+1., Klasnic 45+2., ill. Zidan 1., N. Weiland 12.)

Hamburg–Arminia Bielefeld 2–1(Trochowski 51., Barbarez 73., ill. Boakye 26.)

1. FC Köln–VfB Stuttgart 0–0

Eintracht Frankfurt–Hertha BSC 1–1 (Jones 59., ill. Boateng 21.)

Duisburg–Kaiserslautern 2–2 (Kurth 40., Tararache 61. – 11-esből, ill. Halfar 79., 82.)

A Hannover–Nürnberg és a Wolfsburg–Mönchengladbach mérkőzést vasárnap játsszák.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik