Sok kérdőjel a csata előtt

SZ. GY.SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2006.02.11. 03:19
Címkék
A Győr elleni fölényes bajnoki győzelmet megünnepelték Dunaújvárosban, ám a hét eleje óta már a Lada Togliatti elleni, sorsdöntő Bajnokok Ligája-csatára koncentrálnak a Dunaferrnél.
Kindl Gabriella játszani akar
Kindl Gabriella játszani akar
Kindl Gabriella játszani akar
Kindl Gabriella játszani akar
Kindl Gabriella játszani akar
Kindl Gabriella játszani akar

Aggasztó előjelekkel készülnek a játékosok az oroszországi mérkőzésre, hiszen sérülés és betegség miatt több játékos nem gyakorolhatott teljes intenzitással az elmúlt napokban. Nagy Ivett – noha nézőként ott lesz a mérkőzésen – a térdműtétje után még csak a rehabilitáció kezdeténél tart, Vincze Melinda és Balogh Barbara megfázott, nem edzett a héten. A balszerencsés esés következtében arccsontrepedést szenvedő Kindl Gabriella hosszabb ideig csak könnyített edzésmunkát végezhetett.

„A hét elején mindössze futást és erősítést engedélyezett az orvosunk, nem ütközhettem, és a felugrásokat is kerülnöm kellett – mondta a válogatott átlövő. – Csütörtökön dolgozhattam először teljes intenzitással, így nem tudom, milyen állapotban leszek vasárnap. A fájdalmaim már múlnak, ezért mindenképpen játszani szeretnék a Togliatti ellen. Nem kell semmiféle maszkot vagy rögzítést viselnem, de bizonyára még érzékeny lesz az arcom. A mérkőzés hevében biztosan nem fogok rá figyelni, hiszen győznünk kell Oroszországban. Hazai pályán jól játszottunk a hét világbajnokkal felálló Lada ellen, így idegenben sincs okunk a félelemre.”

A Dunaferr kalandos úton, több részletben jutott, illetve jut el Oroszországba. A küldöttség egyik része ( Kiss Szilárd edző és 13 játékos) már péntek délelőtt útra kelt, a többiek viszont csak szombaton vágnak neki a hosszú és fárasztó útnak. Togliattiban – ahogy ez ilyenkor természetes – nagy hideg, és vastag hótakaró várta a magyar játékosokat, akiknek kellemes emlékeik vannak az autógyártásáról ismert iparvárosról. Két évvel ezelőtt ugyanis nyert ott a dunaújvárosi együttes (22–21), pedig a Lada akkor sem volt rossz csapat. Most akár a kétgólos vereség is jó lehet (a Dunaferr idehaza 30–27-re győzött), ám a biztos továbbjutáshoz legalább egy pontot kell szerezniük Kiss Szilárd tanítványainak.
A csoport állása
1. Slagelse431115–1016
2. Togliatti422113–1084
3. Dunaferr422105–1054
4. K. Milos413 98–1172
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik