Elszálltak a fecskék reményei

SIMON JÓZSEF, SZÉKELYHIDI JÁNOSSIMON JÓZSEF, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2006.02.13. 03:30
Címkék
Szerény reményekkel érkeztek Fehérvárra a belgrádi fecskék (Lasta szerbül fecskét jelent), noha az otthoni bajnoki alapszakasz küzdelmeiben az élen állnak.
Kenyeres Fannit nem tudták megállítani a belgrádi játékosok
Kenyeres Fannit nem tudták megállítani a belgrádi játékosok
Kenyeres Fannit nem tudták megállítani a belgrádi játékosok
Kenyeres Fannit nem tudták megállítani a belgrádi játékosok
Kenyeres Fannit nem tudták megállítani a belgrádi játékosok
Kenyeres Fannit nem tudták megállítani a belgrádi játékosok

Rövid közjáték előzte meg a találkozót, mert Draga Veraja orrvédő álarcban szeretett volna játszani, ám a bosnyák bírópáros és az osztrák EHF-ellenőr ehhez nem járult hozzá.

Ragyogóan kezdett a Cornexi, amely Kenyeres Fanni és Jelena Korgyuk vezérletével lerohanásokból, és felállt védőfallal szemben egyaránt eredményes volt. A vendégek közül csak Katarina Bulatovics, a hórihorgas jobbátlövő próbálta meg felvenni a versenyt a hazaiakkal. Az ő játékára valóban érdemes volt figyelni, amit meg is tett néhány NB I-es csapat vezetője, vagyis nem lenne túl nagy meglepetés, ha a gólerős, kitűnő adottságokkal megáldott átlövőt a következő évadban magyar bajnoki találkozókon láthatnánk viszont.

Látványos gólokkal szomorította Szanja Pavlovics kapus életét Siti Bea és Balogh Bea, miközben a Cornexi hálóját bravúrokat halmozva őrizte Sugár Tímea. Csapata tízgólos előnyénél már Szabó Edina edzőnek sem volt oka az idegeskedésre, ezért több védekezési variációt is gyakoroltatott tanítványaival.
A hazaiak győzelme biztos volt, csak a különbsége lehetett kérdéses, mert a Cornexi cserejátékosai is leiskolázták a maguknak olykor indokolatlanul durva szabálytalanságokat is megengedő vendégeket. Szladana Grozdanics ziccerben mintha szándékosan lőtte volna fejen Sugárt, akit 27–14-nél le is hívott Szabó Edina.

A helyére a 26. születésnapját ünneplő Fekete Csilla állt, akinek hálás szerep jutott, hiszen Cornexi-gála részese lehetett. Balogh, Kenyeres, Korgyuk és Tápai Szabina őrzését nem tudta megoldani a belgrádi csapat, amelynek nem sikerült elkerülnie a megsemmisítő vereséget azt követően, hogy a legjobbját, Bulatovicsot piros lappal büntették a Tápai Szabina ellen elkövetett súlyos szabálytalanság miatt.
A belgrádi visszavágó így csak formaság.

CORNEXI-ALCOA HSB HOLDING - LASTA BEOGRAD (szerb) 36–19 (22–11)

Székesfehérvár, 1700 néző. V: Jovic, Hasic (bosnyákok)
CORNEXI: Sugár – BALOGH B. 7 (2), KORGYUK 7, Siti B. 2, Vijunaité 2, TÁPAI SZ. 4 (1), KENYERES 8. Cs: FEKETE (kapus), Szabó V. 1, Triscsuk 2, Vaszari 1, Csernus, Őri E. 2, Pádár. Edző: Szabó Edina
BEOGRAD: Pavlovics – Goudiaby 2, Nojpur 1, BULATOVICS 8 (3), Kosztics 2, Grozdanics, Veraja 1. Cs: Djukics (kapus), OBRADOVICS 3 (1), Vucskovics 1, Filipovics, Tasics 1, Dmiklovics. Edző: Ljubomir Obradovics
Az eredmény alakulása: 5. p.: 2–1. 10. p.: 5–2. 20. p.: 14–7. 25. p.: 17–7. 35. p.: 25–13. 50. p.: 32–16.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

Mestermérleg
Szabó Edina:
– Együttesem remek napot fogott ki, fantasztikus teljesítményt nyújtott, mindenki hozzátett valamennyit a győzelemhez, amelynek a különbsége biztató a továbbjutást illetően. Kapusainkkal különösen elégedett voltam, Kenyeres Fanni pedig vezéregyénisége volt a csapatnak.
Ljubomir Obradovics: – Fiatal csapatom nem tudta meglepni a rutinos és nagyon erős Cornexit, védekezésben és támadásban egyaránt gyengék voltunk. Történetünk harmadik európai kupamérkőzését játszottuk, és már az is bravúrnak számított, hogy az előző körben elbúcsúztattuk a szlovén Celjét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik