Megműtik Babos Gábor térdét

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.02.15. 04:05
Címkék
Babos Gábor legalább négyhetes kihagyásra kényszerül, miután az Utrecht elleni bajnokin porcsérülést szenvedett, és meg kell műteni a bal térdét.
Babos Gábornak pályafutása során már harmadszor kell hosszabb idôt kihagynia
Babos Gábornak pályafutása során már harmadszor kell hosszabb idôt kihagynia
Babos Gábornak pályafutása során már harmadszor kell hosszabb idôt kihagynia
Babos Gábornak pályafutása során már harmadszor kell hosszabb idôt kihagynia
Babos Gábornak pályafutása során már harmadszor kell hosszabb idôt kihagynia
Babos Gábornak pályafutása során már harmadszor kell hosszabb idôt kihagynia
A hét elején kiderült, a NEC nem csupán két pontot (David Jones a 95. percben szabadrúgásból telibe találta a lécet), de kapust is veszített Utrechtben: Babos Gábor ugyanis egy kijövetelnél porcsérülést szenvedett, emiatt szerdán a műtőasztalra kell feküdnie Nijmegenben.

„A meccs után még nem sejtettem, hogy gond lesz – mondta lapunknak Babos Gábor. – Beadásra mentem ki, rosszul érkeztem le, megbicsaklott a térdem, éreztem, valami nem stimmel, de az orvos és a fizioterapeuta megmozgatta, a fájdalom pedig elmúlt. Hazajöttem, leültem a fotelba, néztem az összefoglalót, de a végén nem tudtam felkelni. Leblokkolt a bal térdem. Másnap reggel irány a kórház, átestem több vizsgálaton, aztán közölték, hogy szerdán meg kell műteni a térdem.”
Babosnak hollandiai pályafutása során ez a második, egész karrierje alatt pedig a harmadik súlyosabb sérülése. Először, még az MTK játékosaként, a jobb térdében szenvedett porcsérülést, majd 2003 őszén a Newcastle elleni UEFA-kupa-mérkőzésen a NAC Breda kapusaként tört el a keze, most pedig újabb porcsérülésből kell felépülnie.

„De legalább a szalagokkal minden rendben van – igyekezett a pozitívumot keresni a magyar kapus. – Attól féltem, hogy nagyobb a baj, akkor aligha úszom meg négy-hat hét kihagyással, alighanem fél évet kellett volna pihennem. Így azért könnyebb. Pénteken mindenképpen ott akarok lenni a bajnokinkon, legalább nézőként szeretnék segíteni. Szerdán műtenek, utána egyből hazamehetek, és ha minden jól megy, legkésőbb az április közepén kezdődő bajnoki rájátszásra játékra kész akarok lenni. Talán már az alapszakasz utolsó egy-két fordulójában is védhetek. Ha rajtam múlik, akkor feltétlenül.”

Babos jelenleg kölcsönjátékosként szerepel a NEC-nél – ezért a sérüléséről, illetve a műtétéről természetesen informálni kellett a Feyenoordot, amely hozzájárult az operációhoz –, ettől függetlenül az európai porondra hajtó gárda egyik oszlopa volt. A NEC-nél (26) csak három csapat, a PSV (15), az AZ (21) és a Feyenoord (25) kapott kevesebb gólt az idény során, Babos 693 góltalan perccel új klubrekordot állított fel, és tíz meccsen lenullázta a riválisokat. Cseréjének, a 26 éves Raymon van Emmeriknek feladta a leckét, ráadásul a holland kapusnak abszolút újoncként kell bizonyítania az első osztályban.

„Bízom benne, hogy megállja a helyét. Rajtam nem múlik, én minden segítséget megadok neki” – fogalmazott Babos Gábor.


Huszti már túl az operáción

Kedden délután egy müncheni magánklinikán kisebb beavatkozást végeztek el Huszti Szabolcson, a Metz és a magyar válogatott középpályásán, aki már november óta bajlódott sérülésével.

„Ugyanaz a főorvos asszony műtött meg, aki már többek között Oliver Kahn, Mario Basler, Carsten Jancker és Alan Shearer lágyékát is rendbe tette – mondta Huszti. – A tapasztalatok alapján úgy véli, három hét alatt teljesen felgyógyulok. A kétoldalú lágyéksérv sajnos állandó veszélyforrás a futballban, csapattársam, Sébastian Renouard három napja feküdt kés alá, és a keretből három másik futballistának is volt már hasonló sérülése. A műtét egyébként alig egy órát vett igénybe, bár én sokat nem érzékeltem belőle, mert helyi érzéstelenítés helyett inkább altatást kértem. Rögtön a műtét után sétálgatni kezdtem, jól érzem magam. Szerdán újra a jobb oldali sérvemet gyógyítják, ezt követően, még aznap este térek viszsza Metzbe.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik