Pofonokban nem lesz hiány

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.02.15. 04:05
Címkék
Negyedik nemzetközi címmérkőzésére készül Kovács Attila (16–1, 10 K. O.–T. K. O.), aki szombaton a tapolcai gálánaz egyiptomi Ahmed Musztafa (10–0, 8) ellen próbálja megvédeni az EBA (Európai Bokszszövetség) nagyváltósúlyú övét.
A párosítás önmagában pikáns, hiszen az EBU (Európai Bokszunió) vetélytársává avanzsáló EBA koronáját az egyiptomi Ahmed Musztafa próbálja elvenni Kovács Attilától. „Dán licence van Musztafának, így semmi akadálya sincs a találkozónak – mondta Rácz Félix, Kovács promotere, a gála rendezője. – Több európai bokszolóval tárgyaltam, így például Roman Dzumannal, de senki sem vállalta a meccset. Vagy ülnek a babérjaikon, vagy lehetőségre várnak, Kovácsnak viszont bokszolnia kell, így jutottam el Musztafához.”„Nekem nem azt kell néznem, honnan jött az ellenfelem, hanem azt, mit tud – reagált minderre Kovács Attila. – Musztafa mind a tíz meccsét megnyerte, agresszívan támadó bokszoló, de semmi gond, felkészültem ellene, és győzni megyek Tapolcára. Hogy utána hogyan tovább, nem tudom, de az igaz, hogy mint minden bokszolónak, nekem is a világbajnoki öv az álmom, azt szeretném megkaparintani.”

A tavaly ötször bunyózó (és legfeljebb hét menet alatt mindig végző) Kovács egyébként meglehetősen rövid ideig pihenhetett, hiszen a tavaly decemberi, Denis De Barros elleni bohózat után két hónappal már újra a kötelek közé szólítja a kötelesség.

„Úgy érzem, sikerült megfelelően regenerálódnom, amire kellett, arra jutott idő – fogalmazott Kovács. – Ilyen a sport, addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Márpedig most meleg, majd pihenek, amikor semmiféle lehetőség sem lesz előttem. Talán majd a nyáron, és akkor végre eljuthatok valamelyik tengerpartra nyaralni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik