Búcsú remek játékkal

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2006.02.19. 03:42
Címkék
A tekintélye megőrzése volt a célja a Győrnek a női BL-csoportküzdelmek záró fordulójának szombati összecsapásán. Róth Kálmán edző csapata a dán bajnokságban második helyen álló Aalborgot fogadta, ám összecsapásuknak már csak a vendégegyüttes szempontjából volt jelentősége, ugyanis győzelmével csoportelső is lehetett volna.
A román válogatott beállós, Ana Maria Lazer (középen) négy gólt lôtt az Aalborgnak
A román válogatott beállós, Ana Maria Lazer (középen) négy gólt lôtt az Aalborgnak
Mirkó István
A román válogatott beállós, Ana Maria Lazer (középen) négy gólt lôtt az Aalborgnak
A román válogatott beállós, Ana Maria Lazer (középen) négy gólt lôtt az Aalborgnak
A román válogatott beállós, Ana Maria Lazer (középen) négy gólt lôtt az Aalborgnak
Mirkó István
A román válogatott beállós, Ana Maria Lazer (középen) négy gólt lôtt az Aalborgnak

A Graboplast a korábbi vereségei miatt már elveszítette esélyét a továbbjutásra a BL-ben, vagyis az első vagy a második hely megszerzésére már nem maradt esélye, ugyanakkor az is eldőlt az előző öt fordulóban, hogy a győriek a KEK-negyeddöntőben folytathatják európai kupacsatározásukat. A hazai együttes több sérült és beteg kulcsjátékosát (Simona Gogirla, Ana Djokics, Mörtel Renáta) nélkülözve várta az Aalborgot.

A szombati mérkőzés elején látott Győr azonban nem az volt, amely a bajnokság őszi fordulóit pontveszteség nélkül zárta, és fantasztikus formában játszott. A félidő hajrájáig ugyanis az Aalborg azt csinált a pályán, amit akart, mert szinte átjáróház volt a győri védelem, támadásban pedig csak Bradeanunak és Görbicznek akadt néhány felvillanása. A remek napot kifogó Herr Orsolya bravúros védéseinek köszönhetően az ETO többször felzárkózott egy-két gólra, de teljesítménye nem volt meggyőző. Ekkor Bradeanu és Temes Bernadett együtt őrizte Gyerjuginát. Közben a világklasszis kapus, Katrina Lunde helyére a szintén válogatott Rikke Schmidt állt be, akinek Görbicz és Lazer lövései okozták a legtöbb gondot. Herr Orsolya pedig akkor került bajba, amikor társai megfeledkeztek Rokne és Louise Pedersen semlegesítéséről. Ugyanakkor a másik oldalon feltűnt, hogy Schmidt sem ismeri az összes győri lány lövőrepertoárját. Erre jó példa volt, hogy Herr Anita kilenc méterről lőtt bombagólt neki.

Herr Orsolya bravúrsorozata után Görbicz találatával egyenlített az ETO, amely tartalékosan is becsülettel küzdött, és okosan kihasználta a fáradni látszó Aalborg hibáit. A dánok ugyan emberhátrányban is betaláltak, ám a Győr továbbra is ott lihegett a nyakukon. A csapatnak meg kellett küzdenie a játékvezetőkkel is, el kellett viselnie tévedéseiket. Ezzel a gonddal is derekasan megbirkózott a magyar bajnok, amely Temes találatával fordított, és immár az Aalborg futott az eredmény után.

Jól tette az ETO, hogy inkább a játékkal törődött (Dalmose mester sokszor a pályán reklamált), mert meglett gyümölcse: újra a régi, harcos győrieket láttuk, akik nem játszottak ugyan jól, de mindent elkövettek, hogy győzelemmel búcsúzzanak a BL-csatározásoktól. Petróczi Viktória kapus indításaiból Görbicz rendre betalált, majd Lazer és Kovacsicz Mónika látványos gólját (28–24) ünnepelte a közönség. A bírói ítéleteken, pontosabban tévedéseken immár mindkét csapat csak mosolygott, ám az utolsó tartalékaikat is felélő dánok arcára odafagyott a mosoly a győriek remek hajrája láttán (30–25). A hazaiak ezúttal szakítottak korábbi rossz szokásukkal, a BL-csoportküzdelmek záró fordulójában a második félidőre feltámadtak, mi több, a végjátékban óriási akaratuknak köszönhetően állva hagyták az elfáradó, sokat hibázó Aalborgot.

Mestermérleg
A tét nélküli találkozó nekünk roppant fontos volt, mert jó játékkal és győzelemmel szerettük volna visszacsábítani közönségünket. Tervünket megvalósítottuk, végig éreztük a szurkolók bizalmát. Győzelmünkkel remélhetőleg megalapozzuk a jövőnket, hiszen a KEK-ben sikeresen szeretnénk szerepelni. Több játékosom is bebizonyította, lehet rá számítani.
Róth Kálmán, a Győr edzője

Rendkívül kemény mérkőzést vívtunk, csapatomnak nem sikerült a legjobb játékával kirukkolnia. Az első félidőben még elfogadhatóan kézilabdáztunk, ám a másodikban a Győr nagyon beleerősített. Játékosaim lélekben már nem voltak a pályán, talán már a következő feladatok jártak a fejükben. A játékvezetők mindkét csapat kárára többször tévedtek.
Christian Dalmose, az Aalborg edzője ---- K ---- M
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik