Steve Francis a vergődő New York új irányítója

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2006.02.24. 02:42
Címkék
Orlandóban és New Yorkban egyre kevésbé bíznak a rájátszásba kerülésben, a Magic és a Knick playoff-álmait a legutóbbi játéknapon elszenvedett veresége is visszavetette. A két csapat megpróbált segíteni egymáson, méghozzá játékoscserével: az Orlando Steve Francist adta Anfernee Hardawayért és Trevor Arizáért cserébe.
Steve Francis (középen) arcán látni: fájdalmas volt a búcsúzás
Steve Francis (középen) arcán látni: fájdalmas volt a búcsúzás
Steve Francis (középen) arcán látni: fájdalmas volt a búcsúzás
Steve Francis (középen) arcán látni: fájdalmas volt a búcsúzás
Steve Francis (középen) arcán látni: fájdalmas volt a búcsúzás
Steve Francis (középen) arcán látni: fájdalmas volt a búcsúzás
A játékospiac közelgő zárása előtt elkelt az egyik legkapósabb kosaras. Steve Francis New Yorkban kötött ki, ahol sokat vár tőle a szakvezetőség. A csapat – a legutóbbi 19 meccséből 17-et elvesztett – már nemigen lehet rosszabb, de ha Steve Francis megtanul együtt játszani Stephon Marburyvel, Eddy Curryvel és Jalen Rose-zal, jelentős formajavulás várható.

„Nem kis tehetség szorult ebbe a társaságba, idő kérdése, hogy ez eredményekben is megmutatkozzon – mondta Steve Francis. Emlékezetes: az NBA All Star-hétvége idején felröppent a hír, hogy Steve Francis esetleg visszatér Houstonba, bár ennek esélyét igencsak rontotta, hogy a Rockets szakmai munkáját továbbra is Jeff Van Gundy irányítja, két éve ő menesztette a hátvédet…

Steve Francis ebben az évadban összesen 46 meccsen lépett pályára a Magic színeiben (45-ször kezdőként). Átlagban 16.2 pontig, 5.7 gólpasszig, 4.8 lepattanóig, illetve 1.11 labdaszerzésig jutott, miközben 37.4 percet töltött a pályán. NBA-karrierje során immár 498 meccsnél jár, s e találkozókon átlagban 19.4 pont, 6.4 assziszt, 6 lepattanó és 1.56 labdaszerzés került a neve mellé.

A Knicks kezdőcsapatába egyébként nyolc kihagyott meccs után tért vissza a vállsérüléséből felépülő Stephon Marbury, aki a Miami Heat elleni hazai meccsen 2/11-es mezőnymutatóval mindössze hét pontig jutott.

Az Orlando New Jerseyben vendégeskedett, de három ponttal kikapott a legutóbbi 15 hazai találkozójából csak egyet elrontó Netstől. A Magic hosszú távra tervez, persze ez nem az idén csupán négy meccsen játszó Anfernee Hardaway megszerzését magyarázza (ez idő alatt átlagban 2.5 pontot, 2.5 lepattanót és 1.6 labdaszerzést jegyzett). Az ígéretes NBA-pályafutását Orlandóban kezdő és ott összesen hat évadot eltöltő irányító térdsérülések miatt teljesen eltűnt, és a klubvezetőség szerint most sem azért szerezték meg, hogy játsszon. Sokkal értékesebb az idény végén lejáró szerződése, amely 15 millió eurót szabadít fel a fizetési költségvetésből.

Távirati stílusban a tőbbi mérkőzésről
  • A Charlotte 12, a Seattle hét egymás utáni vereség után tudott újra nyerni idegenben.
  • A Utah győzött Oklahoma Cityben, köszönhetően Andrij Kirilenkónak, aki 15 pontja és 11 lepattanója mellé nyolc blokkolást jegyzett, azaz kettő híján tripla duplát ért el.
NBA, ALAPSZAKASZ, 108. JÁTÉKNAP
New Jersey Nets–Orlando Magic 96–93 (25–29, 21–27, 23–14, 27–23). Ld: Kidd 28, R. Jefferson 23, V. Carter 22, ill. Dooling 23, D. Howard 17
New York Knicks–Miami Heat 83–103 (18–26, 20–31, 24–24, 21–22). Ld: Frye 17, Q. Richardson 14, ill. Wade, Jas. Williams 24-24, A. Walker 16, S. O’Neal 15

Szavazás

Melyik csapat lesz 2005-2006-ban az NBA bajnoka?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik