Győzelem után éles kritika

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2006.03.13. 02:42
Címkék
Nem játszott kiemelkedően, mégis magabiztosan nyert a Győri Graboplast a francia Besancon ellen, így már szinte a KEK elődöntőjében érezheti magát.
Meggyesi Bálint
Meggyesi Bálint
A Kőbánya-Spartacusból tavaly igazolt Pőcze Judittal felálló vendégcsapatnak nagy tervei voltak a KEK-negyeddöntő első összecsapása előtt. Christophe Marechal edző abban reménykedett, hogy három válogatott kulcsjátékossal (Veronique Pecqueux-Rolland, Raphaelle Tervel, Myriame Said Mohamed) büszkélkedő csapata győz, de legalább is szoros eredményt ér el Győrött.

„A Besancon három éve megszerezte a KEK-trófeát, akkor az elődöntőben éppen bennünket vert ki – mondta Róth Kálmán edző. – Most elégtételt szeretnénk venni, még akkor is, ha csapatomból még mindig hiányzik a vállsérüléssel bajlódó Simona Gogirla.”

Két-két sikertelen, elkapkodott támadás, valamint Pőcze kihagyott büntetője és Juhász Gabriella kiállítása jelezte, hogy rettentően idegesek a csapatok. Róth Kálmán torkaszakadtából kiabálva utasította fegyelmezetlen tanítványait, akik közül a tizedik percig csak Aurelia Bradeanu talált be. Pedig nem kellett volna izgulnia a Győrnek a csata elején sem, hiszen a franciák semmilyen különlegességgel sem álltak elő. Egyszerű, kiismerhető támadásokat vezettek, válogatott klasszisaik sem csillogtak.

Herr Orsolya remek védései megnyugtatták a hazaiakat, akik Görbicz Anita góljával fordítottak, és ettől kezdve átvették a kezdeményezést. A Besancon játékosai egyre többet hibáztak, Marechal edző kénytelen volt átszervezni támadásban csapatát. Az irányító Pőcze balátlövőt játszott, középen pedig a tunéziai Said Mohamed állt. Temes Bernadett, Bradeanu és Vérten Orsolya erőszakos védekezésével így is meggyűlt a baja a továbbra is nagyon sokat bakizó franciáknak.

Igaz, a Győr is kihagyott néhány ziccert, mégis nőtt az előnye, mert Herr ismét jó formában védett, társai pedig Görbicz és Vérten vezérletével fogcsikorgatva harcoltak. A Besancon gyenge védekezését Vanessa Leclerc több bravúros védéssel egy ideig ellensúlyozta, de az ETO játékában új színt hozott Ana-Maria Lazer beállása, valamint Bradeanu és Temes nagyobb lövőkedve. Kár, hogy Temes gyorsan összeszedte a harmadik kiállítását (piros lap). Az ETO cserejátékosai (Nagy Krisztina, Bódi Bernadett) is igyekeztek sokat tenni a különbség növeléséért, miközben a mérkőzés legjobbja továbbra is a válogatott Herr volt. A hajrában (33–22) már csak az ETO diadalának a különbsége volt kérdéses, miközben Görbicz is megkapta harmadik kiállítását.

A magyar bajnok visszafogott teljesítménnyel is biztosan nyert, a vasárnapi visszavágóra már úgy készülhet, hogy fél szemmel azt is figyeli, melyik csapat lesz az elődöntőben a vetélytársa.

Aurelia Bradeanut (fehérben) olykor a Besancon magyar légiósa, Pôcze Judit is keményen megragadta, a gyôriek játékosa mégis négy gólt lôtt
Aurelia Bradeanut (fehérben) olykor a Besancon magyar légiósa, Pôcze Judit is keményen megragadta, a gyôriek játékosa mégis négy gólt lôtt
Aurelia Bradeanut (fehérben) olykor a Besancon magyar légiósa, Pôcze Judit is keményen megragadta, a gyôriek játékosa mégis négy gólt lôtt

Mestermérleg

Róth Kálmán, a Győr edzője
Az első félidőben kritikán alul, elképesztően fegyelmezetlenül játszottunk. A szünetben megbeszéltük a történteket… Ennek a folytatásban meg is lett az eredménye. Herr Orsolya jó kapusteljesítményét dicsérhetem, a többiek nem érdemelnek kiemelést. Tíz góllal nyertünk, de soha sincs túl nagy előny a visszavágóra.

Christophe Marechal, a Besancon edzője
Túlzottnak tartom a tízgólos vereséget, mert valójában nincs ekkora különbség a két csapat között. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, a másodikban viszont rengeteg labdát eladtunk, és nem használtuk ki az emberelőnyeinket. A visszavágón megpróbáljuk a lehetetlent.

Szavazás

Döntőbe jutott a Győr a kézilabda női KEK-ben. Mit vár?

---- H ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik