A Schalke a németek reménye

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.03.16. 01:53
Címkék
Már csak a Schalke akadályozhatja meg, hogy az öt nagy bajnokságból elsőként a Bundesliga maradjon képviselő nélkül a nemzetközi porondon. Utolsó előtti német csapatként ugyanis a Hamburg is kiesett, mert hiába győzte le 3–1-re a Rapidot, az idegenben szerzett gól a románoknak kedvezett.
Mehdi Mahdavikia (balra) és Ionut Stancu párharcának végén a román középpályás örülhetett
Mehdi Mahdavikia (balra) és Ionut Stancu párharcának végén a román középpályás örülhetett
Reuters ? Tobias Schwarz
Mehdi Mahdavikia (balra) és Ionut Stancu párharcának végén a román középpályás örülhetett
Mehdi Mahdavikia (balra) és Ionut Stancu párharcának végén a román középpályás örülhetett
Mehdi Mahdavikia (balra) és Ionut Stancu párharcának végén a román középpályás örülhetett
Reuters ? Tobias Schwarz
Mehdi Mahdavikia (balra) és Ionut Stancu párharcának végén a román középpályás örülhetett

A statisztikák alapján szinte lehetetlen küldetésre vállalkozott a Hamburg, amely korábban mindössze egyszer tudott 0–2-es első mérkőzést követően továbbjutni a nemzetközi porondon. 1980-ban a BEK elődöntőjében a Real Madriddal szemben bemutatott bravúrt (0–2 után 5–1 otthon) szerette volna szerdán lemásolni Thomas Doll együttese, hogy 16 év elteltével ismét a nyolc közé léphessen valamelyik európai kupában.

Alig fél óra után már kifejezetten jól álltak a hamburgiak, hiszen ledolgozták az egy hete Bukarestben összeszedett hátrányukat, és lendületüket látva az sem lett volna csoda, ha már a félidőre úgy vonulhatnak, hogy ők vannak közelebb a negyeddöntőhöz. Benjamin Lauth fordulásból lőtt a jobb alsó sarokba, Sergej Barbarez pedig Rafael van der Vaart sarkazását követően talált be, és tombolt az AOL Arena.

UEFA-kupa, nyolcaddöntő, visszavágók

Szerda
Sevilla (spanyol) - Lille (francia) 2–0(Kanouté 29., Luis Fabiano 45.)
Továbbjutott: a Sevilla, 2–1-gyel

Roma (olasz) - Middlesbrough (angol) 2–1(Mancini 43., 66. – a másodikat 11-esből ill. Hasselbaink 32.)
Továbbjutott: a Middlesbrough, 2–2-vel, idegenben szerzett góllal
Csakhogy jött a szünet, Razvan Lucescu, a Rapid edzője kettőt cserélt, a bukarestiek felpörgették a támadójátékukat, és az 51. percben szépítettek. Az első meccsen oxival csodálatos gólt szerző Mugurel Mihai Buga egy beadást követően megelőzte Khalid Boulahrouzt, és bár a fejesét még Sascha Kirschstein hárította, a kipattanó labdánál a román támadó volt a legéberebb, és a továbbjutás küszöbére lökte csapatát.

Ettől kezdve végleg egyirányúsították a játékteret, a Hamburg minimum hét-nyolc emberrel támadott, a középhátvéd Daniel Van Buyten centert játszott, de ő csak érvénytelen gólig jutott (az esetnél Barbarez szabálytalankodott Danut Coman kapussal szemben), és Van der Vaart utána hiába talált be „normális” körülmények között is, a megváltást jelentő 4–1 nem született meg.

A Rapid az előző körben már kiejtett egy német együttest (a Herthával szemben kettős győzelemmel, kapott gól nélkül lépett tovább), most pedig itt az újabb áldozata. Miközben a bukarestiek a klub történetének legnagyobb sikerét könyvelhették el (román csapat legutóbb a KEK 1992–93-as kiírásában játszhatott negyeddöntőt, akkor a most még szintén versenyben lévő Steauának jött össze a bravúr), a Hamburg legfeljebb azzal vigasztalhatja magát, hogy már csak a Bundesligára, illetve a BL-indulásért zajló harcra kell összpontosítania.

HAMBURG (német)–RAPID (román) 3–1
Hamburg, 40 000 néző
V: C. B. Larsen (dán). G: Lauth (24.), Barbarez (36.), Van der Vaart (63.), ill. Buga (51.)
HAMBURG: Kirschstein – Demel (Takahara, 54.), Boulahrouz, Van Buyten, Atouba – Wicky –Mahdavikia, Jarolim – Van der Vaart – Barbarez, Lauth (B. Reinhardt, 83.)
RAPID: Coman – Constantin, Perja, Rada – C. Stancu, I. Stancu, Badoi, Dica (V. Moldovan, 46.) – Nicolae Constantin (Negru, 46.), Buga (Burdujan, 71.) – Niculae
Továbbjutott: a Rapid, 3–3-mal, idegenben szerzett góllal

A téren is csatáztak Rómában

Számos Middlesbrough-szurkolót megvertek, hármat pedig megkéseltek kedd este Rómában. Egyikük sincs életveszélyben, sőt szerdán kiengedték őket a kórházból. Az eset az egyáltalán nem rossz hírű környéken lévő, forgalmas Campo de Fiori téren történt: a beszámolók szerint váratlanul rontott rá egy harminctagú, szervezett huligánbanda az egyik helyi kocsmában, illetve a teraszán békésen iddogáló angolokra. Az arcukat sállal takaró támadók, akik közül némelyik sisakot is viselt, pirotechnikai eszközökkel, botokkal, késekkel és fejszékkel (!) fegyverkeztek fel, így a gyerekekből, nőkből is álló drukkercsoportból csak néhányan vették fel a harcot a menekülés helyett. A rendőrség viszonylag gyorsan megjelent, szétválasztotta az akkor már üvegeket és székeket dobáló küzdőket, majd öt olaszt bekísért, bár úgy hírlik, senkit sem tartóztattak le. Tavaly novemberben hasonló incidens történt a Middlesbrough alkmaari vendégjátéka alkalmával, akkor egy 36 éves Boro-szurkoló halálát lelte az összecsapásban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik