Michel Platini a beteg Puskás Ferencnél járt

SZÖLLŐSI GYÖRGYSZÖLLŐSI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.03.25. 02:05
Címkék
A csütörtökön zárult UEFA-kongresszus kapcsán Budapesten vendégeskedő Michel Platini pénteken meglátogatta a Kútvölgyi úti kórházban Puskás Ferencet. A futballtörténelem két zseniális labdarúgójának találkozóját a franciák egykori klasszisa kezdeményezte, ajándékot vitt a beteg Öcsi bácsinak, s elismerően nyilatkozott arról az erőfeszítésről, amelyet a legendás magyar futballistáért tesz a család és a kórház.
Michel Platini ajándékcsomaggal kedveskedett Puskás Ferencnek
Michel Platini ajándékcsomaggal kedveskedett Puskás Ferencnek
Michel Platini ajándékcsomaggal kedveskedett Puskás Ferencnek
Michel Platini ajándékcsomaggal kedveskedett Puskás Ferencnek
Michel Platini ajándékcsomaggal kedveskedett Puskás Ferencnek
Michel Platini ajándékcsomaggal kedveskedett Puskás Ferencnek

„Amióta Budapestre érkeztem, várom ezt a pillanatot” – mondta Michel Platini, amikor a Kútvölgyi úti kórházban leült a beteg Puskás Ferenc mellé. A nyolcvanas évek francia zsenije manapság az UEFA egyik vezetőjeként és leendő elnökjelöltjeként járja a világot, s ilyen minőségében töltötte el a hetet Budapesten. A háromszoros aranylabdás, Európa-bajnok, BEK-győztes Juventus-legenda láthatóan nagyon tiszteli a híres elődöt, az ötvenes-hatvanas évek szuperklasszisát: „Elhatároztam, hogy az UEFA kongresszusa kapcsán mindenképpen időt szakítok rá, hogy meglátogassam Puskás Ferencet, ha már a végrehajtó bizottság többi tagjának ez nem sikerült a sűrű program miatt, s ezzel személyes tiszteletemet, valamint a szövetség soha nem múló háláját is kifejezzem a futball magyar óriása előtt.”

Platini nagy csomag édességgel és gyümölccsel, Berzi Sándor MLSZ-főtitkár társaságában érkezett meg a kórházba a hivatalos kongresszusi események lezárultának másnapján, szándékosan titokban, sajtónyilvánosság és mindenfajta felhajtás nélkül. A Nemzeti Sport a család révén értesült a szép gesztusról, amelyet Puskás Ferencné – bár nem tudott jelen lenni a találkozón – külön üzenetben köszönt meg Michel Platininek, a család által régóta tisztelt futballsztárnak, s a férje életét bemutató könyv egy példányát is elküldte a vendégnek. Platinit ez éppúgy meghatotta, mint a saját fotójának felfedezése Öcsi bácsi szobájának falán: a kép az MLSZ centenáriuma alkalmával készült, s a két klasszis ölelkezik rajta.

„Emlékszem a csibészes fényre a szemében, amely mindig is jellemezte őt – mondta Puskásról szomorúan a francia sportdiplomata a klinika jelenvolt vezetőinek. – Most a tekintete is beteg. Minden együttérzésem és nagyrabecsülésem a családé és a kórházé, hogy ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesznek a hétköznapjai szebbé tételéért.”

Platini megölelte és megsimogatta a reagálni képtelen Öcsi bácsit, és a néhány perces vizitjét lezárva, leszaladt a kórház lépcsőin a hatodik emeletről, hogy közben jó néhány ápoló, látogató és beteg konstatálhassa: a futballtörténelem legnagyobbjai közül ezekben a pillanatokban ketten is a klinika falain belül tartózkodnak…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik