Csak idő kérdése a koronázás

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.04.01. 02:04
Címkék
A jegyzett európai bajnokságok közül elsőként a hollandban dőlhet el az aranyérem sorsa, ehhez nem kell más, csak annyi, hogy a PSV szombaton nyerjen a minden idők legrosszabb élvonalbeli szereplője címre pályázó, 30 forduló alatt csupán kilenc pontot gyűjtő RBC Roosendaal otthonában, majd egy nappal később az AZ ne szerezzen egy pontnál többet a NAC Breda ellen.
Guus Hiddink arannyal búcsúzhat
Guus Hiddink arannyal búcsúzhat
Guus Hiddink arannyal búcsúzhat
Guus Hiddink arannyal búcsúzhat
Guus Hiddink arannyal búcsúzhat
Guus Hiddink arannyal búcsúzhat
„A két legrosszabb hollandiai idényemben kétszeres bajnok lehetek, ez azért nem olyan rossz, ugye? – próbálta tréfával elütni jelenlegi nem túl fényes helyzetét Fehér Csaba, aki a PSV alkalmazottjaként kölcsönben a Willem II-nél szerepel. – Nem kétséges, hogy a PSV lesz a bajnok, de szerintem a koronázásra még várni kell, mert az Alkmaar vasárnap megveri a Bredát. A csapat nem lazsálhat, edzőjének, Louis van Gaalnak ugyanis presztízskérdés, hogy megelőzze a Feyenoordot és az Ajaxot. Inkább a jövő héten avatnak bajnokot, de sajnos ezt az aranyat körülbelül annyira érzem a magaménak, mint például ön…”

A magyar középpályáshoz – aki a nyári alapozást jelen állás szerint ismét Eindhovenben kezdi, egyelőre ismeretlen edző irányításával – hasonlóan a listavezető játékosai és vezetői is úgy számolnak, inkább a jövő héten, a Groningen elleni hazai mérkőzésen jöhet majd az ünneplés.

„Őszintén megmondom, nem is gondolkoztam azon, mi lenne, ha már vasárnap a miénk lenne az arany. Ez valószínűtlenül hangzik – mondta Guus Hiddink, a PSV mestere. – Persze, ha megvan, nagyon örülünk majd neki, de akkor sem lazsáljuk el a következő mérkőzéseket. Még ha esetleg a számok mást is mutatnak, szerintem a mostani bajnoki címünket sokkal nehezebb volt kiharcolnunk, mint a tavalyit.”

Egy esztendeje a PSV tízpontos előnnyel végzett az élen, most kilenccel vezet az AZ előtt, de ha megnyeri a hátralévő négy mecscsét, eggyel több pontot gyűjtve lesz bajnok, mint tavaly. Azt nehéz elképzelni, hogy ne az eindhoveni gárdáé legyen az arany, hiszen az RBC, a Groningen, a Feyenoord és a NAC ellen összesen négy pontot kell szereznie.

Legfeljebb amiatt aggódhatnak a PSV-hívek, hogy nem csapatuk lesz az első európai bajnok, hiszen a skót Celtic szerdán a Hearts legyőzésével révbe érhet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik