Pokol vár a kaproncaiakra

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.04.23. 01:39
Címkék
A három magyar elődöntős közül egyedül a DVSC lép pályára vasárnap (a 18 órakor kezdődő találkozót a Sport1 élőben közvetíti). Bíró Imre tanítványaira kemény feladat vár, hiszen a horvát Podravka Koprivnica otthonában 26–21-re kikaptak. Hogy miben bízhatnak a debreceniek? Főként saját magukban, hiszen a kaproncai találkozón is remekül játszottak, legalábbis az első félidőben. Harmincpercnyi játék után ugyanis még 12–11-re vezetett a Loki, a szünet után azonban fordítottak a horvátok.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a csapat mögött ott áll a fantasztikus debreceni szurkolótábor, amely már nemegyszer segítette át a holtpontokon kedvenceit. A negyeddöntő magyarországi meccse után a Metz mestere, Bertrand Francois arról beszélt, hogy tanítványait valósággal megbénította a Hódos Imre Sportcsarnok hangulata. Bíró Imre edző tanítványai remélik, a horvátokra is hatással lesz a cívis „pokol”. Biztató lehet, hogy a piros-fehér elődök már sok nehéznek tűnő szituációban álltak talpra a hazai visszavágón.„Sajnálom, hogy Kaproncán nem úgy játszottunk a szünet után, mint az első félidőben, hiszen utólag is csak azt mondhatom: nyerhettünk volna Horvátországban – mondta a csapat játékmestere, az újdonsült válogatott, Orbán Annamária. – Sajnos nagyon sok technikai hibát követtünk el a második játékrészben, ezért tudott fordítani a Podravka. Nagyon nehéz visszavágóra számítunk, mert az egyértelmű, hogy a horvát csapat az eddigi legkeményebb ellenfelünk, de a közönség segítségével ledolgozhatjuk hátrányunkat.”

Bíró Imre arról beszélt, hogy játékosaival együtt alaposan elemezte az első mérkőzést. ,,Tudjuk, mit rontottunk el Horvátországban – mondta. – Ha tovább akarunk jutni, akkor a kinti hibákat nem szabad újra elkövetnünk. Nem könnyű a helyzetünk, de elszánt a csapat, s már többször bebizonyította, hogy képes nagy feladatok megoldására.”

Az NS tippje a továbbjutásra:
DVSC: 60%
Koprivnica: 40%

Emlékezetes DVSC-fordítások
KEK-nyolcaddöntő, 1989–1990
Radnicski Beograd (jugoszláv)–DVSC 29–21
DVSC–Radnicski Beograd 33–17
KEK-negyeddöntő, 1991–1992
Podravka Koprivnica (horvát)–DVSC 24–21
DVSC–Podravka Koprivnica 32–17
EHF-kupa-negyeddöntő, 1995-1996
GOG Gudme (dán)–DVSC 25–16
DVSC–GOG Gudme 24–15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik