A szoborbontás elmarad

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.07.08. 00:24
Címkék
Pajkos János nemet mondott
Pajkos János nemet mondott
Pajkos János nemet mondott
Pajkos János nemet mondott
Pajkos János nemet mondott
Pajkos János nemet mondott
Yago Aguilar Azón után Pajkos János is nemet mondott a diósgyőri klub vezetőinek felkérésére, így három héttel a bajnoki rajt előtt továbbra is kérdéses, hogy ki ül majd a DVTK kispadján. Egy biztos: a jövőben is magyar szakember irányítja a diósgyőri csapat szakmai munkáját.

A borsodi klub ügyvezető igazgatója, Sallói István – miután a 27 éves Yago Aguilar Azón eldöntötte, hogy mégsem vállalja a DVTK irányítását – csütörtökön tárgyalóasztalhoz ült a csapatot a tavasszal irányító Pajkos Jánossal, ám a Debrecenben élő szakember egy nap gondolkodási idő után nemet mondott az ajánlatra.

„Szeretném leszögezni, hogy a diósgyőri vezetők rendkívül korrektül viselkedtek velem – mondta lapunknak Pajkos János. – Egy hónappal ezelőtt ugyanis kijelentették: vagy külföldi szakvezetőt bíznak meg, vagy továbbra is én ülök majd a diósgyőri kispadon. Miután a spanyol vonal kútba esett, megkerestek, és állást kínáltak. Töprengésre késztetett a dolog, de végül is elhárítottam a felkérést. Ha a szívemre hallgattam volna, akkor elvállaltam volna a feladatot, hiszen szerettem Diósgyőrben dolgozni, elfogadtak a szurkolók is, és úgy gondolom, hogy a tavalyi nyolcadik helyezés miatt szégyenkeznünk sem kell. Az eszem azonban mást diktált, hiszen számomra elfogadhatatlan, hogy ne vehessek részt a szakmai vezetőség kialakításában, miként a keretben lévő játékosok kiválogatásában sem. Ráadásul az elmúlt esztendőben nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki Veréb György kapusedzővel, ő viszont már nincs a klubnál. Ezek a nyomós érvek késztettek arra, hogy nemet mondjak.”

Na de ki lesz akkor az edző? Sallói István hiába érezte úgy, hogy a csütörtöki tárgyalást követően Pajkos János elvállalja a munkát, a Debrecen és a Békéscsaba korábbi mestere mégis nemet mondott.

„Váratlanul ért Pajkos János döntése, mindamellett tökéletesen megértem őt – mondta Sallói István. – Pajkos János nem szerette volna lebontani a saját szobrát Diósgyőrött, márpedig a mostani helyzet magában hordozza a bukás lehetőségét. Három héttel a bajnokság kezdete előtt nincs kialakult játékoskeret, és hiába szerződtet a klub néhány afrikai futballistát, nagy kérdés, hogy hosszú távon milyen teljesítményre lesznek képesek. Az idő mindenesetre szorít minket, a keddi, Karcag elleni edzőmérkőzésig mindenképpen szeretnénk kinevezni az új vezetőedzőt. Sok a szabad szakember Magyarországon, így neveket egyelőre nem szeretnék mondani. Egy viszont biztos: a jövőben is magyar tréner ül majd a DVTK kispadján.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik