Jókor jött a játékengedély

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2006.07.19. 00:58
Címkék
Hétfőn 16 óra körül még az orrát lógatta a DVSC által frissen szerződtetett, a debreceni szurkolók számára azonban cseppet sem ismeretlen szerb támadó, Igor Bogdanovics. A tavalyi őszt a török Genclerbirligiben töltő, a Lokival két bajnoki címet is szerző csatár rajtengedélyével az utolsó pillanatban is probléma volt, jelesül a török szövetség illetékesei hiába tettek ígéretet többször is a debrecenieknek, Bogdanovicsnak, illetve menedzserének, Filipovics Vladannak, a papírmunkában jottányit sem jutottak előre a hajdúságiak, mivel a dokumentumok Ankarában „rekedtek”.
Igor Bogdanovics gólt lôtt, néha mégis korholta magát
Igor Bogdanovics gólt lôtt, néha mégis korholta magát
németh ferenc
Igor Bogdanovics gólt lôtt, néha mégis korholta magát
Igor Bogdanovics gólt lôtt, néha mégis korholta magát
Igor Bogdanovics gólt lôtt, néha mégis korholta magát
németh ferenc
Igor Bogdanovics gólt lôtt, néha mégis korholta magát


Hétfőn, 17 óra felé már egy kisimult arcú Bogdanovics örvendezett, mert kiderült, a török mégiscsak szavatartó nép, csak „rokona” a spanyolnak: mindent az utolsó pillanatra hagy. Vagy holnapra…

– Az engedély befutása szemmel láthatóan inspiráló hatással volt önre.
– Persze, mert játszani akartam – adott szűkszavú magyarázatot a csapattárs Ronald Habi és Bojan Brnovics társaságában kávézni induló Bogdanovics. – Ideges voltam a mérkőzés előtt, mert először lépett pályára tétmeccsen a csapat ebben a szezonban, és sokáig úgy tűnt, legfeljebb nézője lehetek az összecsapásnak.

– Önre kevésbé jellemző dolgokra lettünk figyelmesek menet közben: becsúszott, többször a saját tizenhatosáig üldözte a fehérváriak előretörő játékosát…
– Így alakult. Boldog voltam, hogy futballozhattam, hogy a gólommal szereztünk vezetést, és végül meg is nyertük a mérkőzést ezzel a találattal.

– A hetvenhetedik percben nyomát sem láttuk a derűnek, sőt: dühében beletaposott a kapu mögötti reklámtáblába.
– És olyat mondtam szerbül, amire cseppet sem vagyok büszke. Ahogy arra sem, hogy kihagytam egy százszázalékos helyzetet, mert nem koncentráltam megfelelően. Abban a pillanatban, amikor a kapu fölé pörgött a labda, bevillant: ha belőttem volna a ziccert, kettő nulla a javunkra, vége, miénk a Szuperkupa. Borzasztó dühös voltam – magamra. Magammal ordítottam, nem mással.

– Ön szerint milyen minőségű volt a hétfői előadás?
– Jobb volt egy edzőmeccsnél, vagy egy átlagos felkészülési találkozónál. Egyébként is: a Fehérvár ellen nincs könnyű fellépés. Indulásként megtette, győztünk, ami a hangulatnak biztosan jót tesz. Megérdemelten nyertünk, habár jó esélyünk volt végleg eldönteni a kupa sorsát. Pillanatnyilag ennyivel mindenképpen jobbak vagyunk Csertői Aurél csapatánál, az azonban biztos: csütörtökön pontosabbnak kell lennünk, nem beszélve a Bajnokok Ligája-selejtezőkről!

– A Rabotnicskira vagy a Dudelange-ra voksol a BL-ben?
– Mivel a macedónok idegenben is felülmúlták egy nullára a luxemburgiakat, alighanem az előbbivel találkozunk a második selejtezőkörben (a beszélgetésre a kedd esti BL-visszavágót megelőzően került sor – a szerző; eredmény a 7. oldalon).

– A klasszikus jugoszláv iskolát képviselik?
– Többé-kevésbé. Néhány játékosukat ismerem, de a sportigazgatót, a korábbi macedón válogatott Szasa Milosevszkit egy csöppet még náluk is jobban, mivel a Vojvodinában egy évig együtt futballoztunk. Telefonon is beszéltünk.

– Lehet tudni, miről?
– Persze! Kicsit ugrattuk egymást.

– És ha komolyan kérdezem az esélyekről?
– Szerintem a DVSC jobb csapat a macedónnál és a luxemburginál is, de ezt kizárólag a pályán tudjuk majd bebizonyítani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik