Utolsó lehetőség a szintteljesítésre

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2006.07.22. 00:51
Címkék
Zsivoczky Attila (balra) több számban is indul
Zsivoczky Attila (balra) több számban is indul
Meggyesi Bálint
Zsivoczky Attila (balra) több számban is indul
Zsivoczky Attila (balra) több számban is indul
Zsivoczky Attila (balra) több számban is indul
Meggyesi Bálint
Zsivoczky Attila (balra) több számban is indul

A hét végén ismét Debrecenben rendezik meg az országos bajnokságot. A 111. alkalommal sorra kerülő esemény az utolsó hazai lehetőség lesz arra, hogy atlétáink kivívják a göteborgi Európa-bajnokságon való részvétel jogát. Eddig tizenhárom versenyző teljesítette a Magyar Atlétikai Szövetség által előírt nevezési szintet, vagyis ennyien vannak azok, akiknek az utazási költségeit a MASZ fedezi. Rajtuk kívül tízen érték el az európai szövetség „enyhébb” szintjét, ők szponzori támogatással mehetnek a svéd városba.

Bár a bajnokság az utolsó hazai esemény a két hét múlva kezdődő kontinensviadal előtt, legjobbjaink közül többen hiányoznak majd a rendezvényről. Motorbalesete után még mindig nem léphet pályára a diszkoszvető Kővágó Zoltán, de jó hír vele kapcsolatban, hogy a megsérült tenyere szépen gyógyul, és az Európa-bajnokság idejére minden bizonnyal teljesen rendben lesz. Az év elején sérüléssel küszködő akadályfutó, Tóth Lívia éppen a Göteborgra való felkészülés miatt hagyja ki az ob-t. Ugyanebben az időben külföldön, erős ellenfelekkel veszi fel a versenyt.

Láthatjuk viszont – hazai pályán az idén először – Petráhn Barbarát, aki a nyár elején Amerikában 400 méteren beállította az országos rekordot (51.50). Tizedik bajnoki címének elnyerésére készül Győrffy Dóra, aki először 1996-ban, 18 évesen lett első a felnőttek között. A magasugrás országos csúcstartója (200) azóta egyetlen alkalommal, 2004-ben, sérülés miatt nem indult, egyébként mindig győzött. A helsinki világbajnokságon bronzérmes tízpróbázó, Zsivoczky Attila több számban is benevezett az eseményre, a müncheni kontinensviadal harmadik helyezettje, Vaszi Tünde pedig ezúttal fő számára, a távolugrásra összpontosít.

Az idei Európa-ranglistán a 110 méteres gátfutásban hetedik Kiss Dánielnek valószínűleg ismét csak az óra lesz az ellenfele, a férfi 100 méter résztvevőinek viszont az aranyért egymással is meg kell küzdeniük. Vágtázóink számára az is fontos, hogy mindannyian jó időt érjenek el, s így a 4x100-as váltó kiérdemelje a göteborgi részvételt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik