Kővágó nélkül az Eb-n

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2006.07.28. 01:39
Címkék
Bár a tenyere szépen javul, az Eb-n mégsem tud indulni Kővágó Zoltán. Olimpiai ezüstérmes diszkoszvetőnk három hete szenvedett motorbalesetet, egy ittas autós leszorította őt az úttestről.
Kôvágó Zoltán nem lehet boldog
Kôvágó Zoltán nem lehet boldog
Kôvágó Zoltán nem lehet boldog
Kôvágó Zoltán nem lehet boldog
Kôvágó Zoltán nem lehet boldog
Kôvágó Zoltán nem lehet boldog
Az esés következtében Kővágó mindkét tenyeréről lejött a bőr, így nem tudta kezébe venni a diszkoszt. Bár reménykedett abban, hogy az augusztusi kontinensviadalra rendbe jön a keze, nemcsak az volt a kérdés, hogy tud-e dobni, hanem hogy az edzéskihagyások miatt milyen formában lesz.

Az idény első felében ugyanis remekelt. Május végén 69.95 méterre javította egyéni csúcsát, négyszer dobott 67 méter felett, s hatszor szárnyalta túl a 66 métert. Összesen nyolc versenyen indult, ebből háromszor győzött, négyszer második lett, és csak egyszer kellett megelégednie a bronzéremmel. Mivel ilyen jól szerepelt, annyi pontot gyűjtött, hogy akkor is résztvevője a szeptemberi világdöntőnek, ha azt megelőzően már nem lép dobókörbe.

Kővágó a hét elején próbálkozott meg ismét a dobással, ám a diszkosz felsértette a még vékony és gyenge bőrt, így kénytelen volt lemondani a göteborgi részvételt. Remélhetőleg augusztus végén már ismét versenyezhet.

A válogatott összeállítása: Németh Roland (100 m, 4x100 m), Dobos Gábor (100 m, 4x100 m), Németh Gergely (100 m, 4x100 m), Pauer Géza (4x100 m), Miklós Péter (4x100 m), Bene Barnabás (5000 m), Kiss Dániel (110 m gát), Varga Roland (diszkosz), Máté Gábor (diszkosz), Pars Krisztián (kalapács), Zsivoczky Attila (tízpróba), Petráhn Barbara (400 m), Papp Krisztina (5000 m), Vári Edit (100 m gát), Tóth Lívia (3000 m akadály), Győrffy Dóra (magas), Molnár Krisztina (rúd), Vaszi Tünde (távol), Ajkler Zita (hármas, távol), Orbán Éva (kalapács), Divós Katalin (kalapács), Nickl Vanda (kalapács)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik