„Ez bizony nem kis lépcsőfok”

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2006.08.07. 23:58
Címkék
A spanyol üdülőváros kisebbik második ligás egylete – a helyi etalon az UD Almería –, a Club Polideportivo Ejido egy évre veszi kölcsön DVSC-TEVA középső védőjét, Éger Lászlót a megállapodást legkorábban kedd este szentesíthetik az érintettek.
A védô mosolya érthetô: Spanyolországba igazo
A védô mosolya érthetô: Spanyolországba igazo
A védô mosolya érthetô: Spanyolországba igazo
A védô mosolya érthetô: Spanyolországba igazo
A védô mosolya érthetô: Spanyolországba igazo
A védô mosolya érthetô: Spanyolországba igazo
– Ne kiabáljunk el semmit, még nem írtam alá a spanyolokhoz – szögezte le Éger László. – Kedden az ügyemet intéző menedzserrel, Vörösbaranyi Józseffel utazom Andalúziába, reményeim szerint csütörtökön már itthon is leszünk – a következő két napban szignált iratokkal.

– A két klub gyorsan dűlőre jutott az átigazolási összeget illetően?
– Csak az biztos, hogy megegyeztek a kölcsönadási árban. Nem végleg, egy évre kölcsönbe kerülök az Ejidóhoz, ennek leteltével aztán a spanyolok élhetnek az opciós jogukkal, azaz végleg kivásárolhatnak a DVSC-től.

– A személyes jussra ezek szerint mindkét fél rábólintott.
– Viszonylag rövid egyeztetés után. Az adott szó alapján már a spanyolok futballistája vagyok, de volt időm megtanulni a leckét: csak az aláírás tesz pontot az ügy végére.

– Norvég és portugál élvonalbeli gárdák érdeklődéséről is szólt a fáma.
– Ha kizárólag a megkereshető pénzt vettem volna figyelembe, nem Spanyolország felé tartanék, a színvonalat tekintve viszont nem kérdés, melyik a legértékesebb liga. Több szakemberrel beszélgettem, s bár a véleményük felettébb egyhangú, messzemenően bizalomgerjesztő volt. Valamennyien a spanyol ajánlatot támogatták, mondván: az ottani másodosztály bőven megüti a portugál élvonal szintjét, s ez bizony nem kis lépcsőfok egy magyar futballistának. Ezzel együtt is optimista vagyok. Ha a következő szezonban jól teljesítek, feljebb léphetek, akár országon belül is.

– Kike, Keko, Kiko...
– Elnézést?!

– Leendő csapattársai.
– Ennyire még nem ismerem a spanyolokat, de remélem lesz rá időm, hogy megismerjem őket, ahogy arra is, hogy megtanuljak spanyolul.

– Hogy értékeli debreceni búcsúfellépését?
– A paksi bajnokinkat? Még nem írtam alá a spanyolokhoz, a Lokihoz tartozom, így nem nevezném búcsúfellépésnek.

– Rendben, akkor jelző nélkül: hogy értékeli a paksi találkozót?
– Reális eredmény született, az első félidőben szülővárosom csapata, a másodikban mi teremtettünk több gólhelyzetet. Sajnos ezúttal is kimaradtak a ziccerek.

– Rabotnicski-utóhatás?
– A lábakban nem, de a fejekben benne maradt a szkopjei BL-vereség. Megviselt minket a kiesés, nehéz feldolgozni a kudarcot. Nem úgy játszottunk, ahogy előzetesen megbeszéltük. Tényleg sajnálom. Ám az a tudat vigasztal, hogy gyorsan talpra állunk.

– Nocsak, többes szám első személyben?
– Ha Spanyolországba kerülnék, a Debrecen akkor is fontos marad számomra. Szóval talpra állunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik