Kizárta a liga a Vadkakasokat

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.08.10. 01:26
Címkék
Megtörtént, amiről már napok óta suttogtak: a pénzügyi garanciák hiánya, illetve a korábbról felgyülemlett tartozások miatt a Debreceni Vadkakasok együttesének első fokon nem adott rajtengedélyt a férfi hivatásos alszövetség, közismertebb nevén a liga. A hajdúságiak fellebbeznek, mert az ő olvasatukban másként fest a történet.
Fodor Mártonék kétségek között
Fodor Mártonék kétségek között
Fodor Mártonék kétségek között
Fodor Mártonék kétségek között
Fodor Mártonék kétségek között
Fodor Mártonék kétségek között
Ha azt írjuk, hogy jelentős nézetkülönbség van a liga és a kelet-magyarországi klub vezetőinek álláspontja között, akkor árnyaltan fogalmazunk. Rózsás Gábor, az alszövetség illetékese ugyanis arról tájékoztatott, hogy a kizárásról szóló döntés előtt kétszer is küldtek felszólítást a hiánypótlásra. Ehhez képest a Vadkakasok vezetői szerint az is tisztázatlan, milyen hiányosságai vannak a nevezésnek. Erről beszél Vasas László, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője.

„Teljességgel érthetetlen a döntés, hiszen olyan dolgokat is megjelöltek a határozatban hiányzóként, amelyeket szakosztályvezetőnk, Varga Tamás személyesen adott át az illetékeseknek, erről átvételi elismervényünk is van – mondta Vasas László. – De ezenkívül is van számos olyan, a terhünkre felrótt hiány, amely régen rendeződött, vagy a hiánypótlási felszólításban elfogadottként szerepelt. Az sem mellékes, hogy az összegek sem stimmelnek a számunkra megküldött határozatban. Akad olyan játékos, akinek a verdikt szerint jóval több pénzzel tartozunk, mint amennyi az éves fizetése. Bárki beláthatja, hogy ez lehetetlen. Szerda délben kaptam kézhez a kizárásunkról szóló elsőfokú határozatot, amely ellen természetesen fellebbezünk, erre nyolc napon belül van lehetőségünk. Biztos, hogy ott leszünk a bajnokság mezőnyében.”

Végre valami, amiben legalább részben egyetértenek a felek, hiszen a liga vezetője is ott szeretné látni a Vadkakasokat a rajtnál.
„Reméljük, hogy a debreceniek másodfokon teljesítik az indulási feltételeket – mondta Rózsás Gábor. – Hasonlóra korábban is volt példa.”
A kizárás egyik okaként jelölték meg, hogy a debreceniek nem fizették be a nevezési díjat. Ezt nem is tagadja a Vadkakasok ügyvezetője.

„A ligák működését felfüggesztette az újonnan megválasztott elnök, Németh László, és ezt egy a Legfőbb Ügyészség által kiadott állásfoglalás is megerősítette – tette hozzá Vasas László. – A tisztázatlan viszonyok miatt mi a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szerettük volna befizetni az összeget. Levélben fordultunk Bodrogváry Ivánhoz, a szervezet főtitkárához, hogy adjon meg egy számlaszámot, amelyre befizethetjük a nevezési díjat, ám ő elzárkózott ettől. Azaz fizettünk volna, de nem voltak hajlandóak számunkra megjelölni, hogy hová utaljuk el a pénzt.”

Bodrogváry Ivánt Kassán, a női U16-os Európa-bajnokság helyszínén értük utol.
„Hogy miért nem adtam meg számlaszámot a debrecenieknek? – kérdezett vissza a főtitkár. – Egyszerűen azért, mert az alapszabály értelmében a szövetség nem jogosult a nevezési díj elfogadására.”
Patt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik