Sztárért sztárt kértek cserébe

H. L., S. J.H. L., S. J.
Vágólapra másolva!
2006.08.13. 01:00
Címkék
Az év egyik legjelentősebb igazolása, a szerb Dejan Perics hároméves veszprémi szerződése, a külföldi szaklapokban is vezető hír volt a napokban.

A macedón Dnevnik azt írta, hogy a Barcelona ajánlotta fel a MKB Veszprémnek a játékoscserét, Pericsért a BL-gólkirály macedón Kiril Lazarovot kérte. Folytak a találgatások, hogy mennyiért lehetett kivásárolni a még egy évre szerződéssel rendelkező kapust: csillagászati, több százezer eurós tippek is elhangzottak, ám a valóságot csak az érintettek tudják (megbízható barcelonai forrás szerint a Veszprém mintegy harmadára alkudta le az eredetileg kért árat).

Lazarov a csere lehetőségével nem akart foglalkozni, de nem titok, hogy a Barcelona mindenáron igyekszik megszerezni a jobbátlövőt (legkésőbb jövőre, amikor Lazarovnak lejár a szerződése Veszprémben). Ugyanakkor a veszprémi vezetők azon fáradoznak, hogy mielőbb meghosszabbítsák, ám ennek feltételei vannak: a játékosnak például megígérték, hogy magyar állampolgárságot kap.

Visszatérve Pericsre, a szerb kapus távozása Barcelonából felkorbácsolta az indulatokat a katalán együttesnél. A válogatott Nagy László szerint viszont már megnyugodtak a kedélyek, és rendben folyik Andorrában a magaslati felkészülési edzésmunka.

A Marca című lapnak nyilatkozó barcelonai edző, Xesco Espar arról beszélt, hogy a kapus távozása immár történelem, s eldőlt, hogy a helyére nem igazolnak új játékost. Megjegyzendő, korábban már erősített a Barca, hiszen amikor már csaknem biztos volt Perics távozása, a katalánok megegyeztek a horvát Venio Loserttel, aki a spanyol Cangasból érkezett.

Perics csapattársa és egyben vetélytársa volt a Barcában David Barrufet, aki korrekten beszélt a szerb játékos távozásáról. Szerinte tiszteletben kell tartani a döntését, nem szabad elfelejteni, hogy az előző két évadban sokat tett a gárda BL-győzelméért és spanyol bajnoki aranyérméért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik