„Keményen kell dolgozni”

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.09.18. 01:19
Címkék
Az Újpest és a REAC legyőzése után sok szurkoló dobogós álmokat kezdett dédelgetni Diósgyőrött, ám egy hónap elteltével rá kellett jönniük, hogy Magyarországon sem nőnek a fák az égig. Egymás után négy vereség (Zalaegerszeg, Sopron, Pécs, Paks) következett, és mára már a kiesés elkerülése jelent témát Miskolcon.
Csank János mindenre felkészült
Csank János mindenre felkészült
Csank János mindenre felkészült
Csank János mindenre felkészült
Csank János mindenre felkészült
Csank János mindenre felkészült

Kétségtelen, Csank János sem így képzelte az utóbbi találkozókat. Igaz viszont, hogy a bajnoki rajt előtt három héttel szerződtetett szakvezető a győztes mérkőzések után is óvatosságra intett! Úgy fogalmazott: csapatára igen nehéz ősz vár, amelyet valahogyan át kell vészelni, a télen pedig rendezni kell a sorokat.

– Mintha a jövőbe látott volna!
– Ismerem annyira a magyar labdarúgást, hogy el tudjam helyezni benne a jelenlegi Diósgyőrt – mondta Csank János, aki már aludhatott egyet a Paks elleni 2–1-es vereségre, és felkészülhetett arra, hogy ma raportra rendelik a DVTK tulajdonosához, Hubicsák Ferenchez. – A remek nyitány után sem örültem annak, hogy hurráhangulat kerekedett.

– Nézzük akkor, ön szerint milyen erőt képvisel a Diósgyőr!
– Támadóink alacsonyabb osztályból érkeztek, a középpályán Sipeki István az egyetlen kreatív emberünk, hátul pedig látszik, hogy bántóan lassúak a védőink. Amikor igent mondtam Sallói István ügyvezető felkérésére, kész keretet kaptam. Természetesen ezzel nem akarom a labdát továbbpasszolni, hiszen egy edző attól a pillanattól kezdve, hogy belép az öltözőbe, mindenért felelős. Tudtam, hogy súlyos gondjaink lesznek, hiszen a csapat erősen a középmezőnyhöz tartozó gárda, de annak is inkább a második felébe sorolható. Menet közben aztán megismerkedtem a diósgyőri körülményekkel, a gazdasági lehetőségeinkkel, és ezek alapján mondhatom, hogy a rossz érzéseim felerősödtek.

– Azt mondja, a csapat a középmezőnyhöz tartozik. Ehhez képest az újonc Pakstól kaptak ki szombaton...
– Egyéni hibák miatt veszítettünk Pakson. A hazaiak egyenlítő góljánál Szalma rosszul mozdult ki, és ez idegességet szült a csapaton belül. A második gólt is elkerülhettük volna, hiszen oldalról egy céltalanul a kapu elé lőtt labda érkezett, azt le kellett volna fülelniük a hátvédeknek. Később Katona Attila lövését óriási bravúrral védte a hazai kapus, pedig az egyenlítés fordulópontot jelenthetett volna. Döntetlenre hozhattuk volna a mecscset, ehelyett sajnálatos módon „rúgattunk” a hazaiakkal két gólt, mi pedig fejetlenül mentünk előre. Játékosaimnak nincsenek erőnléti gondjai, azonban a túlzott bizonyítási vágy görcsösséget okoz a játékunkban.

– A paksi mérkőzést megelőzően Hubicsák Ferenc tulajdonos azt nyilatkozta, hogy személyi változásokat tervez. Hogyan élte meg mindezt?
– Nem tartottam szerencsésnek, ugyanis az öltözőben a játékosok azonnal elkezdtek találgatni, a sajtóról nem is beszélve. Vezetőedzőként alkalmazott vagyok, a tulajdonosoknak természetesen jogukban áll változtatni. Ez a kérdés hidegen hagy, velem mindenről lehet tárgyalni.

– A sorozatos vereségek miatt elküldhetik Diósgyőrből...
– Természetesen tudom, hogy az eredményesség határozza meg az edző sorsát. A vereségekben megvan a saját felelősségem is, tudomásul veszem a kritikát, ugyanakkor leszögezem: ebben a helyzetben is dolgozni kell, mégpedig keményen!

– El van keseredve?
– Nem. Tudom, hogyan lehet jó csapatot kialakítani, más kérdés, kapok-e elég időt erre... A lelkiismeretem tiszta, és a körülmények ismeretében mondom, hogy csakis a türelem visz előre.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik