Nincs mese, harcolni kell!

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2006.09.22. 01:09
Címkék
A Római Teniszakadémia ad otthont péntektől vasárnapig a Magyarország–Grúzia Davis-kupa-mérkőzésnek, amelynek csütörtöki sorsolásán ugyan nem kedvezett nekünk a szerencse, ám a csapat ettől függetlenül jó hangulatban készül.
Kiss Sebô a grúzok ászát, Irakli Labadzét ?kapja reggelire?
Kiss Sebô a grúzok ászát, Irakli Labadzét ?kapja reggelire?
Czagány Balázs
Kiss Sebô a grúzok ászát, Irakli Labadzét ?kapja reggelire?
Kiss Sebô a grúzok ászát, Irakli Labadzét ?kapja reggelire?
Kiss Sebô a grúzok ászát, Irakli Labadzét ?kapja reggelire?
Czagány Balázs
Kiss Sebô a grúzok ászát, Irakli Labadzét ?kapja reggelire?

Csütörtök délelőtt már az utolsó virágládákat pakolták a helyükre a pályamunkások a Római Teniszakadémián, azaz minden készen állt a pénteken kezdődő, háromnapos Davis-kupa-viadalra. A rakodásba Deák Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára is besegített, vesztére: az éppen edzeni induló magyar csapat azonnal rosszmájú megjegyzésekkel árasztotta el, persze az esetnek hatalmas nevetés lett a vége.
Látszott, a játékosok hangulatával nincs gond.

Pedig ha megnézik a hét végi ellenfelet, aggódhatnának is, hiszen az Euro-afrikai zóna I. csoportjába, azaz a közvetlen világelit mögötti szekcióba jutásért Grúziát kell legyőznie a Bardóczky Kornél, Kiss Sebő, Kisgyörgy Gergely, Balázs György összeállítású válogatottnak. Irakli Labadze, a vendégek első számú játékosa félelmetes figura, aki parádés dolgokra képes a pályán. Ha azonban elveszti a fejét, hatalmas ostobaságokat is el tud követni. A tréningeken nem tűnt épp verhetetlennek, ám ezzel nem tudta megtéveszteni Baranyi Szabolcs szövetségi kapitányt, aki 15 éves kora óta ismeri a grúzt – játszani is tanította Mannheimben.
„Egyes teniszezőknek szükségük van arra, hogy már az edzéseken megmutassák, kirobbanó erőállapotban vannak. Labadze viszont van olyan jó, hogy ezt ne kelljen reklámoznia” – árulta el a kapitány, akinek ezzel együtt kész terve van az ellenfél kulcsemberének megállítására – persze a megvalósítás sora már Bardóczkyn és Kissen lesz…

A program

Helyszín: Római Teniszakadémia Vodafone Center, Budapest, III., Királyok útja 105. Megközelíthető az Árpád híd budai hídfőjétől induló 34-es busszal (Mátyás király úti megálló).

A program:
Szeptember 22., péntek, 10.00
Kiss Sebő–Irakli Labadze, Bardóczky Kornél–Lado Csikladze
Szeptember 23., szombat, 12.40
Megnyitó, majd Bardóczky, Kisgyörgy Gergely–Csikladze, Labadze páros mérkőzés
Szeptember 24., vasárnap, 10.00
Bardóczky–Labadze, Kiss–Csikladze

Jegyárak: a napijegy 1000, a mindhárom napra érvényes bérlet 1800, a gyerek- és a nyugdíjasnapijegy 600 forint.
„Labadze minden bizonnyal irányítja majd a játékot pénteken, megpróbálja minél hamarabb hibára kényszeríteni Sebőt, és hamar befejezni a labdameneteket. Ha Sebő ellen tud állni, az első három-négy ütés után sokkal jobbak az esélyei, főleg, ha emellett néhányszor ő is meg tudja lepni ellenfelét” – vázolta Baranyi Szabolcs a taktikát, miközben a két jobbkezes, Bardóczky és Kisgyörgy egymással ütögetett.

Balkezes teniszezőnk, Kiss Sebő közben megnézte a centerpályán edző ellenfelet, és hasznos információkkal felvértezve tért vissza.
„Második játékosuk, Lado Csikladze is úgy üti meg a labdát, mint a bivaly, legalább kétszáz kilométeresek a szervái” – foglalta öszsze a látottakat.
A mieink természetesen erre is felkészültek, Bardóczky kilátásba is helyezett némi erőteljes pályalocsoltatást, hogy a grúz adogatások kellően lelassuljanak a mély salakon. Az alapesetben nagyobb előszeretettel Kiss Sebőt zrikáló Kisgyörgy azonnal oda is szúrt párospartnerének, kapcsolatba hozva őt a híradásokban mostanában gyakran szereplő vízágyúkkal.

Ahogy azonban közeledett a kora délutáni sorsolás időpontja, kezdett érződni a feszültség a fiúkon. „Egyelőre nem izgulok nagyon, hiszen nem lehet remegő lábakkal készülni egész héten. Estére már fokozódni fog bennem az feszültség, reggelre pedig még tovább” – árulta el Sebő, mint kiderült, nem is sokat tévedve a menetrendben.

Eredetileg ugyanis azt szerettük volna, ha az esélyesebb Bardóczky játszhatja a pénteki első mérkőzést Csikladzéval, így Kiss jó esetben 1–0-s előnynél, nyugodtabban léphetett volna pályára Labadze ellen, és a grúznak kellett volna jobban aggódnia. Aztán másként alakult: Márky Jenő, a Római Teniszakadémia tulajdonosa ugyanis az első számú vendégjátékos nevét húzta ki a kalapból, ami azt jelentette, Kiss és Labadze kezd – ekkor egy pillanatra az egész csapat arcáról lefagyott a mosoly. „A sorsoláskor csapódott le bennem, hogy nincs mese, holnap már játszani kell” – mondta a szokásosnál is csendesebben Kiss, abban azonban minden magyar egyetértett, hogy a meccsek sorrendje nem döntő jelentőségű.

„A sorsolás leginkább azért fontos, hogy a játékosok rá tudjanak készülni, melyikük játszik délelőtt, melyikük délután, de a papírforma szerint akár így, akár úgy, de egy–egy lesz az eredmény az első nap után. Persze bízunk benne, hogy Sebő meglepetést tud szerezni, ha sikerül kifárasztania Labadzét” – értékelt Baranyi Szabolcs is.

A három nap során fontos szerep jut a közönségnek, hiszen a kellő biztatás nagy lendületet adhat a fiúknak.
„Bulgáriában ezerhatszázan szurkoltak ellenünk, óriási hangulatot teremtve. Hátborzongató volt” – emlékezett vissza Bardóczky, márpedig az egyértelműen a mi malmunkra hajtaná a vizet, ha a hideg ezúttal ellenfeleink hátán futkosna.

„Hét év után rendezhet ismét Budapest Davis-kupa-mérkőzést, a tét nem kicsi, izgalmas összecsapásokra és szép időre van kilátás, így reméljük, mindhárom napon minél többen kimennek a Római-partra” – mondta Berényi János, a magyar szövetség főtitkára. Márky Jenő hozzátette, a Teniszakadémia az alacsony jegyárakkal is igyekszik biztosítani, hogy sokan lehessenek a lelátókon.

---- 3 ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik