Összekapták magukat a grúzok

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2006.09.24. 00:35
Címkék
Bardóczky Kornélnak és Kisgyörgy Gergelynek nem sikerült már szombaton eldöntenie a továbbjutást, miután a feljavuló grúz csapat megnyerte a párost a Római Teniszakadémián.
Hiába ment egy darabig jól a játék Bardóczky Kornélnak (jobbról) és Kisgyörgy Gergelynek, végül a grúzok örülhettek
Hiába ment egy darabig jól a játék Bardóczky Kornélnak (jobbról) és Kisgyörgy Gergelynek, végül a grúzok örülhettek
Hiába ment egy darabig jól a játék Bardóczky Kornélnak (jobbról) és Kisgyörgy Gergelynek, végül a grúzok örülhettek
Hiába ment egy darabig jól a játék Bardóczky Kornélnak (jobbról) és Kisgyörgy Gergelynek, végül a grúzok örülhettek
Hiába ment egy darabig jól a játék Bardóczky Kornélnak (jobbról) és Kisgyörgy Gergelynek, végül a grúzok örülhettek
Hiába ment egy darabig jól a játék Bardóczky Kornélnak (jobbról) és Kisgyörgy Gergelynek, végül a grúzok örülhettek

EURO-AFRIKAI ZÓNA, II. CSOPORT

Magyarország-Grúzia
Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely–Irakli Labadze, Lado Csikladze 6:4, 0:6, 3:6, 2:6
Az állás: 2–1
Kiss Sebő és Bardóczky Kornél pénteki sikere után a magyar Davis-kupa-válogatott egyetlen győzelemre került attól, hogy az Euro-afrikai zóna I. csoportjába jusson, ám abban hiba lett volna reménykedni, hogy ellenfele, a grúz csapat a második napra feladná a küzdelmet: Irakli Labadze és Lado Csikladze az egyeseket elveszítette ugyan, de ettől csak még elszántabb lett a két fiú. Az elszántságra a mi oldalunkon sem lehetett panasz, hiszen egy párosgyőzelem már a végső sikert jelentette volna, és ezzel tisztában voltak a mieink is.

A találkozó előtt megemlékeztek az egy héttel ezelőtt elhunyt Körmöczy Zsuzsáról, majd kezdődhetett a harc.
Kisgyörgy Gergely és Bardóczky jól is kezdte a mecscset, hiszen rögtön az első játékban elvette Labadze adogatását. Már ekkor látszott, mennyire komolyan veszik a vendégek a találkozót: a pénteken még elkényeztetett nagycsoportos módjára folyamatosan hisztériázó Labadze gyakorlatilag szenvtelenül vette tudomásul, hogy rajta ment el a gém.

Jól teniszeztek a mieink, főleg Kisgyörgy játszott szinte eksztázisban, remek szervái mellett fineszes megoldásokkal is hergelte az ellenfelet. Bardóczky ráadásul pompásan fogadott, így újabb brékekre is volt esélyünk, és mivel Labadze csak szenvedett, ütőt dobált és tanácstalanul ingatta a fejét, ha Csikladze nem embereli meg magát, még simább is lehetett volna a 6:4-re megnyert szett, amelyet Kisgyörgy stílusosan, egy ásszal zárt le – ekkor már kezdtünk bízni a csodában.
A második játszma is grúz idegeskedéssel kezdődött: „Jövőre küldök pénzt, hogy tudjanak normális pályát csinálni” – fakadt ki Labadze egy kis salakcsomón felpattanó labda után, és ezen sikerült annyira felhergelnie magát, hogy ő is feljavult.

Ahogy pedig egy-két kockázatos ütés sikerült, lendületbe jött a két grúz, és hiába próbáltak meg mindent a magyarok, nem tudták tartani a lépést az ellenféllel. Csikladze egymás után vágta be a jobbnál jobb szervákat, félelmetesek voltak a ritörnjei, és az alapvonalról is kegyetlenül ütött. Ráadásul lendülete átragadt partnerére is, Geri és Kornél pedig nem tudta meglepni a két, vérszemet kapó legényt. A második szett percek alatt elment, és a harmadikban, valamint a negyedikben is csak egy-két labdamenet erejéig volt sanszunk, így végül 4:6, 6:0, 6:3, 6:2-re nyertek, és szépítettek a vendégek.

Vasárnap a két első számú teniszező, Bardóczky és Labadze játszik először, Kiss Sebő és Csikladze pedig a vagy tét nélküli vagy sorsdöntő második mérkőzést vívja majd. Nem akármilyen próbatétel előtt áll a két magyar, de nekünk már csak egy győzelem kell a feljutáshoz…

A program

Helyszín: Római Teniszakadémia Vodafone Center, Budapest III., Királyok útja 105. Megközelíthető az Árpád híd budai hídfőjétől induló 34-es busszal (Mátyás király úti megálló).
Vasárnap, 10.00
Bardóczky Kornél–Irakli Labadze, Kiss Sebő– Lado Csikladze
Jegyárak: 1000 forint, a gyerek- és a nyugdíjasjegy 600 forint.
---- – Ilyen meccsre számított?
– Még pénteken megmondtuk, hogy nem szabad lebecsülni ezt a grúz csapatot, mert nagyon jó játékosokból áll, és ezt most bizonyították is – mondta Baranyi Szabolcs szövetségi kapitány. – Nem tudtunk mit kezdeni a grúzok kiváló adogatásaival, de szerencsére egyesben ezek jóval kevésbé érvényesülnek majd. Labadzenek jobban kedvezett a páros, mint a tegnapi egyes, egyrészt partnere itt néhányszor kihúzta a csávából, másrészt kevesebbet kellett mozognia.

– Hogyan lehet legyőzni Labadzét?
– Kornélnak az lehet az esélye, ha megfuttatja, váltogatja a tenyeres és a fonák oldalt, és nem rendezkedik be az alapvonalra, hanem mindent játszik, amit tud. Labadze ráadásul erőnlétileg sincs olyan jó állapotban, mint ő.

– Mi lesz, ha az ötödik mecscsen dől el minden?
– Sebő elbírja a felelősség súlyát, ám a grúz is jól szerepel, ha nagy a tét, hiszen a lengyelek ellen is ő hozta az ötödik meccset, ami növelheti az önbizalmát. ---- MAGYARORSZÁG

Kisgyörgy Gergely: „A magyar doppingellenőröknek sikerült közvetlenül a mérkőzés előtt meglátogatniuk minket, és ezzel eléggé megzavarták a felkészülésünket. Az első szett jól sikerült, de utána ellenfelünk elkezdett kockáztatni, mind a ketten tüzeltek, ahogy a csövön kifért, és ez bejött nekik. Nemcsak jó százalékkal ütötték be az első adogatásaikat, a mieinket is meglepően jól adták vissza. Így megpróbáltunk még erősebben, még pontosabban szerválni, de ettől csak görcsösebbé váltunk.”
Bardóczky Kornél: „A második, 6:0-s szett hatalmas önbizalommal töltötte fel a grúzokat, onnantól már minden sikerült nekik, nekünk pedig gondjaink voltak a szervákkal és a adogatásfogadásokkal, valamint a röptékkel is, márpedig a párostenisz gyakorlatilag ezekből áll.”

GRÚZIA

Lado Csikladze: „Tudtuk, hogy már nem veszíthetünk többet, így az életünkért küzdöttünk, és igyekeztünk mindent kihozni magunkból. Nekem is sokkal jobban ment a játék, mint tegnap, de ez annak a fényében nem csoda, hogy csütörtökön érkeztem meg Budapestre az Egyesült Államokból, és pénteken még nem hevertem ki az időeltolódást, így jóformán mozdulni is alig tudtam a pályán. Ma már nem volt ilyen problémám, remek erőállapotban érzem magam, holnap pedig még jobb leszek, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a döntő meccsen kell majd pályára lépnem.”
Irakli Labadze: „Sokkal jobban sikerült a páros, mint az egyes, kezdek formába lendülni. A második, 6:0-ra megnyert szett után éreztük, hogy megy a tenisz, élveztük a meccset.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik