Szégyenteljes edzői jubileum

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.11.09. 01:24
Címkék
„Sir Alex Ferguson pályafutása egyik legkellemetlenebb estéjét élte át kedden, amikor a Southend legyőzte, sőt gyakorlatilag lefocizta a pályáról a Manchester csapatát” – szólt a Guardian című angol napilap értékelése a United váratlan Ligakupa-vereségéről. Az 1–0-s zakó különösen azért kínos, mert a meccset a legendás skót edző manchesteri ténykedése huszadik évfordójának másnapján játszották, ráadásul az ellenfél a másodosztály tabellájának végén kullog.
A ?vörös ördögök? fônöke
A ?vörös ördögök? fônöke
A ?vörös ördögök? fônöke
A ?vörös ördögök? fônöke
A ?vörös ördögök? fônöke
A ?vörös ördögök? fônöke

„Ez az éjszaka örök emlékeztető mindenki számára Manchesterben, hogy a futball olykor képes arcul csapni – vonta le a tanulságot Fergson. – Húsz éve dolgozom a klubnál, úgy tűnik, mégis tudok újat tanulni.”

A „vörös ördögök” főnökéhez hasonlóan, Steve Tilson, a Southend menedzsere is tanult valamit: a futballban néha az adja a pofont, aki éppen az ütést várja.
„Óriási ez a siker, mi jöhet még ezután?! – lelkendezett a szakember. – Amikor a meccs előtt megláttam a Manchester összeállítását, rögtön arra gondoltam, miként tudnánk megúszni minél kisebb vereséggel. Huszonhárom éve United-szurkoló vagyok, még mindig hihetetlen számomra, hogy nyertünk.”

A sikerben kulcsszerepet játszott a meccset eldöntő szabadrúgásgól szerzője, a több nagyklub által is figyelt Freddy Eastwood. Sokak szerint a 23 éves csatár a téli átigazolási időszakban csapatot vált. Nevével játszva a Sun című bulvárlap a Manchester United becenevét, a „Red Devils” (vörös ördögök) kifejezést egyszerűen „Fred Devils”-re változtatta. A 12 200 férőhelyes Roots Hallban kedd este százéves történetének legnagyobb kupasikerét érte el a Southend azzal, hogy bejutott a sorozat negyeddöntőjébe.

Ugyanez a dicsőség nem adatott meg a Watfordnak: a Premier League újonca a Newcastle csapatával szemben bukott el, drámai körülmények között. A Priskin Tamást a 73. percig foglalkoztató együttes 1–1-re állt a lefújás pillanatában, így hosszabbítás következett. Habár a Watford szerzett vezetést, a Newcastle egyenlíteni tudott, és az 5–4-re megnyert tizenegyespárbajjal tovább is jutott.

A magyar csatár egy nagyobb helyzetet hagyott ki, az angol szaklapok értékelése szerint ezenkívül nem tudott sokat hozzátenni a mérkőzéshez.
Priskin Tamás másképp látta: „Nem ment rosszul a játék, a társaim is megdicsértek – értékelt a támadó. – Az első félidőben volt egy óriási lehetőségem, megmondom

őszintén, egy pillanatra azt is hittem, hogy sikerült betalálnom. Szöglet után egy lefejelt labdát sarokkal a kapura küldtem, szinte biztos voltam benne, hogy bement, ezért nagyon meglepődtem, amikor megfordulva láttam, hogy a kapus védeni tudott.”

A szerdai játéknapon a nagycsapatok közül a Liverpool, a Chelsea és az Arsenal is pályára lépett. Utóbbi együttessel kapcsolatos hír, hogy Arséne Wenger menedzsert és a West Ham Unitedet irányító Alan Pardew-t megbüntetheti az angol szövetség, amiért a hét végi, egymás elleni bajnoki közben összeszólalkoztak és lökdösődtek.

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik