Rájár a Ruud a Real Madridra

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.11.23. 02:31
Címkék
Tovább tart a lyoni átok Madridban: a Real ezúttal sem tudta legyőzni a francia bajnokot, bár a mérkőzés utolsó percében büntetőhöz jutott a spanyol csapat, ám Ruud van Nistelrooy elhibázta a tizenegyest. Így a 2–2-es döntetlen után eldőlt, hogy a királyi gárda csak második helyen jut a nyolcaddöntőbe.
Öröm helyett bánat: Ruud van Nistelrooy már három tizenegyest rontott ebben az idényben
Öröm helyett bánat: Ruud van Nistelrooy már három tizenegyest rontott ebben az idényben
Öröm helyett bánat: Ruud van Nistelrooy már három tizenegyest rontott ebben az idényben
Öröm helyett bánat: Ruud van Nistelrooy már három tizenegyest rontott ebben az idényben
Öröm helyett bánat: Ruud van Nistelrooy már három tizenegyest rontott ebben az idényben
Öröm helyett bánat: Ruud van Nistelrooy már három tizenegyest rontott ebben az idényben

Amikor a 31. percben John Carew és Florent Malouda góljaival már 2–0-ra vezetett a Lyon a Santiago Bernabéu Stadionban, a Real-szurkolók jelentős része gondolkodás nélkül elfogadta volna, ha valaki felkínálja a döntetlen lehetőségét. A mérkőzés után mégis bosszankodtak a madridiak, hiszen Fabio Capello csapata megtörhette volna a „lyoni átkot”. Mahamadou Diarra és Ruud van Nistelroy góljával ugyanis egyenlített a Real, sőt a 89. percben a győzelem lehetősége is ott volt a holland támadó lábában. A csatárzseni azonban gyengén lőtte a saját maga által kiharcolt tizenegyest, így alig több mint egy év leforgása alatt negyedszer sem tudta legyőzni a Real a Lyont. Ráadásul a nyáron igazolt holland immár harmadik büntetőjét hagyta ki a szezonban.

„Nagyon csalódott vagyok – mondta a Ruud van Nistelrooy. – Fontos pillanatban hibáztam, szégyellem magam csapattársaim előtt. A padlóról álltunk fel, remekül játszottunk a második félidőben, nekem pedig csak az lett volna a feladatom, hogy tizenegy méterről a kapuba találjak. Gyengén lőttem a büntetőt, és lassan be kell látnom, az idén nem megy jól a célzás: öt próbálkozásból hármat elrontottam. Legközelebb átadom másnak a lehetőséget.”

Persze hiba lenne a Lyon ellen elmaradt sikert Ruud van Nistelrooy nyakába varrni, hiszen a Real hátsó alakzata is sokat tett azért, hogy a csapatnak 0–2-ről kelljen kapaszkodnia. Az Aranylabda-várományos Fabio Cannavaro továbbra is nagyon messze van a németországi világbajnokságon mutatott formájától, s a szélsőhátvédek sem bírtak a mezőny legjobbjával, John Carewvel. A hórihorgas norvég csatárt a kilencven perc alatt egyszer sem sikerült szabályosan elválasztani a labdától, Carew őrületbe kergette a madridi védelmet, nem csoda, hogy a francia szurkolók hosszasan ünnepelték.

Ezzel együtt a spanyol drukkerek sem szomorkodtak a Bernabéu-stadion környékén, s ami a magyar pályákhoz szokott nézőnek furcsa: kordonok és rendőri fellépés nélkül is gond nélkül elhagyhatta az arénát a több mint kétezer vendégszurkoló.

Sőt, a mérkőzés éjszakáján a belváros kávézóiban a madridi és lyoni szurkolók közösen elemezték az összecsapást.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

---- – Elégedett az eredménnyel?
– Kettő nullás hátrányból felállni csak a legjobb csapatok tudnak, ám ha a második félidőben mutatott játékunkat vesszük figyelembe, csalódott vagyok, hogy nem szereztük meg a három pontot.

– Mit gondol, miért nem tudja a Real legyőzni a Lyont?
– A francia bajnoknak nagyon erős a kerete, láthattuk, három labdarúgót is pihentetett Gérard Houllier, mégis remekül játszott a csapat. Különösen John Carew játéka tetszett, akivel korábban a Románál együtt dolgoztam, de ekkora kedvvel még sosem láttam futballozni. A norvég volt a Lyon legjobba.

– Miért Ruud van Nistelrooy lőtte a tizenegyest a hajrában, aki már több büntetőt is rontott az idén?
– Ruud harcolta ki a tizenegyest, és jelezte, elvállalja a büntetőrúgást. Kihagyta, ilyen mindenkivel előfordul. Engem sokkal jobban zavar, hogy megint szabadrúgás után kaptunk gólt. Hozzáteszem, a Juninho Pernambucano-féle beadások a legveszélyesebbek a világon. ---- MARCA (spanyol)
„Tizenegy méterre a győzelemtől” – írja a Marca, arra utalva, hogy ha Ruud van Nistelrooy berúgja a hajrában kiharcolt büntetőt, a Real Madrid legyőzhette volna mumusát.

AS (spanyol)
„Ez nem volt capellós”

– alkot véleményt a sportnapilap, és leírja, hogy a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Real vezetőedzője meglepően viselkedett: amikor kritizálták együttese játékát, kiborította az előtte álló üveg vizet, és arról beszélt, az a lényeg, hogy már továbbjutottak.

L’EQUIPE (francia)
„A Lyon mindenütt első”

– a francia lap szerint a Lyon megteremtette a diadal lehetőségét, végül mégis közel járt a bukáshoz. Igaz, a döntetlen is elég volt a francia liga listavezetőjének a csoportelsőséghez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik