„Az Inter-szurkolók még a nevemet is skandálták”

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.12.01. 01:25
Címkék
Nem izzadt meg az Internazionale az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Messina ellen: a milánóiak 5–0-s összesítéssel jutottak tovább. Örömteli, hogy akadt egy magyar játékos, akinek mégis gyöngyözhetett a homloka, Filkor Attila ugyanis húsz perc játéklehetőséget kapott az Inter színeiben.
Filkor Attila most jó passzban van
Filkor Attila most jó passzban van
Filkor Attila most jó passzban van
Filkor Attila most jó passzban van
Filkor Attila most jó passzban van
Filkor Attila most jó passzban van
– „Megmondom őszintén, eléggé izgultam, ugyanakkor nagyon örültem a lehetőségnek.” Ismerős mondat? Vajon kinek a szájából hangzott el?
– Ha jól sejtem, az enyémből – mondta Filkor Attila. – Hol találták ezt a kijelentést?

– Az Internazionale honlapján, a Messina elleni találkozó tudósításában. Ezek szerint a szerző nem pontosan adta vissza a válaszait.
– A találkozó után valóban adtam interjút. Megkérdezték, hogyan éreztem magam a pályán. Elmondtam, hogy a becserélésem előtt volt bennem egy kis izgalom, ám játék közben már semmi ilyet nem éreztem. Újabb álmom teljesült azzal, hogy tétmérkőzésen léphettem pályára a San Siróban. A válogatottnál Juhász Rolanddal arról beszélgettem, milyen érzés az Inter stadionjában játszani, most én is megtapasztaltam, igaz – kupamérkőzés lévén –, csupán tizenöt-húszezren voltak a lelátón.

– Nyugodjon meg, idehaza ennyi ember egy teljes bajnoki fordulóra sem jut. Azt mondta, elég nehéz időszakon van túl, hiszen amikor idekerült, teljesen szokatlan futballt kellett megtanulnia.
– Arra kértek a találkozó lefújásakor, hasonlítsam össze a magyar és olasz labdarúgást. Gondolom, semmi újat sem mondok azzal, hogy az olasz futball lényegesen erősebb a miénknél. Teljesen más stílust kell elsajátítani, ebben még jócskán van lemaradásom, de keményen dolgozom, hogy fejlődjek, és további álmaimat is beteljesítsem.

– Tolmács segédkezett az interjúnál, vagy már folyékonyan beszél olaszul?
– Ha folyékonyan nem is, de nincsenek nyelvi problémáim, meg tudom magam értetni. Folyamatosan tanulom a nyelvet, és ha nincs más, akkor néhány angol szó használatával kivágom magam.

– Úgy tűnik, szüksége is lesz a nyelvtudásra, hiszen egyre gyakrabban szólaltatják meg, nem beszélve arról, hogy csapata honlapján már nem egy fényképét megtaláltuk.
– Lassan felfigyelnek rám. A beilleszkedéssel nem voltak problémáim, remekül érzem magam, és a többiek is elfogadtak. Igaz, ebben nagy szerepe van annak, hogy jól megy a játék. Ha nem nyújtanék ilyen teljesítményt, biztos, hogy nehezebb dolgom lenne.

– A bajnoki bemutatkozás az Inter nagycsapatában még odébb van?
– Az még nagyon. Rengeteg tanulnivalóm van addig is, de nem bánom. Ami inkább csalódottá tesz, hogy a magyar válogatottban nem mutatkozhattam be. Nem is magam miatt, hanem a szüleim és barátaim miatt, akik izgatottan várták a becserélésemet, sajnos hiába.

– Gondolom, ennek ellenére a szülei nagyon büszkék önre.
– Valóban azok, de egyben ők a legnagyobb kritikusaim is. A szerdai játékomat élőben látták a televízióban. Minden egyes találkozó után őket hívom fel először telefonon. Szerda este sem volt ez másként, és jólesett, hogy édesapámnak tetszett a teljesítményem. Pedig ha valamit rosszul csináltam volna, ő lenne az első, aki szóvá teszi.

– Húszpercnyi játék jutott önnek, mire volt elegendő ennyi idő?
– Alighogy pályára léptem, megszereztük a negyedik gólt. Igaz, semmi közöm sem volt hozzá, de később volt egy cselsorozatom, amelyet a közönség tapssal díjazott. Állítólag az Inter-szurkolók még a nevemet is skandálták, ami biztosan jó érzés, ám ha én a pályán vagyok, mindent kikapcsolok magam körül, és csak egyvalami számít: a játék.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik