Megléptek a riválisoktól

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2006.12.08. 00:40
Címkék
Néhány mérkőzés még hátravan az Extraliga őszi idényéből, ám a legfontosabb kérdések eldőlni látszanak: a kétszereplős bajnoki versenyfutásban a férfiaknál a Lombard-BVSC, a hölgyeknél a Postás-Matáv SE került lépéselőnybe. A hét végén mindkét csapatra nemzetközi kupamegméretés is vár.
Zwickl Dániel, a Lombard-BVSC játékosa úgy érzi, csapata lendületben van
Zwickl Dániel, a Lombard-BVSC játékosa úgy érzi, csapata lendületben van
Meggyesi Bálint
Zwickl Dániel, a Lombard-BVSC játékosa úgy érzi, csapata lendületben van
Zwickl Dániel, a Lombard-BVSC játékosa úgy érzi, csapata lendületben van
Zwickl Dániel, a Lombard-BVSC játékosa úgy érzi, csapata lendületben van
Meggyesi Bálint
Zwickl Dániel, a Lombard-BVSC játékosa úgy érzi, csapata lendületben van

A héten játszották mindkét nem csúcsrangadóját az asztaliteniszezők Extraligájában: a férfiaknál a Lombard-BVSC győzte le a Celldömölki VSE-Mávépcell-Vörsas gárdáját, míg a nőknél a Postás-Matáv SE idegenben verte meg a Statisztikát. Mindkét összecsapás több volt egyszerű bajnokinál. Az idén ugyanis nem rendeznek rájátszást az Extraligában, a többiek pedig – legalábbis a papírforma szerint – nem tudják megszorítani a két-két éllovast, így a bajnoki címről gyakorlatilag az élcsapatok egymás elleni eredményei döntenek.

Kezdjük a férfiakkal, ahol a Lombard-BVSC és a Celldömölk versenyfutásának különös pikantériát ad, hogy a vasiak három játékosa, Lindner Ádám, Molnár Krisztián és Varga Zoltán a tavasszal még a zuglóiakat erősítette. Pótlásukra azonban sikerült Ausztriából a Szőnyi útra visszacsábítani az ötszörös serdülő Európa-bajnok Zwickl Dánielt.

„Jó döntés volt hazajönni, főleg így, hogy nagyjából rendeződött a BVSC helyzete is, bár még mindig szükség lenne támogatókra. Megy a csapat szekere, nagyon együtt van a társaság, és az, hogy a Celldömölk ellen ilyen magabiztosan, hat kettőre nyertünk, további lendületet ad. Jakab János óriási formában játszik, Nagy Krisztiánnak és nekem is jól megy” – mondta Zwickl.

Az Extraligában ilyenformán még veretlen Lombard-BVSC tehát jó eséllyel pályázik a bajnoki címre, és – egyetlen magyar csapatként – még az ETTU-kupában is versenyben van, szombaton az orosz Orenburg együttesét fogadja.

„Ismerjük az ellenfelet, első játékosa, Fjodor Kuzmin a klubtársam volt Németországban – mondta Zwickl. – Kemény ellenfél az Orenburg, de ha száz százalékot nyújtunk, és tudunk Kuzmin ellen hozni egy meccset, nyerhetünk. Fontos mérkőzés ez a klub szempontjából, óriási fegyvertény lenne a nyolc közé kerülés.”

A hölgyeknél a Postás áll jobban a bajnoki versenyfutásban, a Statisztika 6:3-as legyőzésének köszönhetően: a Marczibányi tériek (hacsak nem születik óriási meglepetés a tavasz során) csak akkor ugorhatnak az élre, ha a júniusi visszavágón legalább ugyanilyen arányban győznek a Róna utcában. Erről azonban a Postásnál hallani sem akarnak.

„Harmadszor futunk úgy neki az évadnak, hogy mindenképpen bajnoki címet kell nyernünk, de az előző két évben egy hajszállal lemaradtunk a győzelemről. Most azonban már semmit sem bízunk a véletlenre, és a lebonyolítás is kedvez nekünk, arra kell vigyáznunk, hogy otthon ne kapjunk ki nagyon” – fejtegette Rostás Gábor klubelnök.

Ami a nemzetközi szereplést illeti, a Statisztika, mint ismeretes, visszalépett az ETTU-kupától, a Postás azonban a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé vágyik.

„Nagyon sűrű a versenynaptár, jellemző adalék, hogy immár tizedik hete tartunk vasárnap is edzést, anynyi feladat áll a játékosok előtt – mondta Rostás. – A BL-ben az olasz Castel Goffredo szinte biztosan továbbjut, mi a második helyért vagyunk harcban pénteki ellenfelünkkel, a Linzzel, amely talán gyengébb nálunk és a Kroppachhal, amellyel január elején ki-ki meccset játszunk majd itthon. Emellett a Klubcsapatok Szuperligájában is ott vagyunk a négy között, várhatóan a linziekkel vívjuk majd a döntőt. Sok fronton állunk helyt, főleg ahhoz képest, hogy a miénk az egyetlen női csapat, amely nem állami vagy önkormányzati támogatással dolgozik.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik