Ronaldinho és a „Kacsa”

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2006.12.13. 01:05
Címkék
Sikongató lányok, elszánt autogramvadászok és egymás lábára taposó futballrajongók tódultak a kijárat felé a tokiói reptéren, amikor a táblán a barcelonai gép mellett megjelent a felirat: „sikeresen landolt”. Az ajtóban hamarosan felbukkanó Barca-játékosokat valósággal lerohanták a japán szurkolók, akiknek a különböző földrészek bajnokai részvételével megrendezett klubvilágbajnokság hozta el kedvenceiket.
Talán nem nagy kockázat kijelenteni: a torna meglepetése lenne, ha a döntőben nem az európai és a dél-amerikai bajnok, vagyis a Barcelona és az Internacional szerepelne.A katalánoknak azonban most még nem a finálé miatt fáj a fejük.„Rengeteg mérkőzést játszottunk az utóbbi időben, és eddig nem sikerült kihevernünk a fáradalmakat – panaszkodott Ronaldinho. – Arról nem is beszélve, hogy a hosszú utazás és az időeltolódás nehézségeit sem hagytuk még magunk mögött.”

A Barcelona támadójától a brazil sajtósok azt is megkérdezték, mond-e neki valamit az Alexandre Pato név.

„Hallottam már róla – lepte meg a sajtósokat Ronaldinho. – Ismerem az Internacional összes játékosát, hiszen brazil barátaim rendszeresen mesélnek róluk. Tudom, hogy sokan nagy jövőt jósolnak a fiúnak, de én magam személyesen még sohasem láttam játszani.”

Akiknek azonban volt már szerencséjük a pályán is megfigyelni a brazil csapat 17 éves, „Kacsa” becenévre hallgató tinédzserét, állítják: valóban szupertehetségről van szó.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik