Dárdaiék brillíroztak a kupában

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.12.21. 01:52
Címkék
A Német Kupa nyolcaddöntőjének keddi napja nem hozott meglepetést: a Stuttgart az erőviszonyoknak megfelelően győzni tudott Bochumban, az Eintracht Frankfurt, a Nürnberg és a Hertha BSC pedig alacsonyabb osztályban szereplő riválissal szemben harcolta ki a továbbjutást. Csütörtökön aztán a Wolfsburg, a Hannover, a Kickers Offenbach és hatalmas meglepetésre a Bayern Münchent kiütő Aachen is sikerrel vette az akadályt, így kialakult a sorozat negyeddöntőjének mezőnye.
De térjünk vissza a keddi nyolcaddöntőkre. A legkönnyebb ellenfél – legalábbis papíron – a Hertha BSC csapatának jutott, ugyanis a berliniek a mezőny egyetlen harmadik ligás együttesével, az Osnabrückkel mérkőztek. A Dárdai Pált végig a soraiban tudó gárda semmit sem bízott a véletlenre, nem kényszerült túlórára, és Christian Giménez két találatával, valamint Malik Fathi góljával magabiztosan nyerte meg a párharcot.

„Tíz éve futballozom a Herthában, rendszeresen a kupának ebben a szakaszában szoktunk búcsúzni... – világított rá a továbbjutás értékére Dárdai Pál. – Kedden úgy léptünk pályára, hogy valamennyien tudtuk, egyáltalán nem mindegy, milyen hangulatban megyünk szabadságra. Talán ennek is volt köszönhető, hogy mindenki nagyszerűen megoldotta a feladatát, ennyire percíz csapatjátékot már rég mutatott a Hertha. Pedig a feltételek nem voltak ideálisak, a pálya talaja mély volt, ráadásul homokkal is felszórták, ezért sokszor úgy éreztem, mintha strandon játszanánk. A húszezer hazai szimpatizáns félelmetes hangulatot teremtett, a miliő olyan volt, mint annak idején az Üllői úti meccseken. Az irányítás végig a kezünkben volt, de nehogy azt gondolja valaki, hogy ajándékba kaptuk a továbbjutást.”

Az 50-szeres válogatott középpályás 2-es osztályzatot kapott teljesítményére, ami jelzi, igencsak jól futballozott. A továbbjutást a berlini labdarúgók megünnepelték, jutalmul elmaradt a szerdai edzésük , és kell-e mondani, bizakodva várják a január 7-i sorsolást.

NÉMET KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
Greuther Fürth (II. o.)–Wolfsburg 1–3
Hannover–Duisburg (II. o.) 1–0
(Huszti Szabolcs sérülése miatt nem játszott)
Offenbach (II. o.)–Burghausen (II. o.) 2–1
Aachen–Bayern München 4–2
A győztesek továbbjutottak. A negyeddöntőt 2007. február 27-én és 28-án rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik