Klement Istváné az ETO padja

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.12.22. 00:09
Címkék
Ahogy várható volt, csütörtökön bejelentették, ki követi Pajkos Jánost – valamint az egy mérkőzésre ideiglenesen megbízott Reszeli Soós Istvánt – az ETO kispadján. Az eredményt az előzmények alapján borítékolni lehetett: a korábbi pályaedző, Klement István lett a csapat szakmai irányítója.
Pajkos János az őszi idény 16. fordulóját követően (ami tulajdonképpen a tavaszról előre hozott első mérkőzés volt), a Honvédtól elszenvedett 4–1-es vereség után, december 5-én bontott közös megegyezéssel szerződést az ETO-val. A győri elöljárók már akkor jelezték, még az idén szeretnének végleges megoldást találni az edzőkérdésre, és bár az Újpest elleni idényzárón Reszeli Soós István szakmai igazgató dirigálta a labdarúgókat, Tarsoly Csaba tulajdonos csütörtökön Klement Istvánt nevezte ki vezetőedzőnek.„Több lehetséges jelölttel is tárgyaltunk az elmúlt időszakban, majd a személyes megbeszélést követően Tarsoly Csaba a tegnapi napon Klement Istvánt bízta meg a vezetőedzői feladatokkal – adott tájékoztatást Klement Tibor, az ETO ügyvezető igazgatója, aki az új szakvezetőnek nem csupán a főnöke, hanem a testvére is egyben. – Előzetesen azt reméltük, hogy az őszi idényt az ötödik-hatodik hely környékén tudjuk befejezni, a szereplésünk azonban elmaradt a várakozástól. A klub tulajdonosa és vezetése azt várja a vezetőedzőtől, hogy folytassa az utánpótláskorú játékosok csapatba építését, és az együttesnek legyen markáns stílusa.”

A 47 éves Klement Istvánnak A-licences diplomája van, 2004 óta edzősködik Győrött, kétszer is a dobogón végzett az ETO ligacsapatával, és az ősszel pályaedzőként segítette Pajkos János munkáját.

„Nincs eredménykényszer, a vezetők nem várják el, hogy a csapat feltétlenül az első hat között végezzen, azt azonban igenis szeretnék, hogy kialakuljon egy, az ETO-ra jellemző játékstílus – mondta a határozatlan időre szóló kinevezését követően Klement István. – Persze az ideális az lenne, ha a már említett stílus kialakulása közben az eredmények sem maradnának el. És hogy mit takar nálam az ETO-stílus kifejezés? Látványos, sokmozgásos támadófutballt, aminek az alapja természetesen a biztonságos védekezés. A munkámat a Győr korábbi nagyszerű támadója, Szabó Ottó segíti majd, vele korábban már nagyszerűen tudtam együttműködni a tartalékgárdánál. A felkészülést január nyolcadikán kezdjük, egy-két posztra elképzelhetően célirányosan igazolunk, és ha lesz mód, akkor Törökországban is edzőtáborozunk majd. Ez a lehetőség nagy kihívás számomra, tizenhat éve – amióta edzősködöm – vágyom arra, hogy első osztályú csapatot irányíthassak.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik