Spiridon Győrbe érkezik

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.12.28. 00:08
Címkék
Szezon közben nem egyszerű feladat minőségi játékossal erősíteni. Éppen ezért volt meglepő a női bajnok Győri Audi ETO KC bejelentése: szerződtették a román születésű, osztrák állampolgárságú, 26 éves Simona Spiridont.
Simona Spiridon nemcsak támadásban, védekezésben is hasznos
Simona Spiridon nemcsak támadásban, védekezésben is hasznos
EPA
Simona Spiridon nemcsak támadásban, védekezésben is hasznos
Simona Spiridon nemcsak támadásban, védekezésben is hasznos
Simona Spiridon nemcsak támadásban, védekezésben is hasznos
EPA
Simona Spiridon nemcsak támadásban, védekezésben is hasznos

Eredetileg úgy volt, hogy a kiváló beállós, Simona Spiridon december 27-én hazánkba érkezik, ám elintéznivalói miatt csak egy nappal később, csütörtökön utazik Győrbe, ahol a – formalitásnak tetsző, ám ilyen esetekben elkerülhetetlen – orvosi vizsgálat után aláírja szezon végéig szóló szerződését. Spiridon fél évtizedet húzott le a Hypo NÖ együttesében (innen az osztrák állampolgárság), nyár óta pedig a román bajnok Rulmentul Brasov játékosa volt, innen került az Audi ETO-hoz.
„Ana Djokics és Ana-Maria Lazer személyében két remek beállósunk van, ám az utóbbi időben mindketten sokat bajlódtak sérüléssel – indokolta az új játékos szerződtetését Róth Kálmán, a győriek mestere. – Nagyon kemény időszak előtt állunk, hiszen január elején beindul a Bajnokok Ligája, s sűrű a bajnoki program is.

Háromnaponta követik egymást a mérkőzések, nem lesz idő a regenerálódásra. Djokics és Lazer egészségügyi problémái miatt már eddig is problémáink voltak beállósposzton, sokszor kényszerből a fiatal irányító, Temes Bernadett játszott. Bár Temes igazi jolly joker, a BL-ben nem lehet kísérletezgetni, éppen ezért tapasztalt játékosra volt szükségünk, s kapóra jött Simona Spiridon szerződtetésének lehetősége.”

Mindehhez szerencse is kellett, hiszen a Spiridonhoz hasonló kaliberű kézilabdázók ritkán válthatnak klubot szezon közben. A decemberi svédországi Európa-bajnokság legjobb blokkolója (6 mérkőzésen 20 lövési kísérletet sáncolt az osztrák válogatottban, miközben 14 gólt szerzett) a nyáron igazolt Brassóba, ahol új csapatot építettek, be akartak jutni a kontinens elitsorozatába, a Bajnokok Ligájába. Ám a BL csak álom maradt, hiszen a Budapest Bank-FTC legyőzte a román bajnokot a selejtező utolsó körében. A kudarc miatt pedig átértékelődött a Rulmentul egész szezonja, merthogy a romániai címvédésre esélye sincs a csapatnak a bombaerős Oltchim Valcea ellenében. (A Cornexi KEK-ellenfele kimagaslik a mezőnyből, százszázalékos teljesítménnyel vezet a bajnokságban.) Ezért a költségvetés karcsúsításának jegyében megváltak néhány kulcsjátékostól, így Spiridontól is. A 185 centi magas, 78 kilós, 26 éves beállóst több európai élcsapat hívta, szerződtetni akarta többek közt a Fradi BL-csoportellenfele, a Kometal Szkopje is, de az osztrák-román kézilabdázó az ETO-t választotta.

„Egy mérkőzésen továbbra is két beállós lesz a keretünkben, s ha szükség lesz rá, besegíthet Temes is – mondta Róth Kálmán. – Spiridon nemcsak támadásban hasznos, az Európa-bajnokságon is bizonyította, hogy kiváló védőjátékos, vele tovább stabilizálódhat a falunk. Nyelvi nehézségei nem lesznek, hiszen román légiósainkkal természetesen megértik egymást, és németül is beszél. Egyelőre féléves szerződést kötünk, s a tapasztalatok alapján döntünk az esetleges folytatásról.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik