„Egy pillanatig sem lazsáltam”

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.01.05. 00:52
Címkék
Hajnal Tamás, a német másodosztályú Kaiserslautern középpályása egyike a legjobb formában lévő magyar légiósoknak. Mégis, hiába produkált együttesével remek őszi szezont a játékos, a 2006-os naptári évben egyszer sem léphetett pályára a magyar válogatott mezében, hiába követelték a csapatba a szurkolók…
Hajnal Tamásnak (balra) tavaly a válogatottban lövése sem volt
Hajnal Tamásnak (balra) tavaly a válogatottban lövése sem volt
Hajnal Tamásnak (balra) tavaly a válogatottban lövése sem volt
Hajnal Tamásnak (balra) tavaly a válogatottban lövése sem volt
Hajnal Tamásnak (balra) tavaly a válogatottban lövése sem volt
Hajnal Tamásnak (balra) tavaly a válogatottban lövése sem volt
– Ne haragudjon, hogy közvetlenül ebéd után zavarom. Ha már így alakult, megkérdezhetem, mit evett?
– Grillezett pulykamellet rizszsel és párolt zöldséggel – válaszolta Hajnal Tamás délidőben, az utolsó falat lenyelésekor. – A lehető legideálisabb menü a felkészüléskor, két edzés között.

– Gondolom, az ünnepekkor nem vigyázott ennyire a versenysúlyára…
– Az ünnepi asztal roskadozott a remek ételektől. Az elején kísértésbe estem, később már vigyáznom kellett, ne szedjek fel túl sokat. December 20-án engedtek haza, az utazás előtt mindenkinek mérlegre kellett állnia. Edzőnk kikötötte, hogy a január 2-i, első edzés alkalmával senki sem haladhatja meg másfél kilogrammnál többel a mért súlyát, különben pénzbüntetést kap. De senkinek sem kellett a kasszához fáradnia.

– Úgy hírlik, a tréner utasításának megfelelően nem heverészhetett nyugodtan másfél hétig, futóedzéseket is kellett végeznie.
– Hét nap pihenőt kaptunk, azonban december 27-től már teljesítenünk kellett Wolfgang Wolf előzetesen összeállított programját. Átlagban mindennap egy órát futottam, 25-30 perces egységekben, a kisebb-nagyobb szünetekben pedig nyújtottam, úgyhogy egy pillanatig sem lazsáltam.

– A válogatottba is készül? A magyar szurkolók szinte kivétel nélkül a csapatba követelik.
– Nagyon kellemes érzés, hogy a drukkerek figyelik a pályafutásomat. Azonban az elmúlt egy évben sajnos hiába dolgoztam kitartóan, legutóbb 2005 novemberében, Görögország ellen léphettem pályára a magyar válogatottban.

– Ki is volt akkor a szövetségi kapitány?
– Lothar Matthäus.

– Nem véletlenül kérdeztünk rá, mivel úgy hallottuk, a német szakember kedvenc játékosai közé tartozott, ezért aztán Bozsik Péter igencsak ódzkodott a behívásától…
– Én is hallottam ezeket a híreszteléseket, de csak remélni tudom, hogy a mai profi futballvilágban ilyenről szó sem lehet. Reménykedem, hogy ezúttal az új szövetségi kapitány, Várhidi Péter számít rám, és bízik bennem, ahogy a szurkolók is.

– Várhidi Péter megbízott kapitányként Kanada ellen már behívta, ám klubbeli kötelezettségei miatt nem jöhetett. Ha a helyzet úgy hozza, a február 6-án és 7-én esedékes ciprusi nemzetközi tornán bevethető lenne?
– Sajnos ezúttal sem vagyok könnyebb helyzetben, ugyanis kilencedikén, pénteken már a Rostock együttesét fogadjuk. Pedig mindkét csapatban játszani szeretnék…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik