Európáért is futballozik a ZTE

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2007.01.20. 02:28
Címkék
Újra pályán a Zalaegerszeg: már második edzőmeccsét játszotta Simon Antal együttese, amely nem titkoltan a nemzetközi porondra készül.
Ferenczi István (jobbra) három gólt lôtt a pénteki edzômeccsen
Ferenczi István (jobbra) három gólt lôtt a pénteki edzômeccsen
Unger Tamás
Ferenczi István (jobbra) három gólt lôtt a pénteki edzômeccsen
Ferenczi István (jobbra) három gólt lôtt a pénteki edzômeccsen
Ferenczi István (jobbra) három gólt lôtt a pénteki edzômeccsen
Unger Tamás
Ferenczi István (jobbra) három gólt lôtt a pénteki edzômeccsen

Gőzerővel zajlik a felkészülés Zalaegerszegen, a bajnoki aranyra hajtó ZTE már a második edzőmeccsét játszotta, ezúttal a szintén zalai Hévíz volt az ellenfél. Az előírt program szerint készül az együttes. Hétfőn és szombaton egy-egy edzés szerepel a programban, a többi napon pedig kétszer gyakorolnak Egerszegen, közben közös ebéden vesz részt a csapat.

„Az egyik legnagyobb erősítést az jelenti számunkra, hogy hároméves szerződést kötöttünk Kádár Tamással, aki még nem töltötte be a tizenhetedik életévét – dicsérte a csapattal készülő egyik fiatal játékost a Hévíz elleni edzőmeccset megtekintő elnök, Nagy Ferenc. – Néhány külföldi labdarúgó neve is felvetődött, de konkrétumok még nincsenek, a próbajátékok során dől el, kivel kötünk szerződést. Tudom jól, a szurkolók beszélnek arról, hogy visszatérhet Kenesei Krisztián és Szamosi Tamás is. Alapvetően nem is lenne kifogásom a két játékos ellen, de ahhoz mindkettejükkel meg kellene egyeznünk. Régi jó ismerősök vagyunk, így értelemszerűen többször beszélünk, ám ez még nem azt jelenti, hogy tárgyalnánk. Ehhez hozzátenném: a jelenlegi keret is alkalmas arra, hogy a bajnokság végén dobogón végezzen.”

Bár az érkezők listája még messze nem végleges, az már biztossá vált, hogy távozott az együttestől Darius Kampa, a lengyel származású német kapus, aki 81 Bundesliga-mérkőzésen védett.

„Darius Kampa jó képességű futballista, ezt senki sem vitatja – mondta a légiós távozása kapcsán Nagy Ferenc. – Az más kérdés, hogy hozzánk milyen edzettségi állapotban érkezett, s hogy a meccshiánya is jelentős volt. Néhány mozdulatával igazolta, nem véletlenül szerepelt ilyen sokszor a Bundesligában, de alapvetően nem tudott segíteni nekünk. Emiatt még természetesen maradhatott volna, ő viszont menni akart, és mivel korrekt volt velünk a szerződéskötéskor, hasonlóan álltunk kéréséhez mi is, így közös megegyezéssel elváltak útjaink.”

Az egerszegi csapatban hoszszú-hosszú sérülés után ismét kezdő volt Koplárovics Béla (ő ugyebár 2002-ben győztes gólt lőtt a Manchester United ellen), aki a hét végi teremtornán jól mozgott.

„Örülök, hogy már nem érzem a sérülésemet, és egyre jobb formában vagyok – mondta a játékos. – Persze ilyenkor formáról még nehéz beszélni, inkább csak úgy érzem, hogy nem hiábavalóak az erőfeszítéseim, és újra kellemes tavaszom lehet. Úgy érzem, jó csapatunk van, és képesek lehetünk arra, hogy ismét kijussunk a nemzetközi porondra.”

ZALAEGERSZEG–HÉVÍZ 7–0 (4–0)
Zalaegerszeg, 250 néző. Vezette: Timbokovics
ZTE: Pogacsics – Kocsárdi, Sebők V., Botis, Kádár T. (Ludánszki) – Molnár B., Józsi – Tóth Z., Nagy L. (Simonfalvi), Koplárovics – Ferenczi (Waltner)
HÉVÍZ: Tarczi (Radnai) – Pásztor, Györe (Kovács Zs.) Kállai, Kónya – Simon (Kovács R.), Kutasi (Fleischacker), Sipos, Gunther – Varsányi (Páli N.), Mbadev
G: Ferenczi (3, kettőt 11-esből), Waltner (2, egyet 11-esből), Tóth Z., Kállai (öngól)

Hévíz: erősítenének

Az NB II-es Hévíz keretében négy-öt változás is lehet: Sipos Zsolt egyéves kihagyás után ismét játékra jelentkezett, Varsányi Sándor visszatérhet Balatonlelléről, Kutasi Gábor pedig Tapolcáról.

„Alakulgat a keretünk, de még jó néhány poszton kell erősítenünk – jelentette ki a korábbi szövetségi kapitány, Glázer Róbert, aki most az NB II-es együttest irányítja. – Egy kapust és egy csatárt mindenképpen igazolni akarunk. Felkészülésünk jelentős részét Hévízen töltjük, ahol a közelmúltban átadott kisméretű műfüves pályán és teremben is jól tudunk dolgozni, az edzőmeccseink nagy részét pedig Zalaegerszegen játsszuk a műanyag borítású pályán. Nagy valószínűséggel az idén is lesz angliai túránk, de még nem került pont az ügy végére.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik