Majd a Buday!

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.02.27. 10:36
Címkék
Igazi nemzetközi brigádba került Buday Dániel Németországban, az SG Kronau-Östringen csapatában. Tíz ország kézilabdázói szerepelnek a nagy célokat szövögető együttesben, amely szerdán remek mérkőzésen győzte le 32–27-re az EHF-kupa-negyeddöntős Magdeburgot.
Buday Dániel összpontosítására sohasem lehet panasz
Buday Dániel összpontosítására sohasem lehet panasz
Imago
Buday Dániel összpontosítására sohasem lehet panasz
Buday Dániel összpontosítására sohasem lehet panasz
Buday Dániel összpontosítására sohasem lehet panasz
Imago
Buday Dániel összpontosítására sohasem lehet panasz
A magyar irányító február elején szerződött Németországba, a Bundesliga középmezőnyéhez tartozó gárdához, amely Buday Dániel érkezése óta még veretlen. A Kronau-Östringen vezetői szeretnék, ha a hazai mérkőzéseit a mannheimi SAP-Arénában játszó csapat a következő szezonban már a bajnokság elitjébe tartozna, ezért szerződtették klasszisaik mellé Budayt. A Kronau játékosa a világbajnok Michael Haass és Andrej Klimovets, valamint a német vb-csapatból sérülése miatt kimaradó Oleg Velikij. Az ezüstérmes lengyel válogatottból a kapus Slavomir Szmal és a torna All Star-csapatába beválasztott Mariusz Jurasik szerepel Jurij Sevcov keretében, nyáron pedig újabb világbajnok érkezik, hiszen a hírek szerint szerződtetik a Magdeburg védekezőspecialistáját, Oliver Roggischt.

Szerencsét hozott új csapatának, hiszen amióta szerződtették, megállíthatatlan a gárda.
Nem rajtam múlik, hogy mostanság jól szerepel a csapat – mondta Buday Dániel. – Még csak ismerkedem a társakkal, a közeggel, ráadásul vállsérülésem miatt még nem vagyok százszázalékos állapotban.

A csapat azonban kétségtelenül sikeres, s önnel is elégedett az edző, Jurij Sevcov.
Nagy volt az öröm, hiszen a Düsseldorf legyőzésével bejutottunk a Német Kupa négyes döntőjébe. Rajtunk kívül a Flensburg, a Kiel és a Hamburg kvalifikálta magát, s mivel ezek a gárdák a Bajnokok Ligájában szerepelnek az ősztől, mi a kupadöntő eredményétől függetlenül ott lehetünk a KEK mezőnyében. Csodálatos volt a Magdeburg elleni siker is, tizenkétezren szurkoltak a SAP-Arénában, fantasztikus hangulatban játszottunk.

Az új közeg mindig magában hordozza a gondok lehetőségét.
Nincs semmi baj, kedvesen fogadtak, jól érzem magam. Németül és angolul megértetem magam, s ha végre teljesen egészséges leszek, játékban is sokkal többet segíthetek a csapatnak.

Amikor legutóbb beszéltünk, éppen lakást keresett.
Megvan a ház, ahol ősztől élünk majd a családdal, de jelenleg még egy garzonban élek. Hamarosan utánam jön a barátnőm, de ő egyelőre nem marad sokáig, mert májusban születik meg a kisfiunk.

Nem könnyű az élete, mert közben Balatonalmádiban is épül a Buday család háza.
Az lesz a végleges otthonunk, szerencsére nélkülem is zavartalanul folytatódik az építkezés.

Gyermeke születéséről viszont lemarad, hiszen június elején ér véget a bajnokság.
Remélem, azért egy napra csak hazaengednek!

Ön szerint a következő szezonban tényleg ott lehet a bajnokság élcsoportjában a folyamatosan erősödő Kronau-Östringen?
Egyértelműen ez a cél, de a Bundesligában nagyon nehéz előrelépni. Erős és kiegyensúlyozott a mezőny, de ha összeáll a tervezett játékoskeret, és mindenki egészséges lesz, bekerülhetünk a legjobbak közé.

Érezhető a bajnoki meccseken a vébé pozitív hatása?
Nagyon jót tett a sportágnak a világbajnokság, a hazai sztárok sokat szerepelnek, mindent velük próbálnak eladni. A meccsek iránt óriási az érdeklődés, mindenhol megtelnek a lelátók. Németországban hatalmas üzlet a kézilabda.

Ön viszont lemaradt a vb-ről…
Bosszantó, hiszen az athéni olimpia után újabb nagy tornát kellett kihagynom. Mindent megpróbáltunk, de a németek elleni felkészülési meccsen látszott, nem vagyok abban az állapotban, amely szükséges a világbajnokság végigjátszásához. A pekingi olimpiáról viszont még nem mondtam le…

További légiósaink


NÉMETH ISTVÁN (Vojvodina Srbijagas)
A szerb kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában 17. győzelmét könyvelhette el a tabellát vezető Vojvodina, ezúttal az Ergonom Nis együttesét verte hazai pályán 81–64-re. A magyar válogatott csapatkapitánya hozta megbízható bajnoki átlagát, azaz tíz pontot szerzett (2/6 közelről, 2/3 a triplavonalon túlról).

MADARAS NORBERT (Pro Recco)
Az olasz férfi pólóbajnoki középszakasz utolsó fordulójában az A-csoportban első Recco megdolgozott a sikerért (10–9) a második Savona ellen. A vendégek 7–3-ra elhúztak, onnan kapaszkodott viszsza a házigazda. 8–8 után Madaras Norbert lőtt egy-egy előny- és akciógólt, három találatig jutott.

VARGA TAMÁS (Chiavari)
A Chiavari jól küzdött az olasz férfi vízilabda-bajnokság középszakaszának záró játéknapján Cremonában. A házigazda kapuját ötször vette be Varga Tamás, majd kipontozódott . A Chiavari 9–8-ra kikapott, emiatt nem a kilencedik helyért játszik, hanem a playoutban (11–14. hely) szerepel májusban.

FEKETE DÁNIEL (Dornbirn)
Az osztrák jégkorongbajnokság második vonalának rájátszásában Fekete Dániel csapata, a Dornbirn a három győzelemig tartó negyeddöntő első mérkőzésén az EK Zell otthonában 2–0-ra nyert – a mezőny egyik legjobbja az egy gólpasszig jutó magyar válogatott csatár volt.

HORVÁTH DÓRA (Pavia)
Az olasz női röplabdabajnokságban (A2 Liga) szereplő Pavia 3:1-re nyert a listavezető Roma otthonában! A győztes csapat legeredményesebb játékosa a hetek óta kirobbanó formában játszó Horváth Dóra volt 19 ponttal. A Pavia megerősítette pozícióját a tabella harmadik helyén.

VERES PÉTER (Verona)
Az olasz férfi röplabdabajnokságban (A1 Liga) a 18 pontot ütő Veres Péter vezérletével ismét nyert a Verona. A magyar játékos csapata ezúttal a Maggiora Latina ellen bizonyította remek formáját, 3:1-re győzött. Az újabb siker jóvoltából a csapat hónapok óta először elkerült a kiesőhelyről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik