Futballfőnök lesz!

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.03.09. 00:04
Címkék
Szombaton folytatódik az NB II-es bajnokság, a Nyugati csoport egyik esélyese a jelentős pontlevonással sújtott Szombathelyi Haladás együttese. Az a csapat, amelynek nyártól korábbi futballistája, a 64szeres válogatott Illés Béla is a tulajdonosa lesz.

Szombathelyen lett élvonalbeli labdarúgó, és immár bizonyos, hogy egy esztendővel játékospályafutása befejezése után tulajdonosként tér vissza a Haladáshoz Illés Béla. Noha a korábbi nagyszerű középpályás legnagyobb sikereit két fővárosi klubban, a Honvédban és az MTK-ban érte el, sohasem titkolta, hogy a Haladást szívügyének tekinti. Már az elmúlt év őszén lehetett hallani róla, hogy Illés Béla szerepet vállalhat a szombathelyi futballban, és mostanra bizonyossággal kijelenthető, az elképzelésből valóság lesz.

Igaz, „Béla király” gazdasági társasága csak a nyártól lesz a Szombathelyi Haladás Futball Kft. társtulajdonosa, de ez nem változtat a tényen: Illés Béla (is) irányítja majd azt az együttest, amelyben anno ismert és valóban elismert labdarúgó vált belőle.

Mikortól lehet kijelenteni, hogy szerepet vállal a Haladásnál?

Tulajdonképpen mostantól, ugyanis a szombathelyi közgyűlés áldását adta rá, hogy a Halill Kft. társtulajdonos legyen a Szombathelyi Haladás Futball Kft.-ben – mondta Illés Béla, aki immár visszavonult játékosként a pihenésre is tud időt szakítani: mi Svájcban értük utol. – A szerződés értelmében azt vállaljuk, hogy július elsejétől a klub költségvetésének negyvennégy százalékát garantáljuk. Az üzlet akkor is megköttetik, ha a csapat nem tudja kiharcolni a feljutást. Persze bízunk a bajnoki cím megszerzésében, ami azért is fontos lenne, mert szeptemberben indul az Illés Béla Futballakadémia, és nem mindegy, hogy a gyerekek milyen példát látnak maguk előtt. Úgyhogy kétségtelen, igen nagy feladat előtt állunk.

A Halill Kft.-ben a barátai, Kuttor Attila, Csertői Aurél és Halmai Gábor az üzlettársai. Ebben az összeállításban lesznek patrónusai, irányítói a szombathelyi futballnak is?

Kuttor Attila Székesfehérvárott játszik, Csertői Aurél Sopronban edzősködik, így csupán Halmai Gáborral hoztuk létre a gazdasági társaságot. Remélem, ketten is elegen leszünk majd ehhez a munkához.

Igaz az a hír, hogy nemcsak társtulajdonosa, hanem ügyvezetője is lesz a szombathelyi együttesnek?

A napi ügyeket továbbra is Dobány Lajos viszi majd, bizonyos döntésekhez azonban valóban szükség lesz majd az én aláírásomra is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik