A foci sokkal több a pénznél

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.03.18. 06:51
Címkék
Tisza Tibor, az Újpest támadója – ahogyan az a tudósításunkból is kiderül – fontos gólt szerzett a Sopron ellen. Sőt a játékával is jócskán kivette a részét a hazaiak 1–0-s győzelméből, látványos megmozdulásaiból is látszott, örömből futballozott. Pedig Tisza Tibor megtehetné, hogy lazára vegye a focit – neki nem létkérdés a profiskodás…

A Sopron elleni, kínkeserves futballt hozó meccsen csak egy játékos élvezte a pályán lévők közül a játékot: ön…

Úgy gondolom, valóban nem ment rosszul a játék, de azt erős túlzásnak érzem, hogy csak engem emelnek ki – mondta a Sopron ellen 1–0-ra megnyert bajnoki lefújása után szerényen Tisza Tibor.

Mi motiválja? Közismert, hogy a családja biztos anyagi hátteret biztosít, azaz nem mondható, hogy megélhetési futbalista lenne… Hogy mi motivál? Nekem a szenvedélyem a futball, éppen ezért mindent megteszek annak érdekében, hogy ne csupán eggyel többen legyünk velem a pályán, hanem hasznos csapatember legyek.

Mégis, ha a civil életben megvan mindene, akkor mi hajtja?

Az, hogy vannak olyan céljaim az életemben, amelyeket el akarok érni.

Konkrétabban?

Nem szeretném kibeszélni a titkos vágyaimat. Olyan célokat tűztem magam elé, amelyek már-már elérhetetlenek, de engem igazából ez motivál. Mondhatnék persze elcsépelt dolgokat, azt, hogy válogatott legyek, vagy azt, hogy egyszer kijussak külföldre profiskodni, de minek tenném. Csak a szeretteim, a szűk családi kör és a barátaim tudhatják, mi jár igazán a fejemben.

Kíváncsi vagyok arra, hogy mi járt akkor a fejében, amikor Horváth András az első félidőben piros lapot érően megrúgta?

Az, hogy nem volt benne a mérkőzésben ez a mozdulat. Sajnos olyan jelenet volt, amely nem a futballpályára való. Nekünk is volt, sőt van javítanivalónk, ami pedig a soproniakat illeti: a feszültségük jelzi, hogy nekik sem volt tét nélküli ez a találkozó.

Az Újpest-drukkerek a ZTE elleni vereség után hőzöngtek: a játékosok ilyenkor mit éreznek? Félnek, hogy a fütty másfajta megnyilvánulásba is átcsap?

Az Újpest az a csapat, ahol a szurkolók nem csupán a győzelmet értékelik, hanem azt is, hogy küszködős avagy szép játékkal éri-e el a csapat. Azt gondolom, sokan irigyelhetnek bennünket, hiszen a kitartó drukkerek véleménye jelzi, nem hagyja őket hidegen a csapat teljesítménye, és valljuk be, esetleges közömbösségük lenne a legborzasztóbb. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy itt játszhatom, és bár a játékunk tényleg nem volt ma tökéletes, bizonyítottuk, hogy van tartásunk. Én pedig szeretek olyan csapatban futballozni, ahol van miért küzdeni. Látja, ez az, ami engem motivál…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik