Csak szerényen!

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.03.18. 23:56
Címkék
Annak ellenére nagyszerű eredményt ért el a Győri Audi ETO KC a női BL-negyeddöntő első mérkőzésén, hogy játéka olykor hullámzó volt, néhány ziccert és hat hetest is kihagyott. A norvég Larvik elleni 28–22-es diadal mégis biztató a vasárnapi visszavágóra, bár Róth Kálmán edző óvatosságra int, óvja játékosait és a szurkolókat az elbizakodottságtól.

Elégedett a hatgólos győzelemmel?

Már kilenccel is vezettünk – válaszolta Róth Kálmán, a győriek mestere –, és persze boldogabb lennék, ha az a különbség marad meg. A modern kézilabdában azonban pillanatonként változik a helyzet, rendkívül gyorsan elolvadhat a tetemesnek tűnő előny is.

Tavaly az öt gól is elegendő volt a továbbjutáshoz a Larvik ellen a KEK-elődöntőben.

Nem lehet, nem is szabad összehasonlítani a két párharcot. Akkor a Larvik kerete is más volt, a miénk is. Előfordul, hogy egy-két gólos különbség is elegendő a továbbjutás kiharcolásához, ugyanakkor a legjobb csapatok hazai környezetben hat-nyolc gólt is képesek ledolgozni. Ezért nagyon óvatosan kell bánnunk ezzel a hatgólos előnnyel, úgy kell kezdenünk Norvégiában, mintha nulla nulláról rajtolnánk.

Nem volt túl szerény, amikor azt mondta a meccs után, hogy ötvenegy százalék az esélye a Győrnek a továbbjutásra?

Nálam is szerényebb volt kollégám, Karl Erik Böhn, aki csapatának tíz százalék esélyt ad a továbbjutásra. Azt gondolom, ezt a véleményt nem is érdemes kommentálni.

A szerény norvég tréner viszont hozzáfűzte, együttese Tonje Larsen sérülése miatt került hátrányba.

Igen, ez igaz. A kitűnő védőspecialistát az első félidőben senki sem bántotta, rossz lépés miatt szenvedett lábsérülést, és hiányát ők nem tudták pótolni. A norvégok szerint a sérülése annyira súlyos, hogy a visszavágón sem játszhat.

Mi döntött a Győr javára? Félelmetes híreket kaptunk a Larvikról, amely azonban ezúttal nem tudott olyan eredményesen támadni, mint a csoportmérkőzéseken. Ritkaság, hogy Kristin Riegelhuth, Elizabeth Hilmo és társaik nem lőttek harmincnál is több gólt.Vvédekezésünk a találkozó nagyobbik részében hatékony volt, és kapusaink is bravúrosan védtek.

Csapata támadójátékáról a huszonnyolc gól árulkodik. Ezzel elégedett is lettem volna, ám a hat kihagyott büntetővel nem tudok kibékülni.

Az átlövők miért maradtak adósak a gólokkal?

Jól felkészült egymás taktikájából a két együttes, és persze különösen az átlövőkre ügyelt mind a Larvik, mind az én csapatom. A norvégok védekezésben feladták a széleket, az onnan érkező lövéseket rábízták Lene Rantala kapusra. Így aztán középen gigászi csata dúlt mindkét hatoson.

A győri belső játékosok közül Görbicz Anita, Aurelia Bradeanu és Ana Djokics mégis ontotta a gólokat.

Többnyire okosan, fegyelmezetten támadtunk, hasonló teljesítménnyel Norvégiában is lehet esélyünk a jó eredményre.

Védekezésükön lehet még javítani?

Igen, mert akadtak hibáink, amelyeket a visszavágón nem követhetünk el. Apróságokról van szó, de ezek nagyon fontosak, döntőek is lehetnek a Larvik ellen, amely nem véletlenül tagja az európai elitnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik