Bréma: hamis a muzsika...

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.03.25. 23:14
Címkék
Egyszer fent, egyszer lent – aligha hitték korábban a Werder szurkolói, hogy ilyen előfordulhat csapatukkal. A bajnoki aranyéremért hajtó brémai együttes sorozatban harmadik bajnokiját veszítette el, így immáron hét pontra nőtt a hátránya az első helyezett Schalkéval szemben. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a lemaradás akár nagyobb is lehetne…

„We win!” – virít a felirat a

Werder Bremen mezén, amelymagyarul annyit tesz: győzünk!

Persze tudjuk jól, reklámrólvan szó, mégis a rövidke mondat kifejezheti akár a Werder filozófiáját is. Illetve csupán kifejezhette volna…

Thomas Schaaf együttese az ősszel úgy kezdte a bajnokságot,hogy célja az aranyérem megszerzése. Talán alig akad ember, akiazt mondaná, ne tettek volna meg mindent az elsőségért a Werderjátékosai. A brémai csapat nem csupán látványosan, de gólerősenis futballozott, jogosan várta az első helyről a tavaszi folytatást.Sőt sokan mondogatták decemberben: akár már most a brémaiak nyakába lehetne akaszatni az aranyérmet, nem csupán azért,mert az élen állnak (igaz, csak jobb gólkülönbségük miatt telelhettek a Schalke előtt), hanem mert egyszerűen megérdemlik…Oly sokszor olvashattuk ezt a lapok hasábjain, és annyiszor hangoztatták a szurkolók, hogy lassan már a Werder játékosai (és talánvezetői) is elhitték: a hátralévő tizenhét bajnoki mérkőzés márcsak formalitás.

A téli szünet után aztán amegszerezhető tizenöt pontból csak hatot tudott begyűjteni aWerder Bremen, így lecsúszott előbb a második, majd a harmadik helyre. Hátránya immáron hét pont a Schalke mögött (azért„csak” ennyi, mert a gelsenkircheniek szombaton kétgólos előnyüket eltékozolva 2–2re végeztek Wolfsburgban), és aStuttgart is megelőzte a brémaiakat.

A legnagyobb probléma, hogy a Werder pontjait éppen közvetlen riválisai ellen veszítette el (0–2 a Schalke és 1–4 a Stuttgart ellen), szombaton pedig a forduló előtt utolsó helyezett Hamburggyőzte le a brémaiakat. A csapat harmadszor kapott ki bajnokinegymás után…

„Az elmúlt hónapokban sajnos rengeteg dicséretet kaptunk –

mondta korábban a csapatügyvezetője, Klaus Allofs. – Ha

mindig azt olvassa az ember, hogy az együttes az aranyérem legfőbb várományosa, és a legszebben futballozik, hajlamos elhinni, hogy mindenmagától működik. Ha lennie kell a csapatnál hullámvölgynek, akkor jó,hogy ez most következett el, a szezon vége felé már nem tudnánk változtatni…”

Nos, a csapat nem csupánvölgyben, hanem jókora szakadékban van – már ami a Bundesligát illeti.

A nemzetközi porond mástészta: bár a BL-től búcsúzott a csapat, az UEFA-kupában 3–0ra legyőzte múlt hét szerdán a holland Ajaxot, és nyugodtanvárhatja az idegenbeli visszavágót.

„A téli szünet után kétszer is sikeresek tudtunk lenni, na meg szerdán remek mérkőzést játszottunk az amszterdami csapat ellen.Csak éppen erről már senki sem beszél…” – jegyezte meg szomorúan Thomas Schaaf, a csapatedzője.

Torsten Frings, a gárda kapitánya borúlátóan nyilatkozott:

„Ha továbbra is úgy játszunk, mint a Hamburg ellen, felesleges előrenézegetnünk a tabellán, ugyanis örülhetünk majd, ha jövőre elindulhatunk az UEFA-kupában. Úgy látszik, mégsem vagyunk anynyira jók, mint gondoltuk…”

A brémaiak tehát elhitték,amit a mezükre írtak – hogy nyerhetnek. Ez talán még nem islenne baj, csak éppen nem tettek meg mindent érte, vagy ha mégis, akkor elpártolt tőlük a szerencse.

Javasoljuk tehát a mezfelirat módosítását!

„We hope!” – amely magyarul

annyit tesz: reménykedünk…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik