Okkal bizakodik a Győr

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.03.25. 00:08
Címkék
A női Bajnokok Ligája-negyeddöntőben a hét végén a viszszavágókat játsszák a csapatok. A Győri Audi ETO KC a norvég Larvik elleni első mérkőzésen jó játékkal hatgólos előnyt szerzett, és ennek az előnynek a birtokában bizakodva várhatja a forró hangulatúnak ígérkező visszavágót.

Az elmúlt hét szombatján Győ rött vívott első mérkőzés (28–22) után az első számú téma az volt, mi várható a viszszavágón, elegendő lesz-e a Győrnek az előny a továbbjutáshoz.

Az északiak legjobbja, a győri mérkőzésen kilenc gólt szerző Linn-Kristin Riegelhuth így vélekedett: „A Győr ma nagyon jól játszott, de a visszavágón mindent megpróbálunk, hogy ledolgozzuk a tetemesnek mondható hátrányt.” Erre egyből replikázott a győriek legjobbja, a csapatkapitány Görbicz Anita: „Mi pedig nem hagyjuk, hogy sikerüljön.”

A spontán szócsata is arra figyelmeztet, hogy a norvégok hatgólos vereségük ellenére sem tekintik eldöntöttnek a továbbjutás kérdését. Annak ellenére sem, hogy a Larvik szakvezetője, Karl Erik Böhn meglehetősen pesszimista hangot ütött meg: „Csapatomnak csak tíz százalék esélyt adok a továbbjutásra, aminek legfőbb oka éppen az, amiért Győrött vereséget szenvedtünk. Az első félidőben lábsérülést szenvedő védekezőspecialistánkat, Tonje Larsent aligha tudjuk pótolni.”

Róth Kálmán, a győriek mestere csak mérsékelten volt derűlátó az első meccs után, hiszen azt mondta, a hatgólos előnnyel 51 százalékra nőtt csapata esélye a továbbjutásra.

Vajon melyik edzői véleményben van több realitás?

„Norvég kollégám véleménye a nem várt különbségű vereség okozta keserűségből fakadt – vélekedett Róth Kálmán –, de az is lehet, hogy csak altatásnak szánta. Ahogy ismerem őket, biztos, hogy nem fogják feladni a továbbjutás reményét, és azt is biztosra veszem, hogy alapos elemzés után nagyon felkészülten és elszántan küzdenek majd a visszavágón. Minden erejüket, tudásukat latba vetve küzdenek majd a hátrányuk ledolgozásáért. Mi legalábbis erre számítunk, erre készülünk fel. Úgy lépünk pályára, mintha nulla nulláról kezdenénk.”

A győri tréner arra számít, hogy a Larvik nagy erővel kezd majd rohamozni dédelgetett céljának minél gyorsabb elérése érdekében. A Győri Audinak tehát roppant higgadtan, koncentráltan, fegyelmezetten kell játszania, nem szabad kapkodnia. Annak ellenére, hogy a győri mérkőzésen csak 22 gólt kapott a házigazda, a védekezés további finomításra szorul. Még jobban kell ügyelnie a gyors visszarendeződésre, a labda birtoklására, a pontosabb összjátékra, az adódó lehetőségek kihasználására. Még egyszer nem követhet el olyan szamárságokat, mint az első találkozón a büntetődobásoknál, amelyeknek kétharmadát elhibázta.

„Az elmúlt év áprilisában a KEK-elődöntő visszavágójára ötgólos előnnyel érkeztünk meg Larvikba, amelyből négyet sikerült megőriznünk – folytatta a győri tréner. – A recept tehát ismert, csak meg kell ismételni. A csapat összeállításában nem tervezek jelentős változtatást. Az biztos, hogy a térdsérüléssel bajlódó román beállósunk, AnaMaria Somoi-Lazar nem léphet pályára, el sem utazott velünk. A larviki csarnokot ismerjük, így ott már nem gyakorolunk, csupán szemrevételezzük a terepet, hátha akad némi újdonság.”

A vasárnapi visszavágó előtt, szombaton még Győrött tartott edzést az ETO, majd a játékosok megebédeltek, s a Győr-Pér repülőtérről különgéppel utaztak el Larvikba. A találkozó befejezése után azonnal indulnak vissza, hiszen sűrű program áll előttük. Szerdán az FTC-t fogadják, majd szombaton Hódmezővásárhelyen kell pályára lépniük bajnoki pontokért. Aztán következik a Magyar Kupa négyes döntője, s arra is gondolnak, hogy a program a BL-elődöntőjének mérkőzéseivel tovább bővül majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik