Csak a Slagelsét ne!

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.03.27. 15:46
Címkék
Története eddigi legfényesebb BL-eredményét érte el a Győri Audi ETO KC. Róth Kálmán edző női kézilabdacsapata a norvég Larvik kiverésével bejutott a elődöntőbe (sorsolás kedden), amelyben a Slagelse, a Hypo vagy a Togliatti lehet a vetélytársa.

A győriek edzője, Róth Kálmán edző a keddi BL-sorsolásra várva elmondta, csapata a Togliatti taktikáját ismeri a legjobban, hiszen a csoportküzdelmekben már kétszer megmérkőzött a két együttes. A Győr a Hypo ellen is többször szerepelt tesztmérkőzéseken, ezért az osztrákok játéka sem ismeretlen. Ezzel szemben a mester a Slagelse kártyáiba kevésbé lát bele, ugyanakkor a dánokat nagyon erősnek tartja, ezért szíves-örömest elkerülné. A női európai kupákban 1998 óta folyamatosan szereplő Győri ETO (2006 előtt a Graboplast, azóta az Audi támogatásával) ebben az évadban negyedszer indult a Bajnokok Ligájában. Az előző idényben a csoportjában a harmadik helyet szerezte meg, és akkor a KEK-ben folytathatta, a 2004–2005-ös évadban elbukott a selejtezőkben, a 2000–2001-es szezonban pedig nem jutott tovább a csoportjából). Most a klub vezérkara a legjobb nyolc közé jutást jelölte meg célként, s ezt máris túlszárnyalta Róth Kálmán mester együttese.

(Az utóbbi évek legfényesebb BL-sikerét a Dunaferr érte el, 1999-ben megszerezte a trófeát. Az FTC 2004-ben negyeddöntőt, 2002-ben finálét játszott.)

A kétszeres Európa-bajnok Norvégia bajnokcsapatát, a Larvik HK-t a negyeddöntőben kettős győzelemmel (28–22, 27–23) búcsúztatta az ETO.

Nem csoda, hogy a múlt vasárnapi mérkőzés lefújása után a játékosok örömtáncot jártak a larviki csarnokban, majd önfeledten ünnepeltek hazafelé a különrepülőgép fedélzetén is. A küldöttség vezetője, Kelecsényi Ernő még pezsgőt is bontott. A gép vasárnap hajnalban landult Győr–Pér repülőterén, s az ünneplés tovább folytatódott. A rövid éjszaka után hétfő délután már edzést vezényelt Róth Kálmán, mivel a következő nagy feladat szerdán vár az együttesre: a Budapest Bank-FTC látogat bajnoki mérkőzésre Győrbe.

A szakvezető elmondta, a játékosok a múlt héten sok munkával készültek a larviki mérkőzésre, mert tisztában voltak azzal, hogy a hatgólos, jelentős előny még nem jelent továbbjutást. Intő példaként ott volt a lányoknak a Hypo és az Aalborg esete (Südstadtban az osztrákok ledolgozták az Aalborgban összeszedett tízgólos hátrányukat, és 12 góllal győztek).

„Úgy küzdöttünk, mintha Larvikban kezdődött volna a párharc – vélekedett Róth Kálmán. – Arra számítottunk, hogy a norvégok igen koncentráltan, nagy erővel rohamoznak. Fontos volt, hogy ne tudjanak meglepni bennünket, ezért szinte minden mozdulatukra figyeltünk, a védekezésünket ennek megfelelően terveztük meg. Öt plusz egyes formációt alkalmaztunk, s ebben Görbicz Anita feladata volt, hogy előrehúzódva labdát szerezzen, s irányítsa a csapat játékát. Ezt klasszishoz méltón megoldotta. Ehhez párosult Simona Spiridon, valamint Hornyák Ágnes remek védőmunkája, Herr Orsolya bravúros kapusteljesítménye. Kivette a részét a csatából a nagyon elszántan küzdő Radulovics Bojana, az igen eredményes Aurelia Bradeanu is. Hozzáteszem: a többiek szintén elvégezték a feladatukat. Nincs idő lazításra, szerdán jön a Fradi!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik